Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 13 de juny del 2009

ACTUALITAT/ política europea i municipal

Efectivament la abstenció de les passades eleccions al parlament Europeu ha estat molt alta, massa alta.
Jo soc dels que pensa que no tota la culpa és dels polítics o del sistema.

La culpa és una mica de tots, de tota la societat en conjunt i que, tard o d'hora, ho acabarem pagant tots.
Hi ha una clara desafecció d'una gran majoria envers la política, els polítics, el sistema, etcètera però, posats a analitzar les causes veure'm que no tothom aporta el seu petit gra de sorra.

A la gent no els hi ha arribat el missatge de la importància d’anar a votar (sempre és important anar a votar) i també hi ha molta a la que no li ha interessat en cap moment.

La gent, tret d'uns quants, no compra els diaris per llegir una entrevista d'un candidat, no busca per internet els programes electorals en busca d'informació del que ofereix o deixa d'oferir un o altre partit, no coneixen (però els és igual) qui són, d'on provenen els candidats ni tal sols d'aquells partits que poden ser afins.
La gent no milita en partits polítics però no ens enganyem!! Potser hi ha moltes iniciatives populars no polítiques promogudes/recolzades per una multitud? No. Quasi sempre són els mateixos quatre els que es mullen i fan coses, és dir, la gent passa molt de tot.

Però el que si que fa molta d'aquesta gent (no tota per sort) és queixar-se i és queixa de tot, del sistema, dels polítics, de les regles de joc, de la despesa, d'això i d'allò i de tot.

Com sempre defensem, tot és respectable però no comprensible, per mi no.

Però....... si és a nivell municipal i pots veure a una majoria de gent (siguin d'un o d'un altre partit o de cap) més preocupada en criticar i desmerèixer la feina que fan els altres que assumir riscos, invertir temps lliure, mal de caps i implicar-se i col•laborar.

Així no anem bé.

És urgent que la gent, tots en general siguem més conscients de la importància de tot plegat i també és urgent que la gent tingui clar que sempre hi ha coses que pot fer, coses per les que lluitar, coses que defensar.
Tot importa i tot és important, hi ha feina per tothom i tots podem aportar, amb el nostre treball, beneficis per el conjunt.

Des de institucions petites o grans, públiques o privades, moviments polítics, socials, populars, culturals, etcètera, cadascun des de la seva ideologia, des de les seves creences, des de la seva forma de veure i viure la vida, en defensa de lo seu i dels seus, com sigui però és urgent col•laborar, aportar, ajudar, sumar, participar, integrar........

I és amb aquesta voluntat és amb la que jo he decidit implicar-me més seriosament en la política municipal del meu poble, amb la voluntat de col•laborar, aportar, ajudar, sumar, participar, integrar.....

I dic això per fer referència a les notícies que, sobre la meva persona, s'han publicat últimament en els mitjans de comunicació del nostre poble, els podeu veure aquí: sentmenat.com i diaridesentmenat.com (per cert, val a dir als companys del diari de Sentmenat, que la foto publicada a la notícia no està de cap manera relacionada amb la mateixa, és una foto especialment relacionada a una campanya en contra del maltracte animal (podeu veure la entrada aquí) i que no crec que sigui bo barrejar els conceptes.....amb tot el "carinyu" eh!)

Efectivament, com ja va publicar la secció local d'Esquerra Sentmenat (aquí podeu veure la entreda), el passat dia 28 d'abril de 2009 tingué lloc la renovació de l'Executiva de la Secció Local de Sentmenat en la que jo vaig ser escollit com a president.


Però crec que és molt important, com ja vaig dir a la presentació oficial, tenir clar que tot aquest tema dels càrrecs, la formalització de la executiva i tot plegat és un tràmit més burocràtic que altre cosa i que el més important és que som un grup de persones del poble a les que ens agrada la política i creiem en la política, tenim una ideologia clarament d'esquerres i independentista i que amb això ens reunim, treballem i funcionem sempre donant més importància al equip que a les individualitats.


També és important deixar clar els nostres reptes més importants que passen per, desprès d'haver aconseguit muntar una mínima estructura que ens ha permès començar a treballar regularment hem de continuar sumant més veïns i veïnes al nostre projecte, sobretot i més important pel que fa referència a jovent i dones, no serà fàcil.

Finalment aprofitaré per enviar un missatge més personal a les persones més properes a mi, la meva família i amics......ja em coneixeu, això m'agrada, i sabeu que la meva intenció no és pas altre que la de aportar el meu modest i petit gra de sorra en benefici del poble a on vivim i a on volem veure créixer els nostre fills, esperem que tot això no em resti molt temps per gaudir de la vostre companyia i que entre tots plegats pugem aportar coses bones en benefici del nostre poble que tant i tant estimem.
Gràcies per el vostre sincer i necessari recolzament i espero no defraudar-vos.

Apa!!