Benvinguts al nostre bloc

dimarts, 21 d’abril del 2009

ESPORTS/ F1 i moto gp

F1
Per fi!!! ja han començat els nous campionats mundials de F1 i de motociclisme.
Tots aquells que som aficionats ho esperàvem amb una certa impaciència.

Començarem per la F1.
Que està passant? això ha donat un gir de 180 graus!! que si la polèmica dels difusors, que si el "KERS" ha sigut un autèntic fracàs......
Ha començat la temporada i desprès de tres curses (bé, dir que cap de elles en plena normalitat) la classificació és sorprenent, consulteu aquí.


Pilots que ja pensaven en la seva retirada que està dalt de tot, altres que, en mundials passats no aconseguien passar de la vuitena plaça, ara guanyen curses, campions del mon que no tenen ni un sol punt en les tres curses d'aquest any........ increïble!

Sembla, per el seguiment que faig jo, que un dels més llestos de la classe és en Ross Brawn, que alguns (ferrari, renault) han estat llença'n diners en proves que no han resultat i que altres ( J. Button, R. Barrichello, S. Vettel, T. Glock, M. Webber, J. Trulli / Toyota, pilots que dominen la classificació) només necessitàven una bona màquina per estar dalt de tot.

Bé, jo no crec que, ni els d'abans és que fossin tan bons llavors i tant dolents ara, ni els altres eren tant dolents abans i tant bons ara, per mi estar clar que en F1 la importància de tenir un bon cotxe (equip, diners, màquina) és més important que ser un excel•lent pilot.
Això explicaria el fet de que un bon pilot, com pot ésser Fernando Alonso, ni l'any passat ni sembla que aquest, guanyi curses, per exemple.


Sigui com sigui una cosa és veritat, les curses ara, són molt més divertides i obertes.
Ja va bé que equips, teòricament petits, estiguin davant i els grans al darrera, així la cosa està més igualada, a les curses hi ha molts més avançaments i endevinar qui guanyarà és una loteria total.

Anirem seguint el mundial, a veure que passa......

MOTO GP
També ha donat inici, i també de forma accidentada per culpa del mal temps (i al desert, té collons!), el mundial de motociclisme, més información…..aquí i aquí, tota la informació


Aquest any és presenta emocionant en totes les categories.

A 125cc la cosa sembla més oberta que mai, hi ha molt talent i moltes ganes d'anar rapit, haurem de estar atents als P. Espargaró, J, Simón, N.Terol, E.Rabat, JOlivé, etcètera

La categoria de 250 sembla un galliner ple de galls, els que ja l'any passat van demostrar ser molt bons, A. Bautista, M. Simoncelli, sembla voler sumar-s'hi en Hector Barberá i el francès M. di Meglio que desprès de guanyar el títol de 125cc l'any passat ha començat força bé aquest, segur que veure'm bones curses.



Moto gp sembla que no serà massa diferent a l'any passat, aquí els millors són el mateixos que l'any anterior i comencen estan dalt de tot.
Però sempre hi ha incògnites a resoldre........aguantarà C.Stoner la pressió d'un Valentino Rossi sempre amb gana de guanyar? Serà el propi Rossi capaç de donar caça a la ducati del australià? Podran en Dani Pedrosa i en Jorge Lorenzo arribar al final amb opcions de guanyar el mundial? quin paper tindrà el sempre rapit, però novell en la categoria A.Dovizioso? dominarà Hayden la ducati? i en Toni Elias? podrà mostrar el seu talent? curiós també el tema Gibernau, encara que no sembla, a priori, que pugui donar molta la guerra, la seva presencia ha donat un cert aire a temps passats.

Bé, sigui com sigui, esperem que aquest any sigui, com a mínim, com el passat, al final que guanyi el millor, això si però, si us plau, volem veure carreres com las de la temporada passada a Montmeló, Assen i, que podem dir de la espectacular cursa de Laguna seca?......recordeu-la en aquest enllaç.

A veure si tenim sort!!!

Apa!!