Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 10 de desembre del 2008

SENTMENAT/ és sentmenat antimonàrquic?


ERC de Sentmenat ho ha intentat.
Era una protesta, un moviment, un fer quelcom més que protestar i també un deixar clar, i de forma institucional, que hom no està d'acord amb la monarquia, res més.
Però no hi ha manera.
Aquesta és la notícia:
Intent fallit d’ERC per retirar el bust del rei de l’Ajuntament (diaridesentmenat)
I això és el que publiquen a ERC de Sentmenat a la seva web

Jo crec que és molt trist, democràtic, però trist.
I sobre tot plegat jo em pregunto....Que és més trist de tot? Que la moció no hagi tirat endavant per…..
la abstenció de partits que declaren sentir-se poc monàrquics, però que no són capaços de fer aquest petit gest? (CiU)

Dels que s'abstenen refugiats, com s'ha demostrat, en una falsa legalitat a respectar?(PSCS)

Dels que són molt i molt republicans (viva la república!!) però a la hora de la veritat..... res! (EUiA)

O dels que segurament menys poden parlar (PP) que sempre (o quasi sempre) voten el mateix que l'equip de govern sense massa miraments (segurament en busca d'un futur benefici) però que en aquest cas, tot i estar d'acord en el fons de la moció, el seu regidor, vota en contra?

A més, en aquest cas, el regidor de PP, el senyor Pacha, sabedor de la possibilitat de que la moció entri a votació al ple té preparada la defensa del seu vot contrari amb acusacions, encara que en alguns casos certes, plenes de demagògia i de interpretacions partidistes sobre ERC i alguns dels seus polítics, per exemple: "el President del Parlament, Ernest Benach, amb el seu "cotxe tunejat"" i algunes acusacions més.

Senyor Pacha, moltes de les seves intervencions als plens del nostre ajuntament estan plenes de rigor i preparació inclús amb algunes, fins i tot nosaltres (ERC), podem estar d'acord, però hi ha vegades que és molt millor callar i, en aquest tema i amb tot el respecte, callat..... hagués estat molt més encertat.
Defensant el seu vot contrari a la moció utilitzant, el que per el PP son suposades irregularitats d'altres partits, en aquest cas ERC, és com omplir-se la boca de res.
Acusacions com aquestes, algunes de sobres conegudes, i altres clarament falses, vostè sap perfectament que tots els partits poden fer del contrari i de tots, tots els partits cometen errors però deixi'm que li digui una cosa....sigui com sigui, al cap i a la fi, tots els partits polítics i els seus integrants estan a on estan perquè el poble democràticament els ha escollit i el poble, més tard o més d'hora els pot treure.

Cosa que amb el tema que ens ocupa, la monarquia, no passa, aquí ningú pot decidir si volem aquests senyors o no, és una imposició.

Dit tot això, val a dir que tindria molta gracia que una moció com aquesta avances gràcies al vol del partit popular i no al de altres partits suposadament més afins a la causa.

Per acabar i per tots aquells (que sempre hi ha) que surten amb la cançó de que temes com aquests no tenen la menor importància i que hi ha altres temes molt més importants a que dedicar-lis temps, dir-lis que tenen raó, i és cert, evidentment el dia a dia ens porta temes molt més importants que tractar i dels que preocupar-se però això no treu, per mi i per molta altre gent, que aquest tingui la seva importància, qüestió de criteris, el que per uns és molt important, per altres no és tant.

Total, una vegada més (ja ens va passar el mateix amb el tema de la bandera, mireu aquest enllaç) ens hem de resignar a no poder avançar en temes relacionats amb la nostre nació i amb la nostre identitat, hem de respectar el que en democràcia s'ha votat i, evidentment, seguir lluitant..... si ho fem, tard o d'hora assolirem els nostres reptes, estic segur.

Que en penseu?

Apa!!
(fotos: diaridesentmenat.com)