Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 3 de setembre del 2008

POLÍTICA/ nacionalistes........de pega!

Que deu sentir un votant o militant de CiU de Sentmenat quan veu que el seu grup no recolza, al ple del ajuntament, propostes amb un marcat sentit nacionalista?
Potser no ho saben?
Dons si, el passat mes de juliol ERC de Sentmenat tenia la intenció de presentar una moció al ple de l'ajuntament per tal de que el consultori s'adherís a la campanya "un país, una bandera" (aquí més informació).
Aquesta moció no va prosperar per la incomoditat que representava a la resta de partits (CiU també) el veure només la bandera catalana a l'asta de la plaça de l'Ajuntament i llocs oficials.
Al final es va votar i aprovar una moció descafeïnada que proposa penjar la senyera en un lloc preferent (al balcó del ajuntament) el proper dia 11 de setembre i poca cosa més.

Entenem la oposició o la incomoditat de partits com el PP i fins i tot dels ecologistes i socialistes, però la de CiU?, que no són un partit nacionalista i catalanista?

Si, ja sabem que el nacionalisme o el catalanisme de ningú no ha de estar directament relacionat amb tots els actes que faci, i també sabem que hi ha coses més importants que sol.lucionar al poble que no pas discutir si pengem o deixem de penjar una bandera o l'altre però per nosaltres tot sona a excuses, no ho han volgut tirar endavant i ja està, cap problema, però la gent del poble i sobretot aquells que si que creuen que actes com aquest són importants...ho han de saber.

Nosaltres som dels que pensem que actes com aquests són importants, utilitzar els nostres símbols lliurament hauria de ésser habitual i normal i si no ho defensem nosaltres (nacionalistes, catalanistes o independentistes) qui ho farà?....ningú.

Anem un pas més enllà.
Aquest any la bandera estelada fa cent anys i per a celebrar-ho la Comissió 100 anys d'estelada (www.estelada.cat) proposa als ajuntaments de Catalunya que facin onejar l'estelada el dia de la Diada.

Són molts els ajuntaments de diferents colors polítics arreu del país que també s'han adherit aquesta proposta (enllaç notícia) i que faran onejar l'estelada el dia de la Diada, tenen molta sort, aquí a Sentmenat si s'han oposat a fer onejar només la senyera, que hagués passat si la proposta fos per l'estelada?

En fi, no se que té de bo tenir governant i amb majoria absoluta un partit "nacionalista" si quan ha de demostrar-ho, no ho fa.

A casa nostre no tenim problema, l'estelada oneja tots i cada un dels dies del any.(entrada antiga: parlem de símbols?)

Apa!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Toni, soc En Joan Sallent. Militant de CDC, membre de la executiva de CDC de Sentmenat i Nacionalista!!!.
En primer joc parlem amb propietat, la proposta que va portar ERC al ple de l’ajuntament va ser recolzada amb el vot a favor de CIU. Un altre tema és que inicialment ERC presentés un altre com tu comentes “no tan descafeïnada”. Entenc que us tingueu que justificar al vostres militants i simpatitzants. En el nostre cas, la Núria Colomé en una de les sessions setmanals amb els militants, ja va justificar els motius de l’actuació del grup de govern, motius que no he vist en cap moment al teu escrit i no son perquè no ens considerem nacionalistes, sinó simplement de LEGALITAT.
Si tan descafeïnada era aquesta moció, per què la veu presentar?
Ens acuses de que l’actuació del govern ha estat una excusa per no voler tirar-ho endavant. Dons no, cap excusa, i a més s’ha raonat el motiu, raonament que pot ser no us agrada, però raonament. És veritat que la gent del poble ha de saber les coses, i tant però no a mitges. Recorda igualment, que l'any passat CiU ja va penjar la senyera sense cap moció per part d'esquerra, no necessitem que ens feliciteu, però va representar un avanç, ja que anteriorment no es feia,i entenc que els símbols son importants però es clar tindrien que tenir memòria i explicar que ¿com és que aquest “tan nacionalistes d’ERC de Sentmenat no van aparèixer l’11 de setembre de l’any passat en l’ofrena a la senyera? i en això no estic criticant només la manca de presència del representant municipal per part d’Esquerra, que pot ser tenia bona excusa per no assistir, i la resta d’ERC?. Per què poseu en dubte l’actuació de CIU amb l’estelada, quan vosaltres heu ofert en el vostre Torre Roja senyeres que no eren l’estelada? Qui us ha obligat a descafeïnar aquesta actuació?
Toni, suposo que em coneixes, si més no, si coincidim al poble, em donaré a conèixer.
Per cert, aprofitant el teu comentari sobre la festa major, al vostre representant i alcaldable d’ERC per Sentmenat, només l’interessen els Gegant i Graelles? (amb tots els respectes als Gegants i Grallers), perquè no es deixa veure per en lloc, i es clar ja sabem que l’hi preocupa molt i molt el sou de l’alcaldessa, però potser hauria de justificar el que ell cobra no? A la fi cobra pràcticament una tercera part del que cobra l’Alcaldessa, amb quina dedicació?.
Ostres i per la festa major del poble, i com a representant d’un grup municipal, no l’hi pot dedicar ni tan sols una breu compareixença!!!. Perquè a sobre hem tingut d’escoltar, i en tota raó per part del vilatans, “...perquè s’han de reservar llocs per les autoritats polítiques si no hi venen”.

