Benvinguts al nostre bloc

dijous, 22 d’abril del 2010

ACTUALITAT/ la que s'ha muntat per culpa d’un mocador!

Torna a estar a primera plana de la actualitat la polèmica necessitat de prohibir o no portar el mocador islàmic (L'Hijab) en llocs públics.

Feu un cop d'ull:

El Govern rebutja prohibir l’ús del hijab a les aules

Sarkozy ultima una llei de prohibició total del burka

Un instituto de Madrid prohíbe a una alumna llevar el pañuelo musulmán


El problema no és nou i la seva solució no serà fàcil i segurament no li agradarà a tothom.


Crec que és important, per començar, fer una aclaració al respecte de les diferencies entre el mocador (hijab) que no cobreix completament la cara, i el burca, que oculta completament el rostre de la persona que ho porta.


A on veig jo el problema és en no poder identificar a la persona amb la que has de parlar i en el cas que ens ocupa, deu ser molt difícil per un professor o professora dirigir-se a una persona a la que no pot identificar perquè només li veu els ulls.
Dit això jo estaria en contra del burca i fins i tot puc estar d'acord en la seva prohibició en llocs públics però no amb la prohibició de la utilització del mocador.

Puc estar d’acord amb les raons d’uns i les dels altres, per exemple:

Si entre les normes internes d’un centre està la prohibició de portar qualsevol complement que cobreixi el cap, per què hem de deixar portar el mocador?

Si no està prohibit portar el cabell pintat o portar una cresta, per què no puc portar un mocador?

No s’hauria de permetre portar el mocador perquè és un clar símbol de la submissió de la dona.

Jo porto el mocador perquè vull, per respecte a la meva religió, ningú m’ha obligat ens al contrari, la meva família ha intentat que no el porti.

Tant difícil és treure’s el mocador per entrar a classe i tornar-se’l a posar quan surts?

Tant difícil és acceptar que un mocador al cap no fa mal a ningú i que no interfereix en cap cas en la relació que hagis de tenir amb la persona que el porta?


Està clar que hem de tenir unes normes bàsiques de convivència subjectes, això si, a canvis si són per millorar-les.
En aquest sentit vestir-se cobrint tot el teu cos impedint així la teva identificació és tant il·lògic com que, per exemple, la gent comences a sortir al carrer totalment nua per molt que això potser agradés a més gent, no pot ser.

Però també és important afavorir, en la mida que sigui possible, la integració de tothom a la nostra societat i, en el cas que ens ocupa, el més important de tot és que aquesta nena pugui continuar estudiant i formant-se.

En conclusió, en aquests casos, com en quasi tots, s’ha de saber respectar i també s’ha de saber cedir i estar oberts a modificar la nostre postura particular en benefici del conjunt.
Burca no, mocador si.