Benvinguts al nostre bloc

dijous, 8 de novembre del 2007

POLÍTICA/ socioconvergència??






Sempre he pensat que el bo den Josep Antoni Duran i Lleida era un home intel·ligent, bon orador, bon polític i que sempre que ha calgut defensar els interessos de Catalunya a Madrid podem dir que ho ha fet prou bé.

Però últimament ha fet unes declaracions a on torna a defensar amb força una socioconvergència com a formula per a governar el nostre país i deixar clar, una vegada més, que CIU no és un partit independentista....prou que ho sabem alguns....

CIU va donant tombs, desprès de la seva visita al notari per deixar clar que no pactaria amb el PP en busca d'algun vot independentista desanimat, desprès del seu "Confidencial Cat" (sense comentaris) i desprès de la seva baixada de pantalons post electoral a on van oferir quasi tot el poder a ERC si aquests feien a Mas president, ara i desprès de sol.lucionar (de moment) els seus problemes interns, tornen amb el tema de la socioconvergència.......

La pregunta que en ve al cap és, que fa pensar als dirigents de CIU que el PSC està igual de disposat a fer aquest pacte? Impensable oi?

Uns dels somnis de molts independentistes seria que CIU apostes de forma contundent per la independència de Catalunya, que per aquesta via, pogués arribar a acords ferms amb ERC que permetessin aparcar les diferencies (no poques) entre aquest dos partits amb la finalitat de governar el país cap a un millor autogovern i una futura independència.

Però això és més un somni d'alguns que una possible realitat.

La realitat és, segons el meu parer, que el nostre país està adquirint molta més consciència de país ara, que en els 23 anys de govern nacionalista de CIU, el nostre país està treballant molt més en polítiques socials ara, que en els 23 anys de govern nacionalista de CIU, també el nostre país està involucrant a moltes més persones en reivindicacions nacionals ara, que en els 23 anys de govern nacionalista de CIU, en el nostre país ara es potencia molt més la política lingüística per tothom que en els 23 anys de govern nacionalista de CIU i tot això i moltes coses més s'estan fent amb un govern tripartit d'esquerres i presidit per un català d'origen espanyol, fidel mirall de la realitat social del nostre país.
Un govern tripartit que, en contra del que pensa molta gent, per mi, té tots els elements que asseguren una bona barreja política......... socialisme, independentisme i ecologisme d'esquerres.........molt millor que barreges estranyes (CIU + PSC), somnis impossibles (ERC + CIU) o amargs records del passat (CIU + PP).

Que en penseu?

Apa!!

dimecres, 7 de novembre del 2007

POLÍTICA/ la sentència 11/M






Encara no entenc com aquests personatges del PP no els hi cau la cara de la vergonya, potser............ perquè no en tenen?

Encara ara, que ja tenim sentència final en la que El tribunal de l'11-M, presidit per Javier Gómez Bermúdez, va condemnar dimecres passat 21 dels 28 acusats pels atemptats de Madrid, tres d'ells a penes rècord d'uns 40.000 anys de presó i que la resolució desmunta la tesi de l'autoria etarra, encara ara els dirigents del PP insisteixen en buscar connexions inexistents i culpables del nord d'espanya.

És molt patètic i molt trist.

Si "cliqueu" al títol del escrit, trobareu un enllaç al diari "el periódico" amb un vídeo prou interessant, la notícia és la següent: "El PSOE denuncia en un vídeo "l'engany massiu" del PP per l'11-M"

Apa!!

dimarts, 6 de novembre del 2007

EL PALLASSO DEL DIA / Bernd Schuster





M'agrada aquesta secció del bloc perquè no és difícil trobar, com a mínim, un pallasso per setmana i poder parlar d'ell.

Aquesta setmana el pallasso del dia és Bernd Schuster.

Últimament les seves declaracions no estant sent molt encertades.

Primer la va cagar al dir que "Hemos sido muy blandos, no hemos dado una patada a nadie y en unas semifinales no puede ser" amb el partit que el Getafe (antic equip de Schuster) va perdre al camp nou amb el Barça del gol estil Maradona den Messi.

També va fer alguna referència a que tothom volia protegir molt al crac argenti "que pasa, que ha Messi no se le pueden dar patadas?"

I la última perla la de dissabte passat, insinuant que el culpable de que el R. Madrid hagués perdut el partit contra el Sevilla va ser del àrbitre pel simple fet de ser català.....vinga va senyor Schuster!! alguna totnteria més?

Molt malament senyor Schuster!! això no es fa!! (com li diem al Jan quan fa alguna de les seves) aquest senyor ha de saber que declaracions com aquestes poden generar violència, també ha de saber que qualsevol tonto, dels molts que van cada cap de setmana al futbol, pot utilitzar aquestes declaracions per justificar quelcom tant injustificat com per exemple llençar una ampolla al camp intentant fer diana al seu cap.

Lo pitjor de tot és que desprès de dir aquesta tonteria, desprès de que tots els mitjans de comunicació (esportius o no) s'hagin fet reso de la notícia, desprès de que des de Catalunya es demani una sanció per ell, no només no rectifica i demana disculpes si no que culpa als periodistes de inventar mal interpretant les seves paraules, té collons el tio!

