Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 18 de novembre del 2009

SENTMENAT/ política a l'Institut?

Hi ha un rumor al poble que, de ser cert, és preocupant.
Diu que al Institut del nostre poble hauria hagut una oposició a que es realitzin xerrades, col•loquis, debats, etcètera, sobre tot el que envolta a la consulta per l'autodeterminació que tindrà lloc a Sentmenat el pròxim dia 13 de desembre.

Com dic, no puc assegurar que la notícia sigui certa i tampoc coneix-ho els (sempre importants) detalls de tot plegat.
Però el que si que vull dir, i això és molt important!...ho dic a títol personal, és que, de ser veritat, seria un gran error.

Ara que obrim una porta als joves a participar, a involucrar-se, a viure, a conèixer la política, ara, alguns volen tancar-la?

Ara que a traves del poble (les consultes són organitzades per veïns i veïnes del nostre poble) ens trobem amb una immillorable possibilitat d’apropar la política als joves, volem perdre la oportunitat?

Ara que per primera vegada aquests joves tenen la possibilitat de dir-hi la seva, de fer-se escoltar, una de les institucions més propera a ells , no els farà costat?no pot ser veritat.

Però si hauria de ser tot el contrari!!!
Les administracions i les institucions involucrades, en aquest cas els instituts d'arreu del país, haurien d'assegurar-se que els seus estudiants estiguin completament informats sobre temes tant importants per els seus pobles, per el nostre país i, en definitiva, per tothom.

I NO parlo (perquè segur que hi haurà algú que aprofiti per criticar-me) d'apropar als joves als polítics o els seus partits, no! parlo de formar-los en qüestions tant importants com són, per exemple, els referèndums, l'autodeterminació o la democràcia, parlo de informar-los sobre qüestions que s'han debatut i votat democràticament als plens dels seus ajuntaments.

Sovint parlem de la desafecció de la població, i sobretot dels joves, envers la política i ara que toca donar-lis informació i protagonisme, no ho farem?

I tampoc parlo d'imposicions o obligacions, això mai!! però si que trobo que potser falta, als instituts, més formació sobre política (i vull insistir......sobre política! que no sobre polítics o els seus partits)
Jo crec que formar als joves en qüestions importants de la política municipal i també la nacional és quelcom important i necessari, al cap i a la fi, ens agradi més o menys, la nostre societat està dirigida, governada i articulada a través de la política, no?

I un altre punt molt important, per no dir el més important....quina opinió tenen ells? que pensen els joves al respecte de tot plegat?
Potser n'hi haurà que no volen saber res al respecte, si, d'igual manera que n’hi ha que no volen saber res de matemàtiques o literatura, no? però segur que també hi ha joves interessats, joves amb dubtes, joves amb ganes de conèixer més sobre la política en general i, crec jo, sobre la política municipal en particular, no?

Informem i formem als joves i deixe'm que siguin ells els que puguin prendre les seves pròpies decisions, deixe'm, ara que poden, que formin part d'un esdeveniment tant important com aquest.
Al cap i a la fi, aquests joves d'ara, seran els governants del futur, un futur que no és gens llunyà, per cert.

Crec jo.

Apa!