Benvinguts al nostre bloc

divendres, 25 de gener del 2008

ACTUALITAT/...sobre l'església

L'altre dia veig trobar, per casualitat, aquest article i el vaig llegir. Vaig quedar parat.

Coincideixo de cap a peus amb el escrit i felicito al seu autor, en Joan Boada Masoliver.
Clar, contundent i ple de veritats com esglésies, com catedrals fins i tot.
Sota el títol “libertades personales i laicismo” va ésser publicat al diari "El País" el passat 11.01.08.

L'heu de llegir i si pot ésser un parell de vegades, com he fet jo.
Hi ha perles que no tenen preu:

" independientemente de las convicciones religiosas de cada uno, debemos dar una respuesta democrática al pensamiento fascista de algunos miembros de la jerarquía católica."

"Propongo que todos los partidos que se presentan a las próximas elecciones generales planteen públicamente que quieren la separación efectiva entre Iglesia y Estado y anuncien que convertirán el Estado español en aconfesional y que el laicismo impregnará todas las actuaciones de las administraciones públicas."

"El laicismo no significa ir en contra de las religiones ni en contra de la práctica de éstas, sino circunscribir la religiosidad al ámbito personal."

"La financiación actual de la Iglesia católica es un atentado contra la igualdad de todos los ciudadanos ante la ley"


"Al ser entidades privadas, lo más coherente sería que las mantuvieran sus seguidores y fieles con aportaciones voluntarias y fueran tratadas como las otras entidades."

"La educación debe estar destinada a crear ciudadanos libres, iguales y críticos."

"para ser un país radicalmente democrático, conseguir una verdadera separación entre Iglesia y Estado y construir un Estado laico."

Premeu aquí
per enllaçar el article i gaudiu.

Que en penseu?

Apa!!!

dimarts, 22 de gener del 2008

SENTMENAT/....curs polític

Com apassionats de la política que som, ens agrada estar informats de tot allò que té a veure amb la política del nostre poble.

Fent una ullada per la xarxa hem pogut estar informats dels últims moviments polítics del poble.



Podem gaudir, per exemple, en el flamant i recent estrenat diari de sentmenat d'una entrevista amb la Núria Colomer alcaldessa de Sentmenat, a on repassa el que ha sigut el mandat fins ara així com els projectes més importants que s'han de posar en marxa al poble pròximament.

La aprovació, fa pocs dies, del pressupost municipal per el 2008 també és un tema calent a la xarxa, en aquest sentit podem consultar informació a sentmenat.com o a la mateixa web del ajuntament
.
Les reaccions de tot plegat per part dels partits que ocupen la oposició en aquest mandat és bastant, per no dir molt, limitada.
No hem trobat cap recció al respecte, per exemple, ni de ERC desapareguts del panorama polític actual, ni de ICV EUA, ni tampoc del PP.
En canvi si que hem trobat reacció del grup socialista de Sentmenat i..... deu ni do! quina reacció.
Han penjat al seu web una entrada sota el títol "Peti qui peti ja tenim Pressupost!!!" a on no deixen lloc a les dubtes, no els ha agradat el pressupost aprovat.




Entre algun retret que altre:
"fàcil tenint la majoria absoluta.","És un pressupost sense cap tipus de participació per a la resta de les forces polítiques", "de manera prepotent i sense cap explicació, segurament fruit de la força que dóna governar en majoria absoluta.","el bon treball del conjunt de la corporació en l´anterior mandat, i que ara no passa amb les futures inversions previstes."

També podem trobar dards enverinats:
"És un pressupost que, al sis mesos de govern, tornen a incrementar i consolidar els seus sous, és a dir, més diners per la dedicació municipal.", "Han consolidat l´augment de sou de l´alcaldessa en 4.603 € per 14 pagues (que representa més del 52 % que l´anterior alcalde)." i més.

I també acusacions:
"És un pressupost que amaga la presència de càrrecs de confiança encoberts."

Bé, el article no té desperdici.
La política ja ho té això, uns diuen una cosa i els altres tot el contrari i al revés.
Però tractant-se, en aquest cas, dels pressupost municipals del poble, és dir, diners de tots nosaltres d'alguna forma, aquesta informació pot crear malentesos i preocupació, potser tot just és el que busquen els socialistes?



Bé, nosaltres, en tot cas, ens limitem a publicar el que hem trobat al respecte, si algú té més informació o vol aclarir quelcom del que hem publicat, el nostre bloc està a disposició de tothom que vulgui entrar.

