Benvinguts al nostre bloc

dimarts, 12 de febrer del 2008

BLOC /........100 entrades al bloc!!!


Estem apunt d'arribar a les 100 entrades al nostre bloc, impressionant oi? per nosaltres si, ho és.
Si tenim en compte que vàrem crear aquest bloc a mitjans de setembre de 2007 podem dir, sense por a equivocar-nos, que hem fet molta feina.
Una feina voluntària i agraïda que fem de forma entusiasta i entregada.

Vàrem crear el nostre bloc, i així volem que funcioni, amb la sana intenció de tenir un espai personal a la xarxa a on, a part de poder compartir coses més personals amb família i amics, també poder parlar de tot allò que ens preocupa, ens diverteix, ens irrita, etcètera.



Amb el bloc, hem col.laborat a crear un altre medi de comunicació entre amics i família i també ens ha servit per donar a conèixer allò que pensem de moltes coses i a crear debat de tot allò que ens inquieta.

No cal dir que estem encantats, val a dir que vàrem començar amb els coneixements bàsics, per no dir sota mínims, sobre tot aquest món dels blocs i que poc a poc hem anat millorant dintre de les nostre possibilitats.
Des de les primeres entrades al bloc a on publicàvem només unes quantes fotos i poc més a les últimes entrades amb uns continguts més el.laborats i treballats, amb enllaços per consultar i aprofundir en la informació, escrits millor estructurats, col.laboracions de luxe i un llarg etcétera, hi ha hagut un treball totalment autodidacta que ens fa estar orgullosos del que hem aconseguit.

Evidentment res d'això hagués estat possible, o almenys el resultat no hagués estat el mateix, de no ser per tots aquells que han entrat, en algun moment al nostre bloc i han col.laborat d'alguna manera, ja sigui fent comentaris a les entrades, deixant el seu vot en les enquestes, col.laborant amb els seus escrits o simplement dient-nos, "ei!! ahir no se com navegant per internet vaig anar a parar al vostre bloc i em va agradar molt o molt poc", de veritat, GRÀCIES A TOTS.




I res més, hem pensat que el número 100 era prou simbòlic com per fer un escrit parlant de tot plegat i així ho hem fet, esperem poder publicar cent o dos cents o mil entrades més i que cada dia siguem més i més els que ens trobem per aquí parlant de tot allò que ens doni la gana amb la sana intenció d'això...de parlar, debatir, comunicar,
compartir.............simplement.

Gràcies a tots.

Apa!

dilluns, 11 de febrer del 2008

SENTMENAT/ classes de català

Grata sorpresa la que vaig experimentar el passat dijous.
A la tarda, desprès de sortir de treballar, em vaig presentar a la prova de nivell de català que la generalitat, amb col.loaboració de l'ajuntament ,va realitzar al poble.
La finalitat d'aquesta prova és, per un costat, verificar que realment hi ha un grup de gent prou gran com per iniciar classes de català al poble i per l'altre, conèixer el nivell dels interessats en aquestes classes per establir els diferents grups de treball.

Quan vaig arribar a la prova estava ple a tope, fins i tot vaig haver d'esperar que sortís algú per poder entrar a fer l'examen.



Aquesta és la bona notícia, molt bona. Molta gent interessada en aprendre la nostre llengua i molts altres interessats en perfeccionar el seu nivell, que més podem demanar?
La llàstima és que no hi havien molts immigrants, com a mínim a la convocatòria que vaig anar jo, desconeix-ho si hi han hagut més, espero que si.
La majoria de la gent que es va presentar eren persones no nascudes a Catalunya però que porten molts anys aquí i que ara, sigui per les raons que sigui, han decidit fer aquest curs, molt bé que fan.
El meu cas és diferent, la meva intenció és perfeccionar el meu baix nivell de català i estudiar i treballar per aconseguir poder parlar amb propietat i escriure sense faltes, quasi res.
Jo, que no vaig tenir la sort de poder estudiar en català quan anava al col.legi he anat fent esporàdicament cursos i classes que m'han ajudat a poder tenir un nivell mínim per poder escriure més o menys bé però no perfecte, aquest és l'objectiu ara, perfeccionar i millorar tant com sigui possible.



Una de les principals raons d'aquesta mini obsessió que tinc per el perfeccionament del meu català, és la educació dels meus fills, vull tenir la possibilitat, arribat el moment, de poder ajudar als meus fills a aprendre, conèixer i estudiar la nostre llengua i clar primer he de ser jo el que passi per les aules.

En fi, ara que tant perseguit està el català per alguns partits polítics i que altres ofereixen estudiar-ho inclús fora del nostre territori, és una magnifica notícia que a casa nostre, al nostre poble també treballem per la difusió, el estudi, la promoció i la defensa de la nostre llengua i que estigui a la mà de tothom.

Al bloc anirem informant de com avancen les meves classes, i si esteu interessats, no ho dubteu..... estudieu!! el saber parlar i escriure bé la nostre llengua és un dels millors favors que li podem fer al nostre país.

Apa!!