Per finalitzar aquesta intervenció, comentar-te Toni que tens un blog molt ben parit.

CiUau!!!

Visca Sentmenat i visca Catalunya!!!

Joan Sallent

família Lloreda - Piñol ha dit...

Bones Joan.
Primer de tot donar-te les gràcies per col.laborar en el nostre bloc familiar, com sempre diem, unes de les principals finalitats del bloc és la de crear debat, parlar i gaudir, amb tot el respecte, de diferents punts de vista, gràcies.
Et contestaré a tot allò que pugui.
Amb el tema de la moció jo crec que està clar, tens raó que explícitament no hem dit les raons exactes per les que CiU no va voler recolzar la primera moció que ERC volia presentar al ple però ara que tu la exposes……. segueix sonant a excuses, que jo sàpiga cap ajuntament, ni tan sols els que només han penjat la estelada, han tingut cap problema de legalitat, nosaltres no som els que ens hem de justificar, oi?

Preguntes perquè vàrem presentar una moció més descafeinada, bé, vam pensar que millor era això que res, simplement.
No és la nostre intenció (ni la de ERCSentmenat ni la meva en particular) la de informar a mitges, t'ho puc assegurar, de fet aquest espai és obert a qualsevol rectificació igual que qualsevol publicació del partit.
Fas referència a l'any passat.......només va onejar la senyera a la plaça de la vila? crec que no, això és el que demanava ERCSentemenat.

Respecte a la ofrena a la senyera t'he de dir que sempre hi ha hagut un representat d'ERCSentmenat, l'any passat en Joan no va poder assistir però si va anar en Pere Camp. Com a secció local d'un partit polític tenim que complir, tant bé com podem, amb els actes oficials del poble, però és cert que no obliguem a ningú a assistir si no és la seva voluntat, hi ha moltes maneres de respectar i defensar els nostres símbols sense haver d'anar vestits amb camisa i corbata (molt respectable, també) a la citada ofrena.

Respecte a la campanya de ERCSentmenat per la passada diada nacional, que per cert ha estat tot un èxit, nosaltres com a independentistes defensem la estelada com a la nostre bandera però la nostre intenció no era que els independentistes pengessin banderes, sabem que ja ho fan, la intenció era que molta gent que per moltes raons no penja la senyera, aquest any tingues la oportunitat de fer-ho, fos o no independentista.

Amb el que dius den Joan i la festa major, crec que tu també saps que no és veritat, no seré jo qui tingui que sortir aquí a defensar en Joan Casoliva respecte a les seves moltes col.laboracions amb moltes entitats i iniciatives populars del poble, moltes, crec que amb això no tens raó.
Encara està per aclarir que va passar amb la recepció de festa major per la que en Joan no va rebre a casa la invitació corresponent, segurament aquestes invitacions es van perdre pel camí.......

Tenen tota la raó del món, al meu entendre, els vilatans que opinen que perquè s'han de reservar llocs per les autoritats polítiques, Jo també ho penso, perquè? i també em pregunto..... Perquè les primeres files de molts actes de festa major estaven ocupades per representants polítics o del govern? que no són ciutadans igual que la resta? i no parlaré, perquè encara no ho sé, si al teatre van assistir pagant, com tota la resta de la població, o gratis per la seva condició de representants polítics o de govern? això........ faci qui o faci, està malament.

