Benvinguts al nostre bloc

divendres, 18 d’abril del 2008

ACTUALITAT/......ja plou!!!!


Deu ni do! portem dos dies que no para de ploure, segurament serà insuficient per tornar a deixar el nivell dels embassaments allà a on hauria de estar sempre però........mica a mica s'omple.....

Però, per sort, serà més fàcil omplir aquests embassaments que demanar a tots els polítics que no facin demagògia, que no enganyin, que no intentin enfrontar a diferents comunitats, que no utilitzin aquest tema per treure'n profits polítics, estic convençut de que serà més fàcil, per sort.

És molt trist però és així, els uns i els altres, tots, és patètic, aquí ho veure-ho més clar.
Hi ha temes, com el de l’aigua en els que no s'hauria de permetre tanta tonteria, temes importants que haurien de ésser tractats amb més rigor, sense confrontacions estúpides i mirant, sobretot, pel bé comú.

El tema és prou important com perquè tothom col.laborem en la seva sol.lució, tots hem de fer un us racional de l'aigua i intentar estalviar tanta com puguem i les administracions i institucions (els que manen) han de ésser capaços d'arribar a, entre tots, trobar sol.lucions definitives.

I ara, amb la ignorància que em caracteritza, jo em pregunto:
Quin cost té la construcció d'una planta desalitzadora d'aigua de mar?
Quin cost té la reparació i/o substitució de totes les canalitzacions d'aigua d'una ciutat?
Quin cost tindria fer un estudi a fons del problema i les possibles sol.lucions?

I ara, si hem aconseguit respondre a tots aquest dubtes, ho podem comparar, per exemple, amb la Despesa militar en l'Estat espanyol per a 2007: matar segueix sent la prioritat , a on veiem coses com aquestes:

“la maquinaria militar, policial y armamentística recibirá el año que viene el 12% de todo el PGE, 23.052 millones de euros, 63 millones de euros diarios, un 5,7% más que el pasado año 2006. Esta cantidad representa, comparada con el presupuesto de otros ministerios 7 veces más que para Industria y Energía, 13 veces más que Agricultura, Pesca y Alimentación, 18 veces más que para Vivienda, 32 veces más que para Cultura, 10 veces más que para Medio Ambiente, o 26 veces más que para Sanidad y Consumo.”

I ara que? que opineu? doncs jo crec que aquesta despesa bé la podem aprofitar per altres coses que no siguin armes, en l'aigua, per exemple.

O no?

Apa!!

dimecres, 16 d’abril del 2008

ACTUALITAT/ parlem de símbols?

Hi ha molta gent que passa per complert dels símbols i certament és molt respectable, però no seria el nostre cas...... sobre tot el meu en particular.

A casa nostre no ens treu la son ser del barça o del espanyol, del Sabadell o del Sentmenat, ens tira la proximitat, això si. Defensem les idees polítiques d'un partit polític com esquerra, però no dubtem en prioritzar la nostre ideologia per davant de les sigles polítiques de cap partit.
Passem olímpicament de religions, tant com elles passen de nosaltres….ni més ni menys.
Però a casa nostre hi ha un símbol important, que respectem i que, d'alguna manera, ens representa i ens defineix, a casa nostre la bandera no és "la ropa tendida" com diuen els "cracks" extremoduro en una de les seves cançons, no! a casa nostre la bandera és estelada.

.
Bé, cadascun a casa seva......oi? Hi haurà que té la bandera del betis (per dir-ne un) i a mi em sembla perfecte i ho respecto.

En molts altres aspectes no, però en la defensa de la nostre nació, la nostre cultura, la nostre llengua entenem que tant els símbols com els petits detalls són importants.
Això no vol dir que per la defensa de tots aquests aspectes sigui necessària ni la estelada, ni ballar sardanes, ni tenir tota la discografia den Raimon no, però repeteixo per mi, alguns detalls són importants.

Finalitzant, desprès de perdre, per les inclemències metereològiques, alguna que altre estelada ara ens veiem amb la obligació de, cada cert temps, pujar i canviar la bandera vella per una de nova que prèviament ha sigut magistralment
reforçada, a base de fil i agulla per la iaia gran, la Maria, que assegura que, ni la més potent de les tramuntanes se l'emporti.

Fet el canvi l'estelada llueix i ondeja pletòrica omplint de independentisme la nostre llar, aquesta és la única bandera que considerem realment nostre.


Apa!!