Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 16 d’abril del 2008

ACTUALITAT/ parlem de símbols?

Hi ha molta gent que passa per complert dels símbols i certament és molt respectable, però no seria el nostre cas...... sobre tot el meu en particular.

A casa nostre no ens treu la son ser del barça o del espanyol, del Sabadell o del Sentmenat, ens tira la proximitat, això si. Defensem les idees polítiques d'un partit polític com esquerra, però no dubtem en prioritzar la nostre ideologia per davant de les sigles polítiques de cap partit.
Passem olímpicament de religions, tant com elles passen de nosaltres….ni més ni menys.
Però a casa nostre hi ha un símbol important, que respectem i que, d'alguna manera, ens representa i ens defineix, a casa nostre la bandera no és "la ropa tendida" com diuen els "cracks" extremoduro en una de les seves cançons, no! a casa nostre la bandera és estelada.

.
Bé, cadascun a casa seva......oi? Hi haurà que té la bandera del betis (per dir-ne un) i a mi em sembla perfecte i ho respecto.

En molts altres aspectes no, però en la defensa de la nostre nació, la nostre cultura, la nostre llengua entenem que tant els símbols com els petits detalls són importants.
Això no vol dir que per la defensa de tots aquests aspectes sigui necessària ni la estelada, ni ballar sardanes, ni tenir tota la discografia den Raimon no, però repeteixo per mi, alguns detalls són importants.

Finalitzant, desprès de perdre, per les inclemències metereològiques, alguna que altre estelada ara ens veiem amb la obligació de, cada cert temps, pujar i canviar la bandera vella per una de nova que prèviament ha sigut magistralment
reforçada, a base de fil i agulla per la iaia gran, la Maria, que assegura que, ni la més potent de les tramuntanes se l'emporti.

Fet el canvi l'estelada llueix i ondeja pletòrica omplint de independentisme la nostre llar, aquesta és la única bandera que considerem realment nostre.


Apa!!

4 comentaris:

CMENAT ha dit...

A mi , també, m'agrada molt l'estelada per la significació especial que té. Tanmateix , si volem una Catalunya , encara que sigui lliure o independent, la senyera és el símbol que ens representa a tota la ciutadania se Catalunya.
M'agradaria també que valoressiu , si més no , el meu comentari.
Visca Catalunya.

família Lloreda - Piñol ha dit...

Hola Isidre, gràcies pel teu comentari.
La senyera ens representa (i molt bé) ara que només som part espoliada i poc respectada d'un país (espanya) que passa de nosaltres a no ser que sigui per cobrar.
En una suposada situació en que el nostre país (Catalunya) algun dia (encara tinc esperances que jo pugui veure-ho) sigui, pacifica i democràticament lliure, la nostre bandera hauria de ser estelada.
La senyera catalana amb triangle blau de humanitat i d'immensitat i un estel blanc de llibertat.
Aquesta és la meva opinió
Apa!!

Anònim ha dit...

Particularment opino, també, que la senyera és el símbol que representa a tota Catalunya independent o no. L'estelada m'inspira un xic a revolució i no som pas un país revolucionari.
Salut!!

família Lloreda - Piñol ha dit...

Oscar....tens tota la raó del món.... la senyera ens representa i molt bé....de moment. I per mi és una llàstima que no siguem una mica més revolucionaris, pacífics això sempre, però més revolucionaris.
Les revolucions fan futur, fan país.

Gràcies per col.laborar en el nostre bloc.

Apa!!