Apa!!

COL.LABORACIONS/.....Raquel Duro

Tinc una passió, la Fotografia, per tant, quin altre tema podria ser millor per començar, que parlar una mica sobre aquest mitjà d'expressió.
Tinc una amiga, la Núria que és una antiga companya de fotografia, alguns la conèixen, que un dia, em va parlar d'unes cámaras , "las lomo", jo no les coneixia, així que vaig investigar, i he de reconèixer que són molt interessants.



La lomografia és una tendència, casi una filosofía, que es basa en donar énfasi a la casualitat i la espontàneitat.




Les lomografíes es caracteritzen per tindre una gran distorsió en els marges del enquadre, mantenint intacte el centre de la imatge, i són capturadas per cámaras especials de 35mm.




Molts asseguran que és una forma de vida.

Per saber els seus orígens:

La llegenda ens explica que la lomografia va començar al 1982 , quan el general rus Igor Petrowitsch va posar una petita cámara japonesa sobre l'escritòri del seu amic Michail Panfilowitsch, director de la fàbrica rusa LOMO.

Van observar la cámara i els va interessar la senzillesa i discreció de l'aparell, des d'aleshores es van dedicar a fabricar cámeras com aquella però amb un diseny millorat.
Se'n van vendre milions de les mini cámaras Lomo Kompakt Automat

Gràcies a aquest fet, els comunistes van tindre una fantástica manera de documentar la seva última época de la seva ideologia.

Cap al 1991, un grup d'estudiants vienesos que es trobaven de vacances a la República Xeca, van comprar aquests artilúgis per divertir-se, van treure moltíssimes fotos instantànias, casuals de qualsevol sosa que els cridava l'atenció, de manera que van descobrir una nova tendència, un nou punt de mira. Poc temps després van crear la Societat Lomográfica.




Al 1994 es va començar a expandir el moviment gràcies a exposicions i a gent que es va dedicar a difondre-ho.

Féu la proba durant un temps , va...... o per un dia, ja veureu quants punts de vista poden tindre les coses més simples o cotidianes:
1) Porta sempre la cámara al damunt, vagis on vagis
2) Fes-la servir sempre, ja sigui de dia o de nit
3) La Lomografía no és una interferencia en la teva vida, for-ma part d'ella
4) Procura apuntar desde la cintura
5) Apropa't als objectes el máxim
6) No pensis
7) Sigues ràpid
8) No has de saber per endevant el que has capturat
9) Tampoc has de saber-ho després.
10) No et preocupis per les regles.

Ja m'explicareu com us ha anat!!!

Raquel Duro Arranque

dilluns, 21 de gener del 2008

BLOC/....... col.laboracions

Desprès de detectar que el nostre bloc, poc a poc, va tenint un cert moviment, els comentaris a les entrades són normals i que per sort tenim un grup de gent, que si no tots els dies, si que sovint entren i miren que fem, hem pensat que havíem d'obrir el ventall d'opinions del bloc i fer-ho més plural.
Ens agradaria donar-li noves veus, noves entrades, apart de les que fem nosaltres, és dir, nous punts de vista.



Així que, emulant (que ve de emule, je, je) a altres webs hem decidit oferir als nostres amics la possibilitat de col.laborar en el nostre bloc.
Com? molt senzill, obrirem un apartat a on presentarem a tots aquells que vulguin ser col.laboradors del bloc.


Aquests col.laboradors, molt amablement, ens enviaran els seus escrits que nosaltres publicarem en una entrada al bloc sota el títol: COL.LABORACIONS/....(nom del col.laborador).

Si no tenim cap problema tècnic que ens ho impedeixi, publicarem els escrits tal i com ens arribin dels seus autors, sense cap mena de censura ni per raons de llengua, ni de temari, ho publiquem tot.

Evidentment els únics responsables del contingut dels escrits seran els seus autors, nosaltres, com qualsevol altre visitant del bloc, utilitzarem el apartat dels comentaris per afegir-ne la nostre opinió al respecte si ho creiem convenient.

Però això no és tot, si entres sovint al nostre bloc i t'agradaria publicar un escrit, no ho dubtis, envia'ns un mail a: tonilloreda@telefonica.net i ens posarem en contacte amb tu, quan més serem, més riurem!

Això és tot, esperem no haver oblidat res.
de qualsevol forma, qualsevol consulta poseu-vos en contacte amb nosaltres i intentarem sol.lucionar-la.

Gràcies!!

Apa!!!