Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 31 d’octubre del 2007

INJUSTÍCIA/ més pobles en lluita.




Al igual que Catalunya, al mon hi ha molts més pobles que estan en lluita per la seva llibertat.

En aquest escrit vull fer referència a un en particular que no és altre que el Sàhara Occidental.

Es troba ocupat actualment gairebé en la seva totalitat pel Marroc, encara que la sobirania marroquina sobre el mateix no és reconeguda per les Nacions Unides i és rebutjada pel grup armat Front Polisario, que va proclamar la seva independència amb el nom de República Àrab Saharaui Democràtica (RASD) en 1976.

Però aquesta ocupació per part del Marroc no és ni de lluny igual que la que patim a casa nostre, allà és molt pitjor, qualsevol manifestació en contra del regim és contestada amb contundència i violència per la policia, els drets humans no són respectats i l'accés al país segueix estant prohibit a la premsa, a les ONG i a altres observadors internacionals amb la finalitat de ocultar el que passa dia rere dia.

Ja n'hi ha prou!!!!
Aquí ( als països a on no vivim aquesta tortura) ens omplim (els nostres dirigents també) la boca amb crits de pau, justícia, respecte, convivència però, com en molts altres casos, girem el cap i passem olímpicament del que passa fora de casa nostre.
Això és una injustícia i com a mínim la hem de denunciar en defensa de la llibertat de tots els pobles reprimits.

Trobareu molta més informació sobre aquest problema al bloc de la Maria:
http://mariavinyets.blogspot.com/

I també trobareu un:
"Llamamiento de Aminatou HAIDAR premio "SILVER ROSE Libertad y Dignidad Humana" otorgado por SOLIDAR"
Us recomano que entreu i ho llegiu, POSA ELS PELS DE PUNTA. Jo em quedo, del que he llegit amb:
"Cuando se amordaza la justicia en el Sahara Occidental, cuando los Derechos Humanos son sistemática y masivamente violados, la responsabilidad de todos los que acarician la libertad y la paz y que trabajan en la promoción de los valores universales, se ve totalmente comprometida."
Més clar.....impossible!!!!

Apa!!

4 comentaris:

Lucía ha dit...

Ei Toni, sóc la Maria.... no tinc paraules...quan algú parla del Sàhara, se'm posen els pèls de punta!! Gràcies, en nom meu personalment, i en nom de tots els saharauis. Com ells sempre em diuen, la millor manera d'ajudar-nos és explicant al món quina és la seva situació. Així ho he fet jo amb tu (en petita mesura) i la teva resposta és la millor que mai m'hauria pogut imaginar!! Una altra vegada gràcies, a tu i a la teva "family", que el blogs és dels quatre!!!

Petons, salut i independència!!!

família Lloreda - Piñol ha dit...

De cap manera........... gràcies a tu.
Has fet que jo m'interessi més per aquest tema i qui sap? potser algú pot llegir aquest escrit i també s'enganxi.

És del que es tracta.

Visca Catalunya i el Sàhara lliures!!!!

Anònim ha dit...

Ui!
Doncs jo aprofito per relacionar el tema del Sahara amb el de tots els pobles oprimits del món!
I ho faré amb una frase del Che Guevara:
"Sentir como propia cualquier injusticia cometida contra cualquiera en cualquier parte del mundo" (Che)
Així li vull retre homenatge en el vostre blog, ja que aquest any fa 40 anys que va ser assassinat a mans de la CIA per ordres de l'imperialisme yanki, que encara segueix massacrant pobles sencers i per tant, fent vigent el pensament i obra d'aquesta increïble persona, revolucionari i lluitador conseqüent amb els seus principis fins al final.
Recordar-lo avui ens ha de servir per veure que només seguint el seu exemple serà possible construir un món millor que el que tenim ara per deixar-lo a les generacions que vinguin darrera nostre.
Així també dedico aquest missatge al Jan i la Mar.
Molts petonets a tothom i una forta abraçada!
Glòria.

família Lloreda - Piñol ha dit...

Moltes gràcies de nou Glòria.
Semblarà que em passo el dia donant les gràcies però no por ésser d'una altra manera, les vostres col.laboracions, amb els vostres comentaris, engrandeixen el escrit, aporten un toc de compromís i sorprenen gratament.

No coneixia aquesta frase del Che i efectivament, quan llegeixes coses així al igual que el que diu la Aminatou Haidar, t'adones de lo molt que hem d'aprendre tots plegats.

Crec sincerament que nosaltres, molt modestament, estem posant el nostre petit gra de sorra en la lluita en contra de totes aquestes injustícies i aprofito per fer una crida a tots aquells que, tot i compartir les mateixes inquietuds, encara no han fet.

Gràcies de nou, estem encantats de veure que entreu al bloc i que els temes entren en debat i creixen.
Una frase que sempre m'ha agradat i que ara em va perfecte és:
"El coneixement és l'únic bé que més creix com més és compartit." (den Pere Gran de la llista)

Abraçades a tots!!