Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 13 de gener del 2010

POLÍTICA/ Aquest any serà decisiu?

Bé, ja tornem a ser per aquí.
S'han acabat les festes, les vacances, el nadal…… i tornem a la (en molts casos) desitjada monotonia.
Benvinguts a tots de de nou, esperem que tot hagi anat….millor impossible i us desitgem que aquest any nou sigui molt millor que cap dels anteriors per tots vosaltres.

Iniciem el nou any al bloc parlant, com no, de política.
Any en el que haurem d'acudir a les urnes en unes noves i apassionants eleccions al Parlament Català que, per el que sembla, han de ser molt importants, més del que ja ho són normalment em refereixo.

Sembla que, a les ja conegudes forces polítiques amb representació parlamentaria: CiU, PSC, Esquerra, ICV-EUiA, PPC, i C's, també es presentaran noves formacions amb possibilitats de modificar l'actual arc parlamentari: Reagrupament i UPyD:

Reagrupament anirà a les eleccions amb l´objectiu de declarar la independència

UPyD confirma que es presentarà en les pròximes eleccions catalanes


I també sembla clar, per desgràcia, que la CUP no es presentarà finalment:

La CUP no es presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya

Alguns estan decidits a pensar que aquest any serà important per el moviment independentista del nostre país, tant de bo!
A la onada de consultes independentistes celebrades arreu del país iniciades Arenys i al creixent moviment popular favorable o, si més no proper al independentisme, hem d'afegir la aparició d'una nova força clarament independentista (Reagrupament) que, com dèiem abans, té possibilitats de treure un bon resultat, o no.

Jo no ho tinc tant clar, ja em perdonareu.
Les possibilitats són moltes i tot està més obert que mai.
Aquest són els meus dubtes:

Si la aritmètica ho permet, pactarà CiU amb el PPC per governar?
És possible un pacte CiU + PSC?
Serà, per les forces nacionalistes i independentistes, "el tema nacional" el més important a la hora de presentar-se a les pròximes eleccions?
És dir, de cop i volta, una de les prioritats més importants per CiU serà l'autogovern de Catalunya o el dret a decidir dels catalans? fins ara no ha estat així, ara si?
La prioritat d'Esquerra, a l'hora de definir el seu camí, serà no pactar amb cap força que no defensi l'autogovern de Catalunya o el dret a decidir dels catalans? fins ara no ha estat així, ara si?
Serà possible que "el tema nacional" sigui suficient com per pensar en coalicions o pactes futurs entre forces que defensen (d'alguna manera) l'autogovern de Catalunya (CiU, Esquerra i Reagrupament)?
Té Reagrupament possibilitats reals de entrar a formar part del parlament amb algun escó? o només serà la força independentista que resti vots i representació a CiU i Esquerra?
Quina serà la reacció de la gent? ajudarà tot això a fer que la gent vagi a votar?

Jo espero i desitjo que si, que tot aquest panorama serveixi per atreure a la gent a les urnes.
Per mi és una llàstima que la CUP no sigui una opció més a escollir, una opció independentista més, i el més important, una més d'esquerres.
Sembla que Esquerra té clares les seves preferències:

Puigcercós condiciona un futur pacte de govern al referèndum sobiranista

El que jo espero és que no només "el tema nacional" sigui el més important.
M'explico.
Davant la impossibilitat de pactar amb cap força independentista d'esquerres, Esquerra haurà de pactar (en un suposat front nacionalista/independentista) amb Reagrupament, amb CiU o amb els dos.
La meva opinió personal és que no és un pacte natural, i que ni tant sols el front nacional el justifica però......
Donat el cas, el que si que hauria de procurar Esquerra és fer un pacte de mínims, en el que apart dels aspectes nacionals també es tinguin en compte aspectes importants de les polítiques d'esquerres, això és important i tampoc hauríem de renunciar, no podem renunciar.

Resumint, per mi "el tema nacional" no ho és tot i tampoc és el més important.
Sóc independentista i estic convençut de que la independència és el millor camí per el nostre país però no a qualsevol preu.
Tinc clar que la independència arribarà quan aquest (la independència) sigui el desig de la majoria, d'esquerres i de dretes però el meu desig personal seria arribar a ser independents gràcies al lideratge de les forces independentistes d'esquerres amb polítiques socials i d'esquerres.
Un somni, que no es farà realitat a les pròximes eleccions, llàstima.

Que en penseu?

Apa!!