Benvinguts al nostre bloc

diumenge, 4 de novembre del 2007

POLÍTICA/ papers de Salamanca



Ha arribat a les meves mans aquesta postal de la Comissió de la Dignitat que, evidentment, tinc pensat enviar al:
sr. César Antonio Molina
Ministro de cultura (del estat espanyol)
Plaza del Rey,1 28004 Madrid

La postal (Llibertat (1936) Cartell de Carles Fontserè. Sindicat professional de dibuixants UGT. Fotografia Ramon Manent.) és una reproducció d'un dels cartells que van ser requisats per tropes franquistes el 1939 que són al magatzem de Salamanca i que HAN DE SER RETORNATS A CATALUNYA.

S'ha hagut d'esperar més de setanta anys fins que la llei de novembre de 2005 va reconèixer el dret de Catalunya a recobrar tot allò que va ser requisat per la força de les armes i que el Govern de la Generalitat, legítimament restablert el 29 de setembre de 1977, en aquell moment hauria hagut de recuperar.

El mes d'octubre de 2006, complint el que estableix la llei, la Generalitat va lliurar al ministeri el llistat que identifica els més de dos milions de documents que encara hi ha dipositats a Salamanca. En cap moment el ministeri ha volgut iniciar els tràmits amb la Generalitat tal com preveu la llei i ha manifestat que no té data per fer-ho.

Si era ignominiós aquell acte de requisa que ara es pot reparar, encara és més injustificat i injust que no es compleixi la llei de manera immediata.

Volem que no es deixi passar ni un dia més i el procés de retorn segueixi endevant de manera urgent amb el lliurament al Govern de Catalunya dels més de dos milions de documents, banderes, cartells, llibres i altre mena d'objectes requisats el 1939 per tal que es pugui fer seguidament el procés de restitució als seus legítims propietaris.

Amb aquesta postal i atès que el ministeri ha aturat el procés des del mes d'octubre de 2006, la Comissió de la Dignitat demana suport a la campanya engegada exigint el retorn immediat. Es pot col.laborar activament trametent la postal adjunta al ministre de cultura i dic jo que si no teniu la postal i envieu una altre demanant el mateix també servirà.

La postal diu així:

Senyor ministre de Cultura.
Aquest cartell és una mostra dels més de dos milions de documents requisats pel franquisme a Catalunya en una acte de repressió política i de genocidi cultural contra els drets del poble català que caracteritzaren la llarga dictadura.

Exigim l'immediat retorn d'aquests documents que des de l'octubre de l'any passat han estat identifcats i el seu lliurament al Govern de Catalunya, per tal que pugui tornar-los urgentment als seus legítims propietaris. No volem que cap més ciutadà afectat pels espolis hagi de morir- com Carles Fontserè el gener passat- sense veure retornats uns béns que esperen des del restabliment del Govern de Ctalunya el 1977.

Nom i cognom..............................

DNI............................

Signatura

Apa!!