Benvinguts al nostre bloc

diumenge, 12 de setembre del 2010

ACTUALITAT/ ...prohibim fumar als cotxes?

Home! No fotem, no? Jo crec que no, que potser ens estem passant, no?
M'explico......
....jo no fumo, no m'agrada el tabac, no m'agrada la olor ni del tabac ni de l'alè que deixa quan fumes, em fa fàstic.
Detesto que la gent fumi allà a on pugui haver nens, o allà a on puguin molestar a gent que no fuma, m'enfado quan veig una dona embarassada fumant i trec fum (ves per on!) pels queixals quan veig a un/a fumador/a llençant la cigarreta al terra o la tira per la finestra del cotxe.

Dit això no crec que la prohibició sigui la solució per a tot.
Vull dir, prohibir fumar en llocs públics, espais reduïts, espais esportius, etcètera em sembla bé, multar a tot aquell que llenci una cigarreta per la finestra del cotxe també però, decidir si fumar o no al cotxe igual que a casa de cada un, no hauria de ser un exercici de sentit comú personal de cada un de nosaltres?

Està bé voler tenir cura de la salut dels més petits però voleu dir que no ens passem? Ja posats, potser hem de multar a les dones que fumen estant embarassades , no? I també instal·larem càmeres de vídeo a totes les cases amb nens i multarem també a tots aquells que fumin dintre de casa seva?

Jo crec que hem de treballar més en fer campanyes de sensibilització i crides al sentit comú del gent fumadora que no pas pensar en lleis que sancionin i persegueixin actes propis de la privacitat de cada un.

Això si, cada un és lliure, si ho creu necessari, de cridar l'atenció d'aquell que amb els nens al cotxe va fumant i recordar-li lo dolent que pot arribar a ser per els petits tot esperant que pugui fer cas i deixar de fumar, potser hi ha sort!

Va! Fem un esforç entre tot plegats, que no ha de ser tant difícil!

Com ho veieu?

Apa!!