Benvinguts al nostre bloc

dijous, 10 de gener del 2008

SENTMENAT/ ....la més guapa del ball

Això sembla que és en el que s'ha convertit el nostre estimat poble, en la més guapa del ball i amb la que tots els nois volen ballar.

Dic això en referència aquest titular: "El Ministerio de Indústria estudia construir una estació de compressió de gas a Sentmenat" el podeu llegir a: www.sentmenat.com


Si cada vegada és més conegut el tema de la línia de Molta Alta Tensió (M.A.T.) enllaça amb escrit: “PROTESTA/ no a la m.a.t.”, la qual inicia el seu aterrador recorregut cap a França des de el nostre poble, ara, segons El Ministerio de Indústria ha informat, la millor ubicació per a la construcció de l'estació de compressió de gas és (també) Sentmenat, ves per on!

Evidentment seria precipitat emetre una opinió sobre aquest tema, però el que si que hem de reclamar, com a possibles futurs afectats o beneficiats, és informació, informació i més informació.

Que no ens passi com amb la M.A.T., que la desinformació és total i més de la meitat del poble no té ni idea, ni tan sols, de que es tracta.
La gent de Sentmenat ha de estar informada de tot allò que tingui relació amb el seu poble.

Per una altre banda, és curiós que, Sentmenat, que durant molts anys ha estat un poble tranquil en el anonimat, ara, de cop i volta, es convertirà, quasi amb tota seguretat, en un veritable centre neuràlgic de la distribució energètica, amb el pas de la línia de Molta Alta Tensió i el nou gasoducte d'interconnexió.

Molt bé, i el cost de tot plegat? quin serà el preu que haurà de pagar el poble i els seus habitants per assumir tanta distribució energètica? I beneficis, en treure'm algun?

Si al final ha de ser així, el poble, no hauria de poder dir la seva al respecte?

Potser aquest és el problema, que com mai diem res, no ens queixem i sembla que tot ens està bé, doncs vinga!! que la casa (Sentmenat) és gran i podem fotre mà tots.

I això….si que no!!!

Apa!

dilluns, 7 de gener del 2008

ACTUALITAT/ gran documental a cuatro.


El passat divendres dia 4 vàrem poder gaudir d'un magnific documental al canal cuatro. Titulat: "¡Papi, cómprame un Kalashnikov!" i dirigit per el periodista Jon Sistiaga explica com funciona el negoci de les armes als Estat Units i també el fanatisme de una gran part de la societat americana per les armes i el que és pitjor, com aquesta devoció és transmesa a les noves generacions.
més informació, aquí


Vaig quedar parat.
Coneixia el fet de que als Estat Units és legal tenir armes de foc a casa i que molts americans en tenen com aquell que té una bicicleta o una canya de pescar, però el que em va sorprendre de tot plegat va ésser com pares, mares, avis o tiets visiten fires del sector o camps de tir acompanyats dels més petits de la casa als que instrueixen en la manipulació i utilització de tot tipus d'armes.

Va ésser increïble veure nois i noies molt joves enfundats en robes militars, manipulant rifles i metralladores amb tota normalitat sota la atenta mirada dels seus familiars que, orgullosos, filmen amb la càmera de vídeo o fan fotos del "gran" moment.



Igual de increïbles també eren les declaracions d'alguns dels entrevistats justificant la seva actitud "Los niños tienen que empezar muy jóvenes a disparar", "También se puede matar con un martillo.." o mostrant-se molt sorpresos al conèixer la prohibició de tenir armes de foc a casa nostre, " y cómo os defendéis de una agresión?" responia un home, ja veieu.

En fi, si teniu ocasió no dubteu en veure aquest impactant documental.
Segur que no quedareu indiferents, la americana, com a totes les societats del món, té les "seves coses" bones i també dolentes, aquesta, sens dubte és de les dolentes, dolentes.

Apa!!