Benvinguts al nostre bloc

dilluns, 7 de gener del 2008

ACTUALITAT/ gran documental a cuatro.


El passat divendres dia 4 vàrem poder gaudir d'un magnific documental al canal cuatro. Titulat: "¡Papi, cómprame un Kalashnikov!" i dirigit per el periodista Jon Sistiaga explica com funciona el negoci de les armes als Estat Units i també el fanatisme de una gran part de la societat americana per les armes i el que és pitjor, com aquesta devoció és transmesa a les noves generacions.
més informació, aquí


Vaig quedar parat.
Coneixia el fet de que als Estat Units és legal tenir armes de foc a casa i que molts americans en tenen com aquell que té una bicicleta o una canya de pescar, però el que em va sorprendre de tot plegat va ésser com pares, mares, avis o tiets visiten fires del sector o camps de tir acompanyats dels més petits de la casa als que instrueixen en la manipulació i utilització de tot tipus d'armes.

Va ésser increïble veure nois i noies molt joves enfundats en robes militars, manipulant rifles i metralladores amb tota normalitat sota la atenta mirada dels seus familiars que, orgullosos, filmen amb la càmera de vídeo o fan fotos del "gran" moment.



Igual de increïbles també eren les declaracions d'alguns dels entrevistats justificant la seva actitud "Los niños tienen que empezar muy jóvenes a disparar", "También se puede matar con un martillo.." o mostrant-se molt sorpresos al conèixer la prohibició de tenir armes de foc a casa nostre, " y cómo os defendéis de una agresión?" responia un home, ja veieu.

En fi, si teniu ocasió no dubteu en veure aquest impactant documental.
Segur que no quedareu indiferents, la americana, com a totes les societats del món, té les "seves coses" bones i també dolentes, aquesta, sens dubte és de les dolentes, dolentes.

Apa!!