Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 19 de novembre del 2011

POLÍTICA/ EUiA Sentmenat, una decepció

Ep, hola de nou.
Em veig amb la necessitat de fer un comentari al respecte de la indignació i la decepció que he experimentat al llegir l'escrit que ha publicat l'agrupació municipal de Sentmenat de EUiA en el seu butlletí "Caleidoscopi Roig"


En ell, i sota el títol "Pacte de govern", podem dir que intenten informar a la gent sobre com van anar les negociacions que vam realitzar algunes forces polítiques just desprès de les últimes eleccions municipals amb l'objectiu de formar un nou govern a Sentmenat.

La meva indignació no l'ha generat el "què" diuen sinó molt més el "com" ho diuen.

En primer lloc crec que és molt lamentable fer públiques unes negociacions que, en teoria, haurien de ser privades, molt lamentable.
I no em malinterpreteu, no és que s'hagi publicat res que sigui mentida ni res que cap de nosaltres (la secció local d'Esquerra) no defensem o vulguem amagar, res d'això, però la forma d'explicar-ho, sincerament, diu molt poc d'EUiA de Sentmenat.

Entrem en l'anàlisis:

Què es busca a l'escriure així?:
"Aquest acta que va ser redactat per un membre d'ERC, recull com a punts més importants els següents:" o "ERC opina que la rescissió de contractes ha d'incloure...."

Potser donar a entendre que tots aquests punts que es detallen a l'escrit eren només aportacions o peticions d'Esquerra? just desprès d'escriure: "on es recullen els acords als quals es va arribar per consens de les tres formacions"? o també: "Una vegada acabades les intervencions, amb gran coincidència programàtica de tots els grups"? va home va! una mica de serietat senyors i senyores d'EUiA de Sentmenat, serietat i dignitat si us plau.

I no, no passaré per alt el parlar dels punts publicats, no.
I no ho faré perquè ni jo, ni la secció local d'esquerra Sentmenat tenim res que amagar.

El nostre objectiu ha estat sempre, abans i durant les negociacions i ara que estem al govern, el reduir tant com sigui possible, els costos salarials que suposen tècnics i personal de confiança que han portat a tenir, crec jo, un ajuntament sobredimensionat en qüestió de personal.

Sobre-dimensió de personal que ja va començar a crear-se, i és important recordar-ho, en temps de govern socialista i EUiA i que també va créixer erròniament en el mandat en solitari de CiU.

I no és que ens agradi haver de decidir sobre fer fora a la gent o no renovar contractes, no ens agrada i és molt dur haver de fer-ho, però està sota la nostra responsabilitat (actual govern) trobar la formula de no fer pagar a tot el poble els errors que altres van cometre en el passat.
I mai parlem de gent o de noms, per favor!, però si tenim amics i coneguts treballant al ajuntament, parlem de llocs de treball, de posicions, de feines.
Treballs i feines que, en el actual context de crisi brutal i de mancança d'ingressos que pateix el ajuntament, al igual que moltes famílies del poble, hem d'intentar reorganitzar i redistribuir amb l'objectiu d'intentar donar el mateix servei amb un cost menor per el conjunt de la població, aquest és i serà el nostre principal objectiu.

I no, evidentment les negociacions amb diferents partits no van sempre igual, mai van igual.
Sempre hem defensat els nostres punts irrenunciables però clar, en una negociació, quan més avances has d'estar disposat a donar i també a renunciar.

I és cert, així com estàvem convençuts que en un hipotètic govern d'esquerres, amb uns resultats electorals no iguals però molts semblants entre les tres forces, l'alcaldia havia de ser per Esquerra, en les negociacions amb CiU no, en aquest cas pesava molt el resultat electoral i l'experiència de CiU al capdavant del consistori.
En l'altre opció, i amb tots els respectes, el Jordi era la millor elecció per fer d'alcalde.

La resta de punts publicats són objectius que encara estan vigents per Esquerra i que intentarem complir des del govern.

Seguim, també escriuen:
"no entenem que principis innegociables davant les forces d'esquerres deixin de ser-ho en un pacte de dretes" en fi, no sé si cal massa comentari, deu haver estat un error al escriure "dretes" crec jo perquè dir que Esquerra és un partit de dretes és, apart de patètic, d'una incultura supina.
Ha estat això o potser hi ha alguns que pensen que ells són l'esquerra de l'esquerra, o que més d'esquerres que ells no hi ha res o també que la seva esquerra és la millor, si us plau, feu-vos-ho mirar.

I per últim la traca final.
La vella cançó d'aquells que pensen que ells són els únics que miren per els serveis socials, ells són els únics que miren i treballen per els desfavorits, els únics als que els preocupa l'atur, la precarietat laboral.... i la resta no, la resta de partits..... uns defensen els empresaris i el poder i altres, en aquest cas Esquerra, perden massa temps en "xorrades" del tipus: independència, defensa del català, drets nacionals, autodeterminació, etcètera i això els aparta de la dura realitat....per favor!
Diuen: "Des d'IC-EUiA pensem que l'aportació que es pot fer a l'independentisme des d'un ajuntament de poc més de vuit mil habitants és ben poca" us felicito fills! us deveu haver quedat a gust! en això també estem en desacord.
Som molts els independentistes que creiem que la independència del nostre país seria la millor de les solucions per moltes de les nostres mancances i la millor eina per solucionar molts dels problemes dels que parlàvem abans, vés per on.
I sobretot, una cosa de la que estic convençut com a independentista és de la gran importància de la feina ("l'aportació") d'un sol independentista, imagineu doncs la importància d'un ajuntament de "poc més de vuit mil habitants"

I encara que és cert, al pacte de govern fet públic per ERC i CiU no hi ha cap referència explicita sobre aquests temes....... no ens cal, som conscients que a CiU no tothom és independentista però tenim la sensació que són una mica més sensibles que no pas ICV-EUiA Sentmenat.
Potser ens ajudaran a sortir de dubtes, per exemple, les votacions dels diferents partits a la moció que presentarà l'associació local de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) per formar part de l'associació d'ens locals "Municipis per l'Independència" al pròxim ple de l'ajuntament, a veure que vota cada partit.

Acabo ja.
Dirigents d'ICV-EUiA de Sentmenat, si us plau, passin pàgina, de veritat i sense ànim d'ofendre, és hora de que superin el seu problema amb Esquerra.
El millor que poden fer ara és el que hem fet tots quan ens ha tocat estar a la oposició, treballar per aportar coses al poble i fer control de la feina de l'actual govern a ser possible d'una manera constructiva i no destructiva, esperem.
Pel que fa a Esquerra no patiu, vam fer una elecció sempre pensant en el que seria millor per el poble, treballem dur per intentar governar el millor possible i esperem que això arribi a la gent del poble, ells decidiran la pròxima vegada.

Amb tot, ja sé que potser he estat un pel dur, a Esquerra no tanquem les portes a cap possibilitat de col·laboració amb qualsevol formació d'esquerres però crec que era important aclarir les coses.

Espero els vostres comentaris.
Gràcies.

Apa!!