Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 31 d’octubre del 2007

INJUSTÍCIA/ més pobles en lluita.




Al igual que Catalunya, al mon hi ha molts més pobles que estan en lluita per la seva llibertat.

En aquest escrit vull fer referència a un en particular que no és altre que el Sàhara Occidental.

Es troba ocupat actualment gairebé en la seva totalitat pel Marroc, encara que la sobirania marroquina sobre el mateix no és reconeguda per les Nacions Unides i és rebutjada pel grup armat Front Polisario, que va proclamar la seva independència amb el nom de República Àrab Saharaui Democràtica (RASD) en 1976.

Però aquesta ocupació per part del Marroc no és ni de lluny igual que la que patim a casa nostre, allà és molt pitjor, qualsevol manifestació en contra del regim és contestada amb contundència i violència per la policia, els drets humans no són respectats i l'accés al país segueix estant prohibit a la premsa, a les ONG i a altres observadors internacionals amb la finalitat de ocultar el que passa dia rere dia.

Ja n'hi ha prou!!!!
Aquí ( als països a on no vivim aquesta tortura) ens omplim (els nostres dirigents també) la boca amb crits de pau, justícia, respecte, convivència però, com en molts altres casos, girem el cap i passem olímpicament del que passa fora de casa nostre.
Això és una injustícia i com a mínim la hem de denunciar en defensa de la llibertat de tots els pobles reprimits.

Trobareu molta més informació sobre aquest problema al bloc de la Maria:
http://mariavinyets.blogspot.com/

I també trobareu un:
"Llamamiento de Aminatou HAIDAR premio "SILVER ROSE Libertad y Dignidad Humana" otorgado por SOLIDAR"
Us recomano que entreu i ho llegiu, POSA ELS PELS DE PUNTA. Jo em quedo, del que he llegit amb:
"Cuando se amordaza la justicia en el Sahara Occidental, cuando los Derechos Humanos son sistemática y masivamente violados, la responsabilidad de todos los que acarician la libertad y la paz y que trabajan en la promoción de los valores universales, se ve totalmente comprometida."
Més clar.....impossible!!!!

Apa!!

diumenge, 28 d’octubre del 2007

CRIATURES / una bona idea





Una de les "èpoques", entre tantes que passen els nens en el seu creixement, i que és molt entretinguda per tota la família i professors al cole, és la de deixar d'utilitzar, poc a poc, els bolquers.

Com tot, en relació a les criatures, cada cas és un mon i cada nen o nena evolucionen en tots els aspectes del seu creixement de manera diferent.......... o no.

A casa nostre la Eva, segur que recolzada també per les seves llargues hores de lectura infantil, va tenir una idea genial.
Ha inventat una mena de joc que el que pretén és instruir al nen creant-li un objectiu, no fer-se les seves necessitats a sobre, però desdramatitzant tot plegat per convertir-ho en un joc divertit i entretingut.

Principalment són unes cartolines a on el nen anirà enganxant uns gomets de colors tant si ho fa bé com si ho fa malament amb la intenció que, amb el temps, els únics gomets que enganxi siguin els que indiquen que tot ho fa bé, és dir.......... que ja no fa ni "pipi" ni "caca" a sobre.

Es tracta de felicitar i fer veure al nen que ho ha fet bé, que no pas castigar-lo quan ho pugui fer malament.

Bé, segur que hi ha moltes maneres de fer-ho, aquesta és una més, la nostre, si creieu que us pot ajudar ja ho sabeu.

Penjo unes fotos de les nostres cartolines, així us fareu una idea millor del que parlo.

Apa!!!

SENTMENAT/ obres a sentmenat





Bé, això no és cap exercici d'investigació, ni de persecució a la feina del ajuntament, ni res d'això. Simplement que he anat a dinar a casa de la mare a Can Palau i he pogut aprofitar les vistes per fer aquestes fotos.

Les penjo al bloc per lo mateix que penjo la resta de coses, per si algú li pot interessar.

Podem veure com ha quedat el pavelló desprès de substituir les velles uralites de plàstic per uns finestrons de vidre, que posats a dir li donen un aire més modern a la instal·lació.

També podem veure com van les obres de la instal·lació d'una grada al cap de futbol. Bé no tinc ni idea de com està el tema "plaços d'obres" però el que és segur és que la temporada ja ha començat i les obres, com podeu veure, no crec que estiguin a punt d'acabar.

Bé, esperem que tot acabi bé i que dintre de poc aquesta grada estigui plena de gent cel.lebrant els gols del Sentmenat club de futbol.

Apa!!!

JARDINERIA/ seguiment de les nostres plantes




Doncs si amics i amigues tenim noticies noves al respecte de les nostres plantes.

Una és una nova incorporació, aquí la teniu (primera foto) que? maca eh? Ja sabeu, no dubteu ni un moment en fer qualsevol comentari respecte aquesta planta, si sabeu el nom, si sabeu d'on és originaria etcètera, no us talleu. Aquí anireu veient la seva evolució.

L'altre noticia és sobre una defunció, aquí la teniu (segona foto) és lo que ha quedat de la planta que teníem de marihuana, podem dir, sense por a equivocar-nos, que ha passat a millor vida.....d'alguns......deixem-ho aquí.

De moment res més, donar les gràcies a la Maria per la nova planta (és la donant principal) i animar a la resta a entrar en el fòrum de jardineria del bloc i ja sabeu, si voleu regalar-nos alguna planta, aquí serà benvinguda....

Apa!!!