Benvinguts al nostre bloc

dijous, 24 de juliol del 2008

ACTUALITAT/ el català del president.

Puc estar d'acord amb moltes de les coses que últimament ha dit en Felip Puig (CiU) sobre el català del president.

el periodico
el país


Puc estar d'acord amb que en Montilla (PSC) que, com a president de la Generalitat, avui és la màxima autoritat de Catalunya, ha de donar exemple i el seu català hauria de ésser del tot correcte.
Fins i tot puc estar d'acord en que també haurien de tenir un bon nivell de català escrit i parlat funcionaris de la Generalitat, professors, metges, jutges, etcètera que treballin a Catalunya.

Però no puc estar d'acord amb les formes, el to i el fons de les queixes den Felip Puig que ha dit: “el 'president' "destrossa" el català” i “M'he posat de mal humor perquè ni tan sols llegint és capaç de tenir una mínima dicció i pronunciació correcta de la nostra llengua” entre altres coses.


Per mi, casos com el del president de la Generalitat (recordem que no és català de naixement) haurien de servir d'exemple per totes aquelles persones nouvingudes al nostre país o gent, també, que porten temps vivint aquí però que, per moltes i diverses raons, encara no parlen ni escriuen el català a la perfecció.

En un país el nostre a on, per molts "manifiestos por la lengua común" que treguin quatre pallassos, la llengua que realment està en perill és la nostre, la llengua catalana, no podem menysprear el treball de qualsevol persona que d'alguna manera treballa i lluita per aprendre-la.

És més, el que ens hauria de preocupar primer a tots aquells que estimem i defensem la nostra llengua, hauria de ésser la forma de promocionar, transmetre, i fer estimar a quanta més gent possible la nostre llengua.
Això no vol dir que vulgui jo que la gent parli o escrigui malament en català, no fotem, però entenc que és primordial que la gent el parli, que la gent es relacioni en català i que, amb el temps, tothom vegi normalitzada la utilització i el bon us del català en tots el àmbits.

Que potser tots els alts càrrecs, militants, simpatitzants i amics de CiU parlen un exquisit i perfecte català?

El que no hauríem de permetre mai als nostres dirigents és que no defensin els nostres drets i els drets de la nostre llengua primer i per davant de cap altre.

La voluntat i la finalitat de tots ha de ésser parlar i escriure bé la nostre llengua però......quantes persones hi ha a Catalunya que tenen el nivell "C" de català però que en realitat no saben ni escriure'l ni parlar-ho correctament? ajuda molt això al català? jo crec que no.

Fem primer del català una llengua parlada, una llengua utilitzada, una llengua estimada i tot això ens portarà, sens dubte, a tenir una llengua potent, activa i forta que poc a poc anirem millorant fins la perfecció.

Que opineu?

Apa!!

dimarts, 22 de juliol del 2008

ESPORTS/ la cursa de la temporada


De la temporada, de l’any i la millor en molt temps.
El gran premi de diumenge a la nit (aquí) al mític circuit de Laguna Seca als USA va ser ESPECTACULAR!!!!

-el mundo deportivo
-as


Emoció, tensió, nervis, avançaments, riscos, va tenir de tot.

Al final va guanyar el millor, Valentino Rossi.
L'italià ha arrencat disposat a defensar el liderat del Campionat i a plantar cara a l'australià.
Des dels primers instants ha quedat entaulat un feroç duel entre els dos pesos pesats. Ja en aquestes primeres voltes s'han vist avançaments al límit i tota una exhibició de pilotatge per part dels dos campions, incloent un vertiginós pas de Rossi pel famós `Sacacorchos´ improvisant una traçada per fora de l'asfalt.
Concentrats en la seva lluita, `Il Dottore´ i el Campió del Món s'han distanciat de tots els seus perseguidors, cobrant fins a vint segons d'avantatge. La resolució del duel ha arribat en la volta 24, a 8 girs per al final. Sotmès a la pressió de l'italià, el pilot de Ducati ha comès un error i ha sofert una petita caiguda.

Stoner ha pogut, tot i la caiguda, arribar segon a la línia de meta i cedir, així, només 5 punts en la lluita per el campionat.

El Australia al final de la cursa ha declarat: "Creo que Valentino ha hecho una gran carrera pero también pienso que algunas de sus maniobras han sido demasiado agresivas" potser si, però és l'únic que podia fer i el que tothom li reclama, lluita, agressivitat i espectacle.

Capítol apart mereix les cada vegades més penoses retransmissions del mundial de motociclisme de TVE.

Que collons pinten en un programa de motos, amb tots els respectes, gent com el Bisbal i companyia?
Que no poden portar com a col.laboradors a pilots retirats o pilots d'altres categories, com van fer amb el Albaro Bautista?
Per què, apart del patètic espectacle d'abans de cursa, tallen les curses amb 3 o 4 talls de publicitat?
Algú s'imagina tallar la retransmissió d'un partit de futbol per posar publicitat? a que no?
Jo ho trobo molt injust, que posin tota la publicitat que vulguin abans i desprès però que ens deixin gaudir de les curses sense talls, si us plau.

En fi, serà difícil.

Desprès del gp de USA i ara que el mundial està de vacances fins a mitjans d'agost, la clasificació del mundial està així, Rossi lider amb Stoner segon -25 punts i Pedrosa tercer -40.
Aquests tres s'hauran de jugar el present mundial i el que té més números per aconseguir guanyar-ho és Valentino.


Apa!!!