Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 3 de setembre del 2008

POLÍTICA/ nacionalistes........de pega!

Que deu sentir un votant o militant de CiU de Sentmenat quan veu que el seu grup no recolza, al ple del ajuntament, propostes amb un marcat sentit nacionalista?
Potser no ho saben?
Dons si, el passat mes de juliol ERC de Sentmenat tenia la intenció de presentar una moció al ple de l'ajuntament per tal de que el consultori s'adherís a la campanya "un país, una bandera" (aquí més informació).
Aquesta moció no va prosperar per la incomoditat que representava a la resta de partits (CiU també) el veure només la bandera catalana a l'asta de la plaça de l'Ajuntament i llocs oficials.
Al final es va votar i aprovar una moció descafeïnada que proposa penjar la senyera en un lloc preferent (al balcó del ajuntament) el proper dia 11 de setembre i poca cosa més.

Entenem la oposició o la incomoditat de partits com el PP i fins i tot dels ecologistes i socialistes, però la de CiU?, que no són un partit nacionalista i catalanista?

Si, ja sabem que el nacionalisme o el catalanisme de ningú no ha de estar directament relacionat amb tots els actes que faci, i també sabem que hi ha coses més importants que sol.lucionar al poble que no pas discutir si pengem o deixem de penjar una bandera o l'altre però per nosaltres tot sona a excuses, no ho han volgut tirar endavant i ja està, cap problema, però la gent del poble i sobretot aquells que si que creuen que actes com aquest són importants...ho han de saber.

Nosaltres som dels que pensem que actes com aquests són importants, utilitzar els nostres símbols lliurament hauria de ésser habitual i normal i si no ho defensem nosaltres (nacionalistes, catalanistes o independentistes) qui ho farà?....ningú.

Anem un pas més enllà.
Aquest any la bandera estelada fa cent anys i per a celebrar-ho la Comissió 100 anys d'estelada (www.estelada.cat) proposa als ajuntaments de Catalunya que facin onejar l'estelada el dia de la Diada.

Són molts els ajuntaments de diferents colors polítics arreu del país que també s'han adherit aquesta proposta (enllaç notícia) i que faran onejar l'estelada el dia de la Diada, tenen molta sort, aquí a Sentmenat si s'han oposat a fer onejar només la senyera, que hagués passat si la proposta fos per l'estelada?

En fi, no se que té de bo tenir governant i amb majoria absoluta un partit "nacionalista" si quan ha de demostrar-ho, no ho fa.

A casa nostre no tenim problema, l'estelada oneja tots i cada un dels dies del any.(entrada antiga: parlem de símbols?)

Apa!!!