Benvinguts al nostre bloc

dijous, 2 de desembre del 2010

POLÍTICA/ ara no és hora de plegar

Puigcercós sotmetrà el lideratge a votació secreta

Ara no és hora de plegar, ara és hora de treballar més que mai des de l'oposició per tornar a elaborar una opció forta, independentista i sobretot, d'esquerres.

I, en la meva opinió, en Joan Puigcercós és la persona que ha de seguir liderant aquesta feina, reuneix de sobres tots els requisits,: preparació, experiència, lideratge i, al meu entendre, una visió clara de quin és el camí a seguir i, que collons!.... s'ha guanyat amb el seu esforç i amb el seu treball aquest dret.

Una de les moltes evidències que ens han deixat els resultats de les últimes eleccions és que l'independentisme, lluny del que voldríem molts, no és a dia d'avui una prioritat per la gran majoria dels catalans.

Crec que ara toca, per si no ho hem fet prou!, prioritzar el treball d'integració al nostre projecte de gent nouvinguda i cal també generar complicitats i adhesions de gent poc o gens independentista amb l'objectiu de demostrar-lis que el nostre camí cap a la independència del nostre país és la millor opció per els seu futur.

I com crec jo que ho hem de fer?
Doncs amb la força de la esquerra, potenciant la integració de tothom al projecte, defensant polítiques en l'àmbit social, polítiques en defensa dels més necessitats, també treballant en polítiques agràries i mediambientals pera aconseguir sostenibilitat, polítiques educatives i de joventut, polítiques d'ocupació, seguir treballant en polítiques per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i un llarg i llarg etcètera.

També hem de continuar demostrant a tothom que estem nets, que no hem ficat la ma a la caixa i que la transparència en tot el que fem és bàsica per tal de fer les coses com volem fer-les, no tothom pot dir el mateix, oi?

I hem de deixar de treballar en la defensa dels nostres objectius nacionals? Evidentment......NO!
La defensa de la nostra llengua, la nostre cultura, la nostra identitat i la llibertat del nostre país són part del nostre adn i part important de la nostra raó de ser però no cal que li demostrem res a ningú, no ens cal ser més independentistes que altres que també ho siguin, el que cal, crec jo, és tenir molt clar quin és el camí que volem seguir per arribar a ser independents.

Ara cal que la gent d'esquerra fem pinya, que treballem plegats i que fugim, tant com puguem, de tot aquell que no entengui i recolzi el nostre camí.

Jo, com he llegit que diu en Pere Aragonès…..”sóc independentista i d’esquerres i, per tant, el meu lloc és a ERC” Pere Aragonès: 'Ara és el moment de fer pinya a Esquerra'


Apa!

diumenge, 28 de novembre del 2010

POLÍTICA/ eleccions 2010, una nit trista.

Aquest és el meu particular anàlisi.
Amb els resultats de les eleccions al parlament de Catalunya ja definitius a sobre de la taula, hi ha per posar-se a plorar.

CiU arrasa, el tripartit s'enfonsa i Solidaritat Catalana irromp al Parlament


El gir cap al centre-dreta que donarà el parlament serà espectacular i inapel•lable i, inevitablement, la caiguda de les esquerres és, desgraciadament, proporcional.
CiU és el partit clarament guanyador i Esquerra és, amb similar claredat, el partit perdedor.
El PP treu els seu millors resultats a Catalunya i l'independentisme, tot i que tindrà una nova formació al parlament, NO és a dia d'avui, una prioritat per el catalans.

Fan por (a mi em fan) els resultats de la dreta I dels partits no nacionalistes catalans.
Fan por els milers i milers de vots que ha aconseguit un partit com PxC.

Hi haurà qui trobarà explicacions per tot, justificacions per tot el que ha passat però els resultats són molt clars i la gent ha parlat a les urnes.
Aquest és el país que tenim i no un altre.

Ara el que ens toca, als independentistes d'esquerres, és tornar a treballar des de la oposició en construir una alternativa real, una alternativa independentista i d'esquerres.

No serà fàcil, tenim molta, molta feina a fer.....som-hi! comencem a treballar en aquest sentit des de ja.

No ens queda un altre camí.

Apa!