Benvinguts al nostre bloc

dijous, 10 de desembre del 2009

ACTUALITAT/ Haidar....una bomba apunt d'esclatar.

És un dels temes d'actualitat al que per desgràcia, no se li veu un final proper.


L´ONU fa una crida perquè Haidar pugui retornar al seu país

En la meva modesta opinió el que està passant respon a l'inici del càstig d'un poble ocupat (el Sahrauí) en vers del país repressor (el Marroc) i un país covard (l'espanyol) a través d'una lluitadora i valent defensora dels drets humans i activista política sahrauí.


És trist que una persona hagi d'arribar aquests extrems en la defensa, no només dels seus drets, també en la defensa dels drets d'un poble sencer.

I més trist és encara la actitud, no només dels dos països implicats en la desgràcia del poble Sahrauí (el Marroc i Espanya), també la actitud de països, organitzacions, institucions, organismes oficials com per exemple parlamentaris europeus o nacions unides que, signen campanyes internacionals per l'alliberament de Haidar i del poble Sahrauí o signen plans de pau i resolucions a favor del dret de l'autodeterminació del poble Sahrauí però que a la hora de la veritat no mouen ni un sol dit en la defensa dels drets dels sahrauís i del seu poble i permeten al Marroc que segueixi amb la seva ocupació.


Hi ha molta gent que critica la vaga de fam iniciada per Haidar, diuen que “posar la seva vida en risc no és la millor manera de defensar les seves idees”.
I jo penso.......que potser ha de ser fàcil viure en les condicions que ho fa el poble sahrauí des de fa ja massa temps?, potser no havia d'arribar un dia en el que el poble sahrauí esclatés?
Potser el que alguns esperen és que els sahrauís optin per les armes com a forma de defensar els seus drets?, o que, com fan altres, omplin cinturons d'explosius i que els facin esclatar allà a on més mal pugui fer? esperem que no, de veritat però, ni el Marroc, ni Espanya, ni el pas de temps ha millorat la seva injusta situació.

Mai les armes són la solució i potser aquesta, per desgràcia, serà la última lliçó que donarà Aminatou Haidar al món sencer.

Esperem que no.

Apa!!

Informació relacionada (que m'ha passat la Glòria Marrugat, gràcies Glòria!!):

Aminetu Haidar, està sent víctima del retall de les llibertats i els drets que té com a persona i membre d'un poble, el sahrauí.
Està patint la cruel duresa que imposa en aquests moments el govern del regne del Marroc a tota la població sahrauí que viu a l'antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental i que no accepten la marroquinitat del Sàhara.
Donada la insensibilitat de les autoritats marroquines i de la determinació de l'Aminetu, temem per la seva vida.
Aquesta situació ens obliga a manifestar públicament la nostra denúncia al poc o nul respecte de les autoritats marroquines als elementals drets i llibertats de les persones i demanar que permetin el retorn de l'Aminetu a la seva terra i al retrobament amb la seva família de forma immediata.

A partir del dia 9 de desembre a les 17 h. mantindrem un Punt Permanent de suport a la seva reivindicació a l'Aeroport del Prat del Llobregat T2. En aquest punt es podran recollir les mostres de solidaritat.
També a : puntdesuportaminetu@gmail.com
Punt de suport Aminetu
Sabadell, desembre de 2009

(Per fer més ressò d'aquesta acció s'han avisat els mitjans de comunicació, que estaran a l'aeroport a partir de les 16:30 d'avui dimecres 9 de desembre. També s'ha aconseguit la presència de Tortell Poltrona i s'està gestionant la presència durant tots els dies que s'hagi d'estar allà, fins que concedeixin a Aminetu la seva petició, d'altres persones conegudes. Es demana que tothom que pugui contactar amb actors, músics, escriptors, intel·lectuals, etc, ho facin i contactin amb el correu indicat més amunt).
Per aquest dijous dia 10 de desembre estan previstes vàries accions de suport a Aminetu Haidar:

1. Convocatòria la matinada del dia 10 de desembre (la nit de dimecres a dijous), a partir de les 5 de la matinada (hora prevista d'arribada del vol xàrter) a la Terminal 1 de l'aeroport de Barcelona, a la secció "D’ARRIBADES".

2. El mateix dia, a les 12 hores als Hall's de les Universitats de tot l'estat és farà una concentració i es llegirà un manifest.

3. Dijous 10 de desembre a les 19h, concentració multitudinària davant la Subdelegació del Govern (Av. Marquès de l’Argentera – Plaça Pla de Palau)
Més informació:
Comitè Català per la defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental

A Sabadell:
Buenas tardes:
Debido a los últimos acontecimientos en el territorio del Sáhara Occidental, ocupado por Marruecos, (expulsión de Aminatu Haidar de su tierra, detención y desaparición de siete activistas saharauis y por auge de las agresiones y violencia que sufre actualmente la población saharaui) las asociaciones Solidaris amb el Poble Sahrauí i Sabadell Acull Infants Sahrauís han convocado los siguientes actos:
- CONCENTRACIÓN EL JUEVES 10/12/09.
HORA: 20.45
LUGAR: PLAÇA DR. ROBERT (frente al Ayuntamiento de Sabadell)
Se leerá un manifiesto y será un acto pacífico.

- CHARLA EL MIÉRCOLES 16/12/09:
HORA: 19.30
LUGAR: CASAL CAN CAPABLANCA (C/ Comte Jofre, 30, al costat de Sabadell Estació, parada de los Ferrocarriles de la Generalitat)
PONENTES: SR. TONI GUIRAO Y MUJER SAHARAUI DE LA UNMS
TEMA: LA VIOLACIÓN DE LOS DDHH EN EL SÁHARA OCUPADO

Por este motivo os pedimos a todos los amigos del pueblo saharui y a las personas que estéis en contra de las injusticias que asistáis a los actos: queremos demostrar que este pueblo no está solo. Gracias.

Junta de Sabadell Acull Infants Sahrauís.

ES DEMANA MÀXIMA DIFUSIÓ!!!!!