Benvinguts al nostre bloc

divendres, 18 de gener del 2008

INJUSTÍCIA/....documental a "30 minuts"


Tots tenim una cita, no ens ho podem perdre!!!

Aquest proper diumenge dia 20 de gener, a les 21h40, dins de l'espai del "30 minuts" de TV3 s'emet el reportatge "El mur de sorra" sobre la situació del poble saharaui.

El documental, rodat als campaments de refugiats d'Argèlia, als territoris ocupats i a Catalunya, treu a la llum aquest poble oblidat que lluita per la seva subsistència i per tornar a la seva terra després de 15 anys de guerra i 15 de treva, on les negociacions sota l'auspici de les Nacions Unides no han portat, fins al moment, cap resultat.
Trobareu més informació aquí



Esperem que el reportatge ajudi a donar a conèixer la realitat d'aquest poble oblidat per les potències internacionals i maltractat per l'ocupació marroquina.

Nosaltres, ja fa uns dies, vàrem fer referència al problema en la nostra entrada al bloc INJUSTÍCIA/ més pobles en lluita entra i fes una ullada, mai està de més.

I com a visita obligada si estàs interessat en aquest tema, entra al bloc de la Maria Vinyets a on trobareu molta informació sobre aquest conflicte.
La Maria i cia han fet de la defensa del drets del poble saharaui una forma de viure i ens han obert els ulls a nosaltres sobre el conflicte, cosa per la que els estem gratament agraïts.

Apa!!

dimecres, 16 de gener del 2008

POLÍTICA/ eleccions 9M


L a estratègia dels dos partits més importants a espanya i principals candidats a guanyar les eleccions del pròxim dia 9 de març, cada dia sembla més clara.

Per una banda tenim el partit popular, que amb els seus últims moviments preelectorals, deixa al descobert una clara ofensiva anticatalana en busca de sacrificar els pocs vots que pugui treure aquí el seu partit, per esperonar aquelles zones de espanya a on la espanyolitat és bandera i guia.

Així tenim que han col.locat com a cap de llista per Barcelona a Dolors Nadal, desapareguda de Catalunya desprès dels desastrosos resultats de les eleccions del 2004 a la que haurem d’aguantar, com a mínim dos mesos i com a sorprenent número sis a Francisco Caja conegut demagògic defensor del castellà a casa nostre.

I es que aquesta sembla ser la principal, per no dir única, línia de treball del PP aquí a Catalunya, anar en contra del català.
Si fa uns dies presentaven un polèmic vídeo preelectoral que criticava la política d'immersió lingüística catalana i que alguns diputats del PP critiquen per considerar la cinta demagògica i perniciosa per a la convivència, ara Mariano Rajoy torna a la carga amb una nova ofensiva del pp contra el català, el basc i el gallec, quasi res!


I si aquest és el penós panorama aquí, els moviments a espanya tampoc són gens favorables a una possible centralització del partit popular, tot el contrari.
Amb el ultim fitxatge mediàtic de Manuel Pizarro , expresident d'endesa i persona vinculada al PP conservador i a Jose Maria Aznar, i la "patada" al cul que li han donat a Gallardón , potser l'únic que defensa una política de centre al PP, sembla clar que el PP aposta, més que mai, per la política conservadora de la dreta més rància.

Pel que fa al PSOE sembla que tampoc està disposat a perdre ni un sol vot de la branca més espanyolista del partit.
En aquests context, clarament marcat per interessos electorals, situem nosaltres el creixent interès del PSOE en voler, ara, la il.legalització d'ANB, EHAK.

En aquest cas és molt possible que estem arribant a un punt molt perillós en que es confongui el terrorisme amb la defensa d'unes idees, al imbecil que mata, amb una persona que només parla, per molt que no ens agradi el que diu.
Si hem arribat al punt d'enviar a gent a la presó o il.legalitzar partits amb 77 anys d'història i 200.000 votants, pel que puguin dir o pensar, malament anem.

La meva impressió personal és que guanyi qui guanyi el pròxim 9 de març, tant bascos com catalans tenim las de perdre, potser si guanya el PSOE sigui un mal menor però, que passa si guanya el PP i per majoria absoluta?

Tinc por.

Apa!!

dimarts, 15 de gener del 2008

SENTMENAT/ pastorets, càmara i acció!!



Enhorabona, de veritat, enhorabona per la feina feta a tots els implicats en
aquesta representació.

Vàrem anar dissabte passat a veure l'obra al coro i ens ho vem passar teta, fa goig anar a al teatre i veure coneguts i amics fent quelcom no estem acostumats a veure.

Tota la obra va estar molt bé i entretinguda, la trama, els diàlegs,
coreografies i gags van estar a l'alçada de les nostres expectatives.

Vem riure molt amb els àngels, sobre tot amb San Miguel i amb Sant Grabriel , amb el plorar "the final countdownt" inclòs, que bo!

També van estar molt convincents en Llucifer (cum, cum) i les seves serventes del mal, la Banyetes, la Luxúria, la Ira, la Gula i la Peresa, molt dolentes totes però pecaminosament atractives també.
Els pastorets Benjamí, Rovelló, Sidru i Batuel, “en busca de la pilota perduda”…..quina colla!

En fi, tots van estar molt bé.




Vàrem prendre seient, ens vem deixar portar i.....la cosa va sortir molt bé i efectivament, vem poder riure una bona estona.

Menció especial també volem donar-li al fet de que tota la recaptació de les funcions l'han dedicat al Coro, perquè com ells diuen: "li desitgem molts anys de vida i esperem que ben aviat pugui gaudir la remodelació que tanta falta li fa"
I és cert, falta li fa.

Bé, acabem com hem començat, donant la enhorabona a tots els implicats en aquest projecte ja que, fent-se una mica la idea del esforç que representa, trobem que el resultat ha estat immillorable, o no, potser l'any que ve? esperem que si.



Fent Sentmenat, fent poble.

Apa!!

diumenge, 13 de gener del 2008

HA ARRIBAT A LES NOSTRES MANS/ ufff.....quin fred!!



En aquestes dates tant entranyables d'hivern, és cert que apeteix menys sortir al carrer quan fa fred, els dies són més curts i calentonets a casa s'està molt bé, o no?

Les queixes pel fred són conversació obligada i molts desitgen la fi d'aquesta freda estació de l'any.

Però només cal fer una ullada a les fotos que ens han arribat per adonar-se'n de que l'hivern que vivim aquí, a casa nostre, bé pot passar per primavera a Versoix, població on s'han fet aquestes fotos.




Versoix és una ciutat suïssa del cantó de Ginebra, localitzada en la rivera esquerra del llac Léman.

Bé, una imatge val més que cent paraules, doncs això....quin fred, no? per anar a buscar el cotxe, que necessites? martell i escarpa?




Bé, segur que a partir d'ara tots tindrem una valoració diferent del que és passar fred, no se si demà anar a la feina en banyador i xancletes....

Apa!!!