Benvinguts al nostre bloc

dimarts, 26 de gener del 2010

ACTUALITAT/ polèmica nuclear

UFF!! quin sarau s'han muntat amb el tema del cementiri nuclear!
La veritat és que no és per menys, és un tema prou delicat.

Ascó, cementiri nuclear
El cementiri nuclear gestionarà 7.000 tones de residus procedents de les nou centrals de l'Estat espanyol


Per començar diré que crec que hi ha una gran desinformació general en tot aquest tema i que això no ajuda gens a l'hora de poder analitzar els aspectes positius i els negatius de tot plegat fent així molt difícil posicionar-se en un o en l’altre sentit.

Com que sobre el tema només coneix-ho el que llegeixo als diaris i escolto als mitjans de comunicació, aquesta informació l'únic que em provoca són dubtes com aquestes:

Hi ha una cosa que sembla clara i és que la necessitat de tenir un cementiri d'aquestes característiques és certa i real, bé.
Dit això jo estic d'acord amb el que s'ha dit sobre....."que Catalunya ja acull prou centrals nuclears, que generen un 50% de l'energia nuclear de l'Estat"


però.....
si com sembla, segons la empresa que gestiona els residus, el cementiri o magatzem nuclear polèmic no ha de generar cap problema i no comporta cap risc...."Segons Enresa, els residus estaran condicionats, amb barreres d'enginyeria. Es tracta d'una instal·lació "passiva" que no produeix energia ni pot produir reaccions nuclears. Tampoc és contaminant, assegura Enresa, perquè no produeix gasos, ni fums, ni processos químics."......per què tanta polèmica?

Si això fos així i aquesta instal·lació ha de portar llocs de treball i prosperitat, sembla lícit i lògic que un alcalde i un poble, que coneixen perfectament del que parlen, vulguin el projecte per el seu poble, no?

L'alcalde defensa allotjar el cementiri nuclear "no per diners", sinó "per responsabilitat"

però…….
és aquesta una qüestió que només afecta al poble a on s'ha de construir el cementiri? o és una qüestió que afecta a tot el país?
Si afecta a tot el país i en aquest sentit el parlament català ja s'ha pronunciat.....

Ridao demana coherència a CiU i que respecti la resolució aprovada al Parlament rebutjant el cementiri nuclear a Ascó

...pot un alcalde saltar-se, no només les directrius del seu partit (que això....... bé, és discutible), la decisió presa per el parlament i crear així la polèmica actual?

Bé, no sé vosaltres però jo no ho acabo de veure del tot clar, és evident que mai plou a gust de tots i, el que per alguns pot ser un problema, per altres és una oportunitat.


S'ha de trobar el consens i l'enteniment entre totes les parts i mirar de resoldre el problema respectant la opinió de tothom i de la forma més democràtica possible.
Segur que és possible trobar un lloc a on el consens social i territorial sigui el propici per avançar en la resolució de la polèmica i poder, per fi, construir el famós cementiri.
I si finalment aquest lloc fos Ascó, aquí a Catalunya……. doncs ens haurem de conformar, o no?
Què opineu?

Apa!!