Benvinguts al nostre bloc

dimarts, 2 de desembre del 2008

ACTUALITAT/......... hi ha crisis?

I tant que hi ha crisis!! i de les grans!!!

Segur que tots esteu al dia del tema, com no, oi?
puja l’atur
economies en recessió
expedients de regulació d’ocupació

També està en boca de tots si realment els nostres mandataris, la gent que se suposa ens ha de treure d'aquesta situació, està fent tot el necessari per aconseguir-ho....jo crec que no, a més....resulta que són el mateixos que han permès que arribem aquesta situació, no?

El tema de les hipoteques subprime (presumpte inici de la crisis), les injecció de diners als bancs, les borses, etcètera.

Bé, jo, que he de reconèixer que estic molt perdut en tot aquest tema, només vull deixar anar una pregunta (alerto a tothom de que segurament és una qüestió sense cap ni peus...però....si no ho dic rebento):

Totes aquestes sol.lucions que els països estan practicant (injecció de diners als bancs, rescat i ajudes a les empreses, etcètera) són realment la sol.lució?
Tota aquesta quantitat desorbitada de diners que es dona a bancs i demés, no es podria ingressar directament en els comptes bancaris de tots aquells treballadors que no arriben a final de mes? o aquells que tenen uns guanys anuals per sota de la mitja?
Això, apart de donar estabilitat aquells que més la necessiten, no seria una bona forma d'activar el consum?

No sé, potser qualsevol que llegeixi aquesta entrada, i tingui una mica més de idea sobre tot plegat, pensa que això és impossible i impensable, bé, si pot ésser que ens escrigui i ens faci un raonament que pugui aclarir-me perquè no.

A qui més s'hauria d'ajudar en temps de crisis com els que vivim hauria de ser aquelles persones que, de cop i volta, veuen com tanca la empresa a on treballa, aquelles que veuen com la seva empresa redueix els horaris i elimina les hores extres per falta de feina i que això afecta directament a la seva economia, aquelles persones que treballen 8, 9, 10 i fins a 10, 11 i 12 hores al dia per sous que, en molts casos, no arriben als 1000 euros mensuals.

La impressió, vista una vegada més des de la més gran de les ignoràncies, és que al que arribarem, més aviat del que pensem, és a tenir una societat cada vegada més dividida entre dos classe de persones, las que tindran diners i las que no, sense classe mitjana treballadora, o tens….. o ho passes fatal.

No vull donar la impressió de voler fer aquí un discurs populista en defensa dels més pobres però aquesta és la sensació que tinc.
Que els més rics, els que manen, els que tenen i no els falten han de ésser els que sol.lucionin la papereta i clar, sense tenir en compte al pobre, al treballador.

Desprès encara es pregunten perquè la gent ha perdut la confiança en els nostres mandataris, en els nostres polítics i fins i tot molts dubtem de que aquesta forma de vida, aquesta societat, sigui realment la que volem, la que, si no ho sol.lucionem a temps, tindran els nostres fills.
Entre ells jo, no m'agrada el que veig, no m'agrada el que passa i el més fotut de tot....que poc o res podem fer al respecte.......estem a les seves mans.

Esperem no tenir que adoptar mides tant dràstiques com aquestes:

I aquesta és la visió del crack Buenafuente:


Al mal temps.......bona cara, no?

Apa!!