Benvinguts al nostre bloc

divendres, 31 d’octubre del 2008

ACTUALITAT/... perquè la gent no creu en la política?

Potser perquè molts dels polítics no fan la seva feina tant correctament com haurien?
No hi ha dia que no surti a la llum un cas o un altre de irregularitats comeses per un o altre polític.
Si fem una ullada a una PETITA MOSTRA de temes d'actualitat veurem:

Inversions no del tot justificades:
tema cotxe oficial Ernest Benach
tema cotxe president de la Xunta
Obama es gasta 3 milions de dòlars en un espot televisiu per atraure els indecisos
”los populares también usan el dinero del partido en "beneficio propio".
La nova seu del Departament d'Interior de Joan Saura va costar 42 milions d'euros de diner públic

Corrupcions:
Detinguda una alcaldessa i quatre regidors a Alacant

Falta de professionalitat:
”Ses senyories, a les 9 del matí, s'escaquegen”


Com dic és un petit recull de notícies recents, el que vol dir que, desgraciadament, de exemples hi ha molts més.

Així no anem bé.
Els que, com jo, creiem en la política i els polítics com a eina fonamental per la transmissió de la voluntat popular als òrgans administratius i governatius, ho tenim molt difícil per defensar-los.

I sóc plenament conscient de que dintre de la política hi ha, com arreu, de tot, polítics millors i polítics pitjors i que també, com a persones que són, poden fallar i cometre errors però hi ha actes que tenen una difícil defensa.

Jo, com he dit abans, sóc un gran defensor de la política i dels polítics però hi ha moltes coses de la política que no m'agraden.

Desgraciadament tinc clar que tot el que no m'agrada de la política està directament relacionada amb les persones, o millor dit, amb algunes persones que són polítics i que, amb els seus actes, desprestigien a tot el col.lectiu.

Aquesta entrada, lluny de ésser una crítica al sistema polític en general i als polítics en particular, vol ser una crida a la esperança i a la confiança.

Hem de creure, així ho crec jo, que els mals polítics són els menys i que hi ha una majoria que han arribat a on estan perquè s'ho han guanyat amb el seu bon treball, aquests estan en la política perquè creuen de veritat en poder canviar les coses a millor i són els que d'una manera o altre fan que el sistema funcioni.

Així que lluny d'enfonsar-nos i caure en el pessimisme el que hem de fer és creure, creure en el sistema i creure que aquells polítics en els que confiem i que han demostrat al llarg de la seva carrera que la seva vàlua està per sobre de petits errors que, puntualment, puguin cometre.

Però també, com no, hem de estar alertes de totes les irregularitats que qualsevol polític de qualsevol partit pugui cometre i denunciar-ho amb la finalitat de netejar el sistema de males arts.

Desprès de tot el que hem dit i per finalitzar, la gent hauria de tindre clar que la única forma de jutjar al polítics i als seus partits, la única manera de poder dir la nostre.........és cada 4 anys a les URNES, aquí tenim la gran importància de les URNES, utilitzem aquest dret.

Només així, crec jo, podrem avançar.

Vosaltres no?


Apa!!

dimecres, 29 d’octubre del 2008

ACTUALITAT/.......... conservar la natura

La veritat és que cada dia és més difícil conservar, en perfectes condicions, els nostres entorns naturals, els boscos i les muntanyes.

Al gran problema de la circulació de tot tipus de vehicles per les muntanyes, ara també hem d'afegir la gran afluència de gent en busca d'un bon grapat de bolets per amanir un bon aperitiu... consultar la notícia

A la muntanya va molta gent, cada vegada més i el problema no és que vagi tanta gent, el veritable problema és controlar que tota aquesta gent pugui accedir-hi en condicions de respectar tot allò que l'envolta.

En tots els col.lectius usuaris i visitants que van a la muntanya (caminaires, caçadors, gent que fa esport (córrer, bicicleta de muntanya) escaladors, amants del motor, visitants, boletaires, etcètera) hi ha de tot, gent que respecte més i gent que no respecte res.

Resulta curiós com per exemple...... si al vell mig de Barcelona llances una ampolla al carrer et poden arribar a multar per incívic sense problema, ara, si el mateix porc va un dia al bosc i llença aquesta mateixa ampolla al costat d'un riu....el més probable és que, ni tan sols, ningú ho sàpiga mai.

Com ho podem fer per compaginar tanta afluència de gent de tot tipus amb la conservació i la cura d'uns espais tant importants?

En alguns llocs ja s'ha parlat de "pagar per anar al bosc" però certament, com diu el meu amic Jordi i jo també ho crec...què hi guanyem amb això? qui i com gestionarà aquests diners? això servirà per, amb aquests diners, mantenir els bosc més net i millor conservat?
Si és així, endavant però si som realistes....... serà difícil.

El que s'ha de procurar és més control.

Menys despesa en el exercit, per exemple, i més en agents forestals que puguin controlar i sancionar aquells que no respecten el lloc a on estan.
Conscienciació a la ciutadania sobre la importància de respectar el nostre entorn natural.
Utilització del exercit (ja que sembla improbable la seva desaparició) per tasques de neteja i manteniment de boscos i muntanyes.

Són algunes idees que podrien funcionar sempre que tothom vulgues que funcionessin.

El més important és com ens comportem cada un de nosaltres però com ha quedat demostrat en molts altres aspectes (transit, per exemple) hi ha quí, si no és atacant-li a la butxaca amb denuncies i multes, no hi ha manera.

Som així.

Que en penseu?

Apa!!!

Podeu imaginar que seria de nosaltres sense poder gaudir d'això?:

Puig de la Creu

Jo no, no puc, ni vull, ho necessito.

Pensem.