Benvinguts al nostre bloc

divendres, 10 d’abril del 2009

ESPORTS/ basquet i futbol

Primer de tot volem felicitar a la secció de basquet del F.C.Barcelona ja que ahir va aconseguir, eliminant al TAU baskonia(poca broma), arribar a la "final four" de Berlín, aquí podeu consultar la notícia.


Volem felicitar especialment al seu entrenador en Xavi Pascual ja que jo particularment he estat una mica crític amb el seu treball, això si, no sóc l’únic. No m'agraden moltes de les coses que fa amb el equip, no entenc com hi ha jugadors que no juguen i soc dels que pensa que al barça li fa falta un entrenador amb més experiència.
Dit això hem de reconèixer que des de que va ser nomenat primer entrenador del equip aquest ha experimentat una millora espectacular si la comparem amb la anterior etapa amb en Dusko Ivanovic, un entrenador amb molta més experiència com a jugador i com a entrenador, que no va ser capaç de fer gran coses amb el barça (va guanyar una copa del rei).

Aquí tenim el que per mi és el gran problema del esport en general.....el circ en que s'han convertit moltes competicions a on gastar-se molts diners en fitxar jugadors estrangers, la publicitat, el negoci, i altres consideracions estan per sobre, fins i tot, del esport en si.
Això és així i també, menys comptades excepcions, la majoria dels equips dels esports més importants (futbol, basquet, handbol) necessiten guanyar títols per sobre d'altres consideracions o filosofies, si guanyes bé, si perds......al carrer, no ens agrada però és així.

Amb el senyor Pascual passarà el mateix, per mi és important, per exemple, el fet de que és de la casa, és català però si els títols no arriben per desgràcia, haurà de marxar.

Però bé, de moment ha aconseguit portar el equip a la "final four" que ja és molt i ara, amb una mica de sort, segur que guanyarà algun títol aquesta temporada, equip tampoc li falta.

Molta sort i ànims.

També volem parlar de futbol.
I particularment de la pròxima final de la copa del rei que han de disputar el F.C.Barcelona i el Atletic club de Bilbao.(web)

Ens volem posicionar, bé, em vull posicionar.
Vull que guanyi l'Atlètic.


Sempre m'ha agradat aquesta filosofia que l'ha portat a mantenint-se durant tota la seva història únicament i exclusivament amb jugadors nascuts o formats futbolísticament al País Basc, Navarra o Iparralde i tinc la esperança (diuen que és l'últim que és perd) de que algun dia el barça adopti aquesta mateixa forma de treballar, serà el moment de fer-me soci del club.

És curiós, en el cas del barça, veure que actualment les disciplines més conegudes tenen entrenadors de la casa al capdavant dels equips, en Pep Guardiola en el futbol, els dos Xaviers Pascual en basquet i handbol i en Quim Paüls al hoquei.
Tant de bo hi hagués la voluntat de fer el mateix amb els jugadors.


I tornant amb l’Atlètic com dèiem al principi, és difícil veure en la actualitat un equip que aposti per aquesta filosofía (jugadors de la casa) per sobre de la de fitxar cracks estrangers i guanyar diners i títols, si han d'arribar (els títols) serà amb la nostre gent.
I no només això, també el tractament de la seva pedrera, la defensa de la identitat i la llengua basca i la relació amb la seva afició sempre al costat del equip (no totes póden dir el mateix), són punts importants a tenir en compte.

Per tot el que he exposat si m'he de definir com a seguidor d'algun equip, aquest és l'Atlètic club de Bilbao i per això vull que guanyi al barça a la final.

No serà fàcil, el barça està fent una temporada espectacular amb bon joc, molts gols i bons resultats però una final a un únic partit pot passar de tot i esperem que sigui la nit dels bascos.

Un resultat? és igual, un 0-1 a favor de l'Atlètic ja val. A veure que passa!!

Evidentment tots els culés que llegiu aquesta entrada esteu, més que mai, convidats a fer els vostres comentaris....

