Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 8 d’abril del 2009

ACTUALITAT/ política

Pla Bolonya, en Saura i el “sarau” que s’ha muntat……

Per mi cada dia estar més clar que el senyor Saura s'ha equivocat (ell directament o gent que depèn de ell, o sigui...ell) i que en comptes d'assumir la responsabilitat de tot plegat (i plegar) les excuses i els culpables que s'ha inventat (per últim fent culpable a TV3, feu una ullada a: crítiques contra Saura) al contrari d'ajudar-li en la seva fugida han fet tot el contrari, deixar clar que el que ha de plegar, és ell.

A tot això tant el PSC com ERC sembla que fan costat al conseller, és clar, no podem trencar la unitat del govern tripartit, té collons! però no tots, sembla que la consellera Montserrat Tura (cada dia m'agrada més aquesta dona!) ha dit que ja n'hi ha prou de voler "matar al missatger" i amb això voler deixar clar (entenc jo) que el seu company (en Saura) hauria d'assumir les conseqüències.

I a tot plegat hem de sumar el fet de que tot aquest terratrèmol polític es produeix, en definitiva, per les protestes que ha generat el pla Bolonya a Catalunya i de forma més concreta a Barcelona.

Fet aquest (les protestes contra el pla Bolonya) del que cada dia surten més veus contraries a la protesta i opinions, com la publicada al diari avui (per exemple) den Ferran Saez Mateu, en la que ve a dir que la protesta "no ha passat pas a Europa en general, sinó només a algunes facultats de dues o tres universitats públiques catalanes" o "és una anècdota elevada a la categoria de problema" o "darrere d'aquesta aparent banalitat hi ha, camuflada, una actitud mental molt perillosa que connecta directament amb l'essència dels totalitarismes del segle XX" i moltes més coses, us recomano que llegiu (tant si esteu a favor o en contra) el article complert aquí

Jo, com deia al principi, tinc clares les coses (és la meva opinió personal) sobre el que ha passat a rel de les protestes, el que no tinc gens clar és, qui té raó? els que estan a favor del pla Bolonya o els que estan en contra?

Algú em pot ajudar?

Més coses.
Està calenta també la polèmica que ha generat la decisió del govern espanyol de retirar les tropes de Kosovo, la notícia

Segons l'expresident espanyol José María Aznar, aquesta decisió, "ha dilapidat el capital de prestigi polític, diplomàtic i militar" que espanya havia aconseguit durant les últimes dècades, i que ha creat "desconfiança, irritació i pèrdua de credibilitat" i ha malmès la fiabilitat de l'estat.
Per mi, el sol fet de que aquest pallasso hagi dit això ja legitima la decisió.

Qui collons és deu pensar que és ell per parlar del que s'ha de fer en aquests casos quan ell i el seu govern van enviar les tropes a l'Iraq contra la legalitat internacional, contra el seu propi país i contra l'OTAN.
Bé, no ens farem més mala sang, la veritat és que els comentaris de segons qui no els hauríem ni de llegir, no val la pena.

Ara, mireu aquest titular:
el PP es "un partido que quiere a Catalunya y que quiere a los catalanes"

Ho ha dit a TV3 María Dolores de Cospedal secretaria general del PP.
Ostres!! és ben veritat que hi ha amors que maten.

Si el pp estima de veritat a Catalunya i als catalans potser va sent hora de que ho demostri, no?

En fi, estic segur que aquestes declaracions són el resultat d'alguna enquesta o estudi intern en el que el pp ha sigut informat de que la seva imatge en el nostre país no només no millora sinó que cada dia va a pitjor. Normal.
Amb tot, el que realment desitgem és que fos veritat i que el pp comences a demostrar-ho però, per desgracia, tenim poca, per no dir gens, esperances en que així sigui.

I per últim, per ser màxima actualitat política, farem una breu referència als canvis que a sofert l'executiu espanyol.

canvis al govern espanyol
canvis al govern español 2
canvis al govern espanyol 3

Bé parlar, parlar, no parlaré molt.
M'és igual qui sigui el ministre o la ministre de torn d'una o altre cartera, és igual, ja s'ho faran.
El que si que desitjo és que aquests canvis no afectin, encara més, a Catalunya.
Res més, el temps dirà.

Apa!!

2 comentaris:

Jordi Torroja ha dit...

Hola Toni

Sobre el Saura i els mossos i el Pla Bolonya ja vaig exposar la meva opinió a La Llista.

Sobre el tema Kosovo, compte amb compara-ho amb l'Irak, crec que no hi té res a veure. De fet, si demà se'n van totes les tropes de l'OTAN, hi hauria la possibilitat que Sèrbia envaís immediatament el territori, de fet el considera seu. Per cert, Espanya encara no ha reconegut Kosovo, igual que la Rússia de Putin.

I sobre la Carme Chacón, t'adjunto un post molt interessant sobre ella.
http://josepsort.blogspot.com/2007/07/chacon-lalumna-de-dion-preparem-nos-hi.html

Com pots veure, sembla que la Chacón va anar a estudiar al Quebec tècniques per obstaculitzar la futura independència de Catalunya. O sigui, que potser no està tan allunyada del 'palmero' del George Bush com alguns ens volen fer creure.

A més a més inclou una crítica a ERC que crec que és injusta. ERC ho va acceptar, cosa que significa acceptar que la competència sobre la Llei de Dependència l'apliqui el govern espanyol, contra el que diu l'Estatut, perquè en aquell moment, si no s'hagués aprovat la Llei, els diners no haguessin arribat a Catalunya per un tema tan important com la Llei de Dependéncia, i ERC va valorar en aquell moment que era més important que arribessin els diners. Sí, va ser xantatge del PSOE, aplicant la tècnica de recuperació de competències per part de l'Estat Central en qüestions sensibles, amenaçant que o ho ha el govern central o no es fa. El que va aprendre la Chacón dels unionistes del Quebec.

Sobre el nou govern espanyol, em preocupa el nomenament del president d'Andalusia com a nou ministre per aplicar el cafè per a tothom sobre el tema finançament, i per tant la no aplicació de l'Estatut sobre el finançament. Això sí, després de cobrar una cosa que en diuen 'deute històric amb Andalusia'. Quins collons!!! Esperarem esdeveniments. I també el de la nova ministra de Cultura, membre de la troupe dels progres del cinema espanyol, que està preocupada perquè a llocs com a Catalunya els nens només saben català. Déu n´hi do!!!

família Lloreda - Piñol ha dit...

No tinc molt clar que faria l'exercit espanyol en una hipotètica invasió de Kosovo per part de Sèrbia, ajudar-los en la invasió? En qualsevol cas el meu comentari era més en relació a les paraules del Ansar i no tant en la idoneïtat de la retirada espanyola de Kosovo. Tant Sèrbia com Espanya el que haurien de fer és deixar Kosovo en pau i preocupar-se més dels seus problemes, que no són pocs.

Tampoc em sorprèn el que dius de la Chacón, sempre la he vist com a una espanyolista, socialista i d'esquerres però espanyolista i defensora de la unitat estatal, és el que hi ha i diré més, per mi és la millor situada per substituir al Zp, sinó al temps, la pega que té (per els espanyols, espanyols)? que és catalana.

Sobre el nou govern espanyol? més del mateix, mateixos gossos amb diferents collars, no anem enlloc. Ni els totalitaris del PP ni els federalistes (jur, jur) del PSOE, ni han sabut, ni han volgut mai entendre'ns.

Necessitem caminar sols, sense drames, sense sang, independents.

Gràcies.

Apa!!