Benvinguts al nostre bloc

dilluns, 25 d’octubre del 2010

ACTUALITAT/ panorama electoral actual

Ep! S'apropen les eleccions i les diferents forces polítiques comencen a marcar el camí que volen seguir i a mostrar el seu full de ruta intentant marcar un perfil clar del que són i de lo que ofereixen.

Crec que aquest és un dels moments més importants de tot el procés electoral ja que una de les coses que més demana la gent, el poble, és precisament aquesta, tenir clars els posicionaments de cada una de les forces, saber a què estan disposats i que totes elles s'allunyin el més possible de la tant famosa equidistància que tant mal esta fent a la relació entre la política i el poble.

En aquest sentit intentaré fer un repàs de com veig jo (segons el que he anat llegint) el panorama que tenim fins a dia d'avui....

En els que no m'entretindré massa serà en els partits que, per mi, no volen el millor per Catalunya sinó que només volen treure'n profit d'uns quants pobres arguments que, exposats d'una forma demagògica i manipuladora, atrauen només aquells que, erròniament, pensen com ells.
El PP, Ciutadans i fins i tot el partit de la Montserrat Nebreda són exemples clars d'això que dic i són els encarregats d'anar dient que aquí maltractem el castellà, que som uns radicals separatistes, que acceptem tot tipus d'immigració maltractant-la i obligant-los a parlar en català i que només ens preocupem d'escampar l'odi contra Espanya.
Ja s'ho faran, no cal parlar gaire més.

Començaré doncs amb el repàs que realment m'importa i ho faré parlant en primer lloc dels partits que han format govern aquests últims anys, el famós tripartit.

El PSC sembla tenir clar que no vol reeditar el tripartit actual, felicitats! Estan d'acord crec amb el 90% de la població...enhorabona:

Montilla enterra el tripartit

Han deixat clar en varies ocasions que no volen saber res ni de consultes, ni de independentismes ni de separacions traumàtiques d'Espanya.
Amb aquestes dades sembla bastant clar amb qui NO podran pactar (Reagrupament, Esquerra o Solidaritat Catalana) però no amb qui SI que podrien formar govern, potser amb CiU? Fins i tota amb el PP? No seria una novetat, oi? Només cal fer un cop d'ull a Euskal Herria....compte!

ICV-EUiA sembla ser l'únic component de l'actual tripartit al govern al que no els importaria reeditar la mateixa formula:

Herrera reconeix que el tripartit es reeditarà si torna a sumar


…. sembla clar que no pactarien res amb cap força de dretes (CiU, PP, Ciutadans, etcètera) però no tinc molt clar si podrien establir relació amb altres forces independentistes tret d'Esquerra (Reagrupament o Solidaritat Catalana).

Esquerra també ha marcat el seu camí, controlar la caixa dels diners, no oblidar les polítiques socials i lligar qualsevol pacte post electoral al compromís d'un referèndum d'independència:

El concert econòmic arrasa entre els seguidors d'ERC, al costat del seu tradicional independentisme

Quasi res! Si això és així Esquerra només podrà pactar (si fes falta, clar) amb els nous partits independentistes (Reagrupament i Solidaritat Catalana), potser amb ICV-EUiA i molt difícilment podrà arribar a cap pacte amb la resta de partits...ni amb CiU, a no ser que els resultats els obliguin a radicalitzar cap al independentisme la seva ideologia, tampoc amb el PSC, ni, evidentment amb cap partit de dretes (CiU, PP, Ciutadans, etcètera).
Jo, com a militant d'Esquerra que sóc, estic d'acord amb aquests punts estratègics i innegociables que el meu partit ha marcat i fins i tot amb l'ordre, començar per controlar la caixa per poder donar al poble el que necessita sense deixar de treballar per la independència, és un bon full de ruta.
L'únic que li demano al meu partit és fermesa en el compliment de tots aquests punts a l'hora de seure a negociar qualsevol pacte.

Els nous partits independentistes han deixat clar que, per separat, la seva prioritat és la lluita per la independència de Catalunya, això està molt bé:

Solidaritat i Reagrupament es presentaran per separat a les eleccions

El que no acaba d'estar del tot clar, com a mínim jo no ho sé, és el com i amb qui, oi?
Però bé, sembla que tant Reagrupament (que hem de recordar que és un partit creat per ex-militants d'Esquerra), com Solidaritat Catalana (al que encara no coneixem ideològicament parlant) tenen les mans igual de lligades que Esquerra a l'hora de formalitzar possibles pactes post electorals, no? .....només podran arribar a acords amb aquells partits que defensin el camí de la independència com a únic possible, desgraciadament aquestes opcions no són tantes com jo desitjaria.

Acabaré aquest repàs intentant exposar quina és la situació de CiU per les pròximes emocionants i importants eleccions.
CiU al que totes les enquestes donen com a clar guanyador, l'únic que ha deixat clar és que vol el control de la caixa dels diners i poca cosa més:

CiU prioritza el concert econòmic i descarta cap referèndum d'autodeterminació

Diuen que no pactaran amb el PP però, no seria la primera vegada, oi? ….i si pactant poden formar govern, estic quasi segur que pactaran.
Diuen que no pactaran amb el PSC però tampoc la negativa és contundent, no?
Diuen que no volen saber res de referèndums i que encara és molt d'hora per parlar seriosament d'independència però clar, no poden girar-se d'esquena al augment del sentiment independentista clarament emergent al país i inclús dintre del seu propi partit,no? o si? O sigui, CiU = equidistància total.

Resum final.

Els que volem realment que el nostre país faci una passa més cap a la plena sobirania, els que volem que tots aquests guanys que hem aconseguit entre tots durant tants anys de lluita al respecte de la defensa de la nostre cultura, la nostre llengua, la nostra identitat i la nostra necessitat i el nostre dret a ser lliures, només podem votar independència, només podem votar llibertat, només podem votar qualsevol dels partits que defensen aquest camí a seguir:

ESQUERRA, SOLIDARITAT CATALANA o REAGRUPAMENT.

Només així assegurem que la lluita avanci, que la lluita no tingui fre.

Potser serà difícil aconseguir una plena majoria independentista al parlament però, només si aquestes formacions fan un bon paper i aconsegueixen uns bons resultats, forçarem el canvi per a que això sigui possible i que formacions que ara no són independentistes passin a veure la independència com a única via possible, la millor via possible.

Està en les nostres mans poder aconseguir-ho, el pròxim 28 de novembre tenim una oportunitat d'or i no la podem desaprofitar.

Si realment t'importa el teu futur i el dels teus fills, si realment estimes aquest país, no ho dubtis, vota independència, vota llibertat!!

Així ho veig jo, esteu d'acord?

Apa!