Apa!!

dimecres, 8 d’abril del 2009

ACTUALITAT/ política

Pla Bolonya, en Saura i el “sarau” que s’ha muntat……

Per mi cada dia estar més clar que el senyor Saura s'ha equivocat (ell directament o gent que depèn de ell, o sigui...ell) i que en comptes d'assumir la responsabilitat de tot plegat (i plegar) les excuses i els culpables que s'ha inventat (per últim fent culpable a TV3, feu una ullada a: crítiques contra Saura) al contrari d'ajudar-li en la seva fugida han fet tot el contrari, deixar clar que el que ha de plegar, és ell.

A tot això tant el PSC com ERC sembla que fan costat al conseller, és clar, no podem trencar la unitat del govern tripartit, té collons! però no tots, sembla que la consellera Montserrat Tura (cada dia m'agrada més aquesta dona!) ha dit que ja n'hi ha prou de voler "matar al missatger" i amb això voler deixar clar (entenc jo) que el seu company (en Saura) hauria d'assumir les conseqüències.

I a tot plegat hem de sumar el fet de que tot aquest terratrèmol polític es produeix, en definitiva, per les protestes que ha generat el pla Bolonya a Catalunya i de forma més concreta a Barcelona.

Fet aquest (les protestes contra el pla Bolonya) del que cada dia surten més veus contraries a la protesta i opinions, com la publicada al diari avui (per exemple) den Ferran Saez Mateu, en la que ve a dir que la protesta "no ha passat pas a Europa en general, sinó només a algunes facultats de dues o tres universitats públiques catalanes" o "és una anècdota elevada a la categoria de problema" o "darrere d'aquesta aparent banalitat hi ha, camuflada, una actitud mental molt perillosa que connecta directament amb l'essència dels totalitarismes del segle XX" i moltes més coses, us recomano que llegiu (tant si esteu a favor o en contra) el article complert aquí

Jo, com deia al principi, tinc clares les coses (és la meva opinió personal) sobre el que ha passat a rel de les protestes, el que no tinc gens clar és, qui té raó? els que estan a favor del pla Bolonya o els que estan en contra?

Algú em pot ajudar?

Més coses.
Està calenta també la polèmica que ha generat la decisió del govern espanyol de retirar les tropes de Kosovo, la notícia

Segons l'expresident espanyol José María Aznar, aquesta decisió, "ha dilapidat el capital de prestigi polític, diplomàtic i militar" que espanya havia aconseguit durant les últimes dècades, i que ha creat "desconfiança, irritació i pèrdua de credibilitat" i ha malmès la fiabilitat de l'estat.
Per mi, el sol fet de que aquest pallasso hagi dit això ja legitima la decisió.

Qui collons és deu pensar que és ell per parlar del que s'ha de fer en aquests casos quan ell i el seu govern van enviar les tropes a l'Iraq contra la legalitat internacional, contra el seu propi país i contra l'OTAN.
Bé, no ens farem més mala sang, la veritat és que els comentaris de segons qui no els hauríem ni de llegir, no val la pena.

Ara, mireu aquest titular:
el PP es "un partido que quiere a Catalunya y que quiere a los catalanes"

Ho ha dit a TV3 María Dolores de Cospedal secretaria general del PP.
Ostres!! és ben veritat que hi ha amors que maten.

Si el pp estima de veritat a Catalunya i als catalans potser va sent hora de que ho demostri, no?

En fi, estic segur que aquestes declaracions són el resultat d'alguna enquesta o estudi intern en el que el pp ha sigut informat de que la seva imatge en el nostre país no només no millora sinó que cada dia va a pitjor. Normal.
Amb tot, el que realment desitgem és que fos veritat i que el pp comences a demostrar-ho però, per desgracia, tenim poca, per no dir gens, esperances en que així sigui.

I per últim, per ser màxima actualitat política, farem una breu referència als canvis que a sofert l'executiu espanyol.

canvis al govern espanyol
canvis al govern español 2
canvis al govern espanyol 3

Bé parlar, parlar, no parlaré molt.
M'és igual qui sigui el ministre o la ministre de torn d'una o altre cartera, és igual, ja s'ho faran.
El que si que desitjo és que aquests canvis no afectin, encara més, a Catalunya.
Res més, el temps dirà.

Apa!!