Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 5 de gener del 2008

ACTUALITAT/ vaga d'autobusos


el titular diu:
"Els serveis mínims de la vaga d'autobusos es compleixen amb normalitat per l'intervenció dels Mossos" enllaça’l aquí.
Això no pot ésser.
Serveis mínims que es compleixen gràcies als mossos, intimidacions, actes vandàlics, talls de carreteres i un penós etcètera.

Estic segur que per arribar a una situació com la actual, la cosa ha de
estar molt malament però, no creieu que segons quines formes de protesta, resta raó als mateixos protestants en les seves demandes?

Jo respecto molt el dret a protestar com el dret a manifestar-se i
queixar-se, però hem de tenir molt en compte les formes.
Una protesta, per molta raó que tinguin aquells que la formen, no hauria de justificar, de cap manera, aquests actes i en cap moment hauria de perjudicar a altres persones que res tenen que veure amb la protesta.



Sovint, per fer pressió en les negociacions, el més fàcil és no complir els
serveis mínims o tallar una carretera, involucrant així indirectament, a
moltes altres persones en el conflicte.

Que passaria si tots aquells que tenen problemes amb les seves empreses, organitzessin talls de carreteres, per pressionar en les seves demandes? ....no fotem!!!

Protestar si, manifestar-se si, però, si us plau, amb sentit comú i respecte per tothom.

O no?

Apa!!

dijous, 3 de gener del 2008

SENTMENAT/ nou web SENTMENAT.COM

Nou, nou, no......renovat i.....quina renovació!!!!

Per els que no sapigueu de que parlo us faig dos apunts:
SENTMENAT.COM va ésser el primer web del poble a la xarxa, s'ha encarregat durant tots aquests anys (des de 1996) de mantenir un portal a Internet fet des de Sentmenat, amb notícies del poble, fotos, informació variada i sobre tot s'ha destacat com un excel·lent mitjà de comunicació del poble gràcies a la "llista" que com bé diuen és "un fòrum de debat i tertúlia virtual ric i dinàmic"



Doncs bé, a partir d'aquest recent estrenat nou any 2008 tenim la sort de poder continuar gaudint d'aquest web però ara remodelat, modernitzat i posat al dia.


Mantenint les funcions principals del web les noves modificacions fan que el portal sigui molt més dinàmic i atractiu, a més, una de les seves millors novetats és la voluntat de potenciar la participació en tots els seus apartats, fent comentaris a les notícies, cartes al director i com ells diuen: "Finalment, com a novetat més destacada, introduïm els blocs de sentmenat.com. Un espai on una sèrie de col·laboradors aniran publicant articles sobre temes sentmenatencs o sobre tot allò que considerin que poden interessar als veïns i veïnes del nostre poble".
Jo he tingut la sort de llegir abans algunes de les coses que escriuen alguns dels col.laboradors, Jaume Carbonell i Marc Duran entre altres, i us puc assegurar que aquesta gent escriu francament bé.

Res més, des de el nostre bloc volem donar la enhorabona a tots els que fan possible SENTMENAT.COM, i també convidar-vos a tots a visitar el portal, entra a: www.sentmenat.com
és imprescindible si ets del poble i molt recomanable encara que no ho siguis.

Apa!!

dilluns, 31 de desembre del 2007

REIVINDICANT/el idioma no ha de ser mai un problema....

Jo sempre soc partidari de que tothom ha de tenir la llibertat de expressar-se com li roti, depenent de les limitacions que cada un vulgui assumir.

Dit això, vull fer referència a les declaracions i queixes d'alguns personatges sobre aquest tema.

El sr. Francisco Caja, professor de la Universitat de Barcelona (UB), ha dit entre altres coses que a Catalunya l'escola s'ha convertit en un correccional lingüístic, i també.....«El precio que pagas por defender el castellano es la muerte civil"

També coneixem la opinió al respecte dels partits espanyolistes, “Rajoy compara el trato al castellano con el que daba Franco al catalán” i altres amb certa importància com la de Gregorio Salvador (Real Academia Española (RAE)) que ha dit: "Los hijos de castellano hablantes, en Cataluña, no tienen la opción de estudiar en castellano."
Entre moltes altres.

Jo crec que no tenen raó.
El castellà, a hores d'ara, gaudeix d'una presència raonable a les aules, amb molt més ús i pes social que el català.

El que pretén aquesta gent, fent servir la demagògia i les mentides, que és?.... la separació dels infants segons la llengua? la segregació lingüística? Això no pot ésser.

Tenim la gran sort de tenir dues llegues oficials al nostre país, el català i el castellà.
En la meva opinió el català ha de ser la llengua comuna dels catalans, el vehicle transmissor de comunicació i per això ha de tenir aquesta presencia privilegiada (si és vol dir així) de ple dret en tots els àmbits i a tot el territori de llengua catalana.
I tenint en compte, que la llengua catalana és la que realment està discriminada, minoritzada i mancada de drets, tots aquells catalans que estimem la nostre llengua hem de potenciar formes, polítiques, processos, que ajudin a transformar el panorama actual, que facin que el català vagi agafant importància entre la gent del nostre poble i país.
I ho hem de fer recolzant totes aquelles polítiques que defensin aquests processos.
També hem de intentar, tant com sigui possible, no és fàcil, ajudar a la integració dels nouvinguts a través de la nostra llengua que serà la millor forma de que tots ells puguin conèixer la nostre cultura i vulguin formar part de la nostre societat.

Respecte la llegua castellana, llegua materna de molts de nosaltres, el que hem de procurar és que els nostres fills la coneguin, la sàpiguen parlar i escriure perfectament per donar-lis així, la possibilitat de fer-la servir, al igual que nosaltres, quan ells ho creguin convenient.
Evidentment, i estic convençut que això no passa, seria irresponsable i del gènere tonto prohibir-la o discriminar-la, ja que en aquest cas estaríem convertint una lluita justa (la defensa del català) en una venjança absurda i cauríem de ple , d'aquesta manera, en els mateixos errors que altres van cometre en el passat amb el català.

Apa!!