Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 27 de febrer del 2008

ACTUALITAT/ parlem d'immigració?

L'altre dia parlava amb un company de feina que hem va arribar a dir que s'ha tornat una mica racista, fort, oi? doncs si.
Viu a Terrassa crec que al barri de Can Anglada.


És evident que la visió sobre el problema de la immigració que pugui tenir jo serà, segurament, radicalment diferent a la que té ell i és, certament lògic jo....visc a Sentmenat.
Al edifici de pisos on viu, la única família d'aquí, de nacionalitat espanyola es la seva, a la resta del edifici viuen estrangers i la majoria marroquins.
El problema s'ha estes a tot el barri, comerços i botigues estan ara dirigides per estrangers i els carrers, parcs i places sovint estan transitats per joves que no treballen ni estudien.

El problema real de tot plegat no és que aquesta gent vingui, aquí els necessitem, el problema, crec jo, és que les administracions fan ben poc per la seva integració real als barris, al pobles, a les ciutats. És cert que tenen algunes ajudes varies com per exemple en sanitat, en escolarització dels nens, ajudes per comerços, però sovint, tots, els deixem agrupar-se en barris marginals, passem dels seus problemes, els deixem treballar per sous molt més baixos que els nostres, i per finalitzar, no els deixem que tinguin ni vot ni veu.

Aquest és un exemple del que passa a moltes ciutats del nostre país.
Voleu dir que ho estem portant bé tot això? jo crec que no.



Crec que estem caient una vegada i una altre en els mateixos errors que per exemple, tants i tants problemes van causar fa molt poc temps a la veïna França, creació de guetos familiars i comercials, despreocupació dels problemes reals dels immigrants, utilització dels immigrants per feines que nosaltres sovint no volem realitzar pagant sous molt baixos, no permetre la implicació social dels immigrants negant-lis el vot.



Això no pot ésser!!

I no parlo de regalar res a ningú, parlo d'integració, parlo de més serveis socials, persones de la administració que visitin sovint aquells barris en busca de informació sobre els problemes per poder sol.lucionar-los, parlo de invertir diners en els barris més oblidats per convertir-los en barris de primera a on qualsevol família d'aquí i vulgues viure, parlo de repartir la població nouvinguda per tots els barris de les ciutats a on arriben, parlo de pagar sous justos per la feina feta de tothom sense distinció per raça o sexe, parlo de permetre el vot a tots aquells que viuen, treballen i tenen els seus fills aquí.



També parlo de educació i cultura per tothom, nosaltres hem de tenir clar que necessitem aquesta gent, que hem de fer un esforç per ajudar a la seva integració, conèixer-nos més els uns als altres i respectar-nos, hem de saber que formen i formaran part important de la nostre societat i que sense ells no serem mai res.
Per la seva part ells han de complir uns mínims de conductes cíviques, tenir voluntat d'integració i respectar les lleis, la llengua i la cultura del país que els acull.
D’això parlo.

No serà fàcil per ningú, per això tots haurem de fer grans esforços, però si els fem, els resultats segur que ens beneficien a tots.
O no?

Apa!!