Espero que més d'hora que tard el bo den Schuster rectifiqui i reconegui que l'ha cagat, li pot passar a qualsevol, si ho fes, nosaltres sense cap mena de problema el passarem de pallasso a bufo en un plis plas.

Apa!!

dilluns, 5 de novembre del 2007

JARDINERIA/ noves incorporacions




Estem llençats amb les plantes!!!
Més novetats!!
La primera foto és d'un vell amic però que no havíem tret encara al bloc (...........pobre) bé, aquí ho teniu, l'únic que se és que es tracta d'un cactus, res més.
Aquest el va portar la Maria però la iaia gran (com li diu en Jan) i no la iaia petita.......com que les dues es diuen Maria.......

I la segona foto si que és de la ultima incorporació.....Berbenes franceses...maques eh?

La resta d'amics i amigues de la secció de jardineria segueixen la seva bona evolució, més endavant ja penjarem fotos actuals.

Apa!!!

REIVINDICANT/ en defensa dels animals





Fa uns dies vaig rebre un mail protesta en contra del maltracte als animals, en el mail s'adjuntava un vídeo brutal en el que es pot veure com assassinen brutalment alguns animals, a altres els hi treuen la pell quan el animal encara és viu, els trepitgen, els hi donen cops i un llarg i penós etcètera.

Per desgràcia només cal entrar a internet i buscar "maltracte animal" per adonar-te de la molta informació, vídeos i fotos que hi ha al respecte, NOSALTRES ESTEM EN CONTRA DE QUALSEVOL MALTRACTE ALS ANIMALS, sigui quina sigui la seva finalitat.
Entenem també que aquells animals destinats a servir com aliment a les persones o a altres animals també han de tenir una vida sense maltractes i una mort ràpida i amb el menor dolor possible.

Estem especialment en contra de tots aquells espectacles en el que la base del mateix és la brutal tortura dels animals com per exemple: curses de braus, baralles de gossos, de galls, etcètera.

Tampoc ens agrada gens el tracte penós que els amos d'algunes mascotes dispensen als seus animals, que els tenen quasi en captiveri vivint en penoses condicions de higiene i neteja, com tampoc el poc seny d'aquells que treuen del seu habitat normal algunes especies animals condemnant-les a una curta vida de patiment i a una quasi segura mort sobtada.

Hem de tenir cura dels animals igual que ho hem de tenir pel nostre entorn i tot allò que comparteix amb nosaltres la terra que trepitgem.

No li facis a un animal res que no t'agrades que et fessin a tu.

Apa!!

diumenge, 4 de novembre del 2007

POLÍTICA/ papers de Salamanca



Ha arribat a les meves mans aquesta postal de la Comissió de la Dignitat que, evidentment, tinc pensat enviar al:
sr. César Antonio Molina
Ministro de cultura (del estat espanyol)
Plaza del Rey,1 28004 Madrid

La postal (Llibertat (1936) Cartell de Carles Fontserè. Sindicat professional de dibuixants UGT. Fotografia Ramon Manent.) és una reproducció d'un dels cartells que van ser requisats per tropes franquistes el 1939 que són al magatzem de Salamanca i que HAN DE SER RETORNATS A CATALUNYA.

S'ha hagut d'esperar més de setanta anys fins que la llei de novembre de 2005 va reconèixer el dret de Catalunya a recobrar tot allò que va ser requisat per la força de les armes i que el Govern de la Generalitat, legítimament restablert el 29 de setembre de 1977, en aquell moment hauria hagut de recuperar.

El mes d'octubre de 2006, complint el que estableix la llei, la Generalitat va lliurar al ministeri el llistat que identifica els més de dos milions de documents que encara hi ha dipositats a Salamanca. En cap moment el ministeri ha volgut iniciar els tràmits amb la Generalitat tal com preveu la llei i ha manifestat que no té data per fer-ho.

Si era ignominiós aquell acte de requisa que ara es pot reparar, encara és més injustificat i injust que no es compleixi la llei de manera immediata.

Volem que no es deixi passar ni un dia més i el procés de retorn segueixi endevant de manera urgent amb el lliurament al Govern de Catalunya dels més de dos milions de documents, banderes, cartells, llibres i altre mena d'objectes requisats el 1939 per tal que es pugui fer seguidament el procés de restitució als seus legítims propietaris.

Amb aquesta postal i atès que el ministeri ha aturat el procés des del mes d'octubre de 2006, la Comissió de la Dignitat demana suport a la campanya engegada exigint el retorn immediat. Es pot col.laborar activament trametent la postal adjunta al ministre de cultura i dic jo que si no teniu la postal i envieu una altre demanant el mateix també servirà.

La postal diu així:

Senyor ministre de Cultura.
Aquest cartell és una mostra dels més de dos milions de documents requisats pel franquisme a Catalunya en una acte de repressió política i de genocidi cultural contra els drets del poble català que caracteritzaren la llarga dictadura.

Exigim l'immediat retorn d'aquests documents que des de l'octubre de l'any passat han estat identifcats i el seu lliurament al Govern de Catalunya, per tal que pugui tornar-los urgentment als seus legítims propietaris. No volem que cap més ciutadà afectat pels espolis hagi de morir- com Carles Fontserè el gener passat- sense veure retornats uns béns que esperen des del restabliment del Govern de Ctalunya el 1977.

Nom i cognom..............................

DNI............................

Signatura

Apa!!