Gràcies de nou per la col.laboració i per visitar el nostre bloc, ens encanta que t'hagi agradat, si que ens coneixem, si més no de vista i si ens veiem per el poble estaré encantat de poder saludar-te, com no!

Apa!!

Anònim ha dit...

hola,soc en joan sallent.aquestavegada vull escriure per rectificar un error dexpressio en el meu escrit anterior.
estracte de un comentari sobre el sou del regidor de E.R.C. joan casoliva.Dons vaig dir que cobraba un terç del sou de la alcaldessa,cuan el cert es que aixo es el total de lasignasio total del regidor mes el partit,i, pel reglament de E.R.C.AIXO va a la fundacio josep irla lacual ,no se en quin percentatge,ho distribueix per el partit,el regidor i laggrupacio local.
aixo ho dic per que crec que en politica les cosses sHAN DE DIR TAL COM SON,i no voldria perjudicar a una persona ,ni a un partit,que cosidero amics,i que personalment espero i dessitjo,que algun dia pogem gover nar junts el nostre poble i el nostre pais.
el vostre amic joan sallent
CIaU

família Lloreda - Piñol ha dit...

Hola novament Joan.

Ja saps el que diuen, rectificar és de savis.
Nosaltres també ens considerem amics de tots el partits amb els que podem compartir qualsevol dels trets identitaris de la nostre ideologia.
La llàstima és que en realitat sigui tant difícil una unitat real en busca del millor per el nostre país.
En clau municipal, ja veurem, poc a poc sabrem quines i quantes són les coses que ens apropen i quines i quantes las que ens separen.
El temps dirà.

Merci per les teves paraules

Anònim ha dit...

Sr. Joan.

Com et vaig comentar per el mòbil quan estaves a Paris, i amb la conversació
que barem tenir a ca la Maria, creia que era suficient, però per el que veig
en el teu escrit segueixes comentant coses que no son veritat, posar amb
dubte el meu compromís amb Sentmenat penso que està fora de lloc, ja que
estic col.laborant en varies associacions del pobla, i que tota la meva vida
i estat treballant en expectés socials i esportius de Sentmenat.

M’he acuses de no estar a cap acte de la festa major, com tu saps aquest any
l’ajuntament va organitzar una recepció i el regidor d’esquerra no era
present perquè l’organigrama que tant presumeix alguna persona va fallar, i
la carta d’invitació no va arribar el seu destí. ( encara el dia d’avui
ningú m’ha donat cap explicació)

Això de que alguns vilatans de Sentmenat es van queixar (Amb tota la raó del
mon) perquè es reservant llocs per les autoritats polítiques si desprès no
hi venen. Desde la visió meva crec amb l’igualtat de les persones i jo com
persona no tinc mes dret que altres en ocupar una localitat que altra gent
han pagat per veure l’espectacle. ( ESPECTACLE PER TOTS O PAGA TOTHOM O NO
PAGA NINGÚ ). si no barem coincidir en algun dels actes de la festa Major jo
no tinc la culpa, però jo si que vaig estar a la plaça, a la Sala Ecus, a
Can Sors, i a les Barrakes.

També comentes sobre el meu sou com a regidor crec que tens ganes de
confondre a la gent i no sé el que vols justificar i aquí vols justificar.
Et faré memòria històrica sobre el perquè els regidors cobren l’indemnització
( es tal com es nombre el que cobren els regidors que no estant alliberats).
L’any 1995 el regidor i portaveu de CIU va demanar el sr. alcalde que els
regidors de l’oposició cels augmentes l’indemnització perquè l’assignació d’aquells
moments era molt pobre, per la feina que suposava, preparar el Ple i les dos
comissions informatives, ( consta en acta).
Aquest moments l’indemnització assignada que tenen els regidors de l’oposició
és 150 euros per comissió informativa i 275 per preparar i assistir al Ple,
un total de 575 menys el 15% de retenció fan un total de 490,75 menys 60
euros de la carta financera d’Esquerra quedant 460,75 els regidors de l’oposició
no tenim mòbil pagat per l’ajuntament i tampoc tenim targeta visa oro per
despeses de representació. si vols també et puc comentar el que cobrant els
regidors de l’equip de govern. ( no crec que sigui el mes correcte).

Salut
Joan Casoliva