Benvinguts al nostre bloc

divendres, 22 de gener del 2010

ACTUALITAT/ "Immigrants, vot i padró"

Tenia intenció de fer una entrada al nostre bloc sobre aquest tema tant d'actualitat, tant interessant, tant tens.......
Però, com passa a vegades, he llegit avui mateix aquest article al diari i no caldrà que afegeixi res més, estic totalment d'acord amb el que diu i com ho diu.

Així que, us deixo l'enllaç i gaudiu:

article “Immigrants, vot i padró” publicat al diari Avui el 22.01.2010 per Alfons López Tena

Ep!! però, potser estic encara més d'acord amb aquest:

article “Xenofòbia ambiental” publicat al diari Avui el 25.01.2010 per Hèctor López Bofill

En fi, tots dos diuen coses importants amb les que estic totalment d'acord i el que desitjo de veritat és que no, que no calgui preguntar-nos....."és el moment de preguntar-nos si la xenofòbia no ha arrelat ja en els partits centrals del sistema polític català, si la xenofòbia no està, en realitat, asfixiant els pals de paller de Catalunya i si el país es troba en realitat molt lluny de mantenir el tarannà obert i integrador que míticament li atribuïm." o que, en tot cas, la resposta sigui rotundament negativa!!espero.


Apa!!

dimarts, 19 de gener del 2010

ACTUALITAT/ escàners i més controls!!

Aquest és un tema, per desgràcia, de total actualitat.
Que si escàners si, que si escàners no:

Blanco diu que els escàners corporals als aeroports són 'inevitables'

Espanya no implantarà "escàners corporals" als aeroports fins que no hi hagi acord europeu


Com sempre....el debat està servit!

Nosaltres som amants de la llibertat, llibertat de tot tipus, llibertat per tothom per dir, per fer, per actuar, etcètera, sempre i quan aquesta llibertat no interfereixi, no limiti no molesti als altres i evidentment, no traspassi la legalitat.
Tot això és molt maco i seria fantàstic, parlant del cas que ens ocupa, que tothom pogués pujar a un avió sense haver de patir un atac flagrant a la seva intimitat a través dels escàners i sense haver de ser escorcollat com si fos un lladre o el més perillós dels assassins.


Però això és molt difícil, resulta que hi ha molt fill de puta (perdó) disposat a entrar carregat d’explosius a un avió amb la intenció de fer volar l'aparell i matar així a tots els seus ocupants, hi ha gent per tot!

Entre fanàtics terroristes que, amb la excusa de la defensa de la seva religió, les seves creences, la seva terra i no sé quantes coses més, atemoreixen, intimiden i assassinen milers i milers de innocents arreu del mon i, les grans potencies mundials que, amb la excusa de portar la pau al mon i protegir a tothom dels dolents, atemoreixen, intimiden, envaeixen i destrueixen pobles i maten persones innocents, qui són els perjudicats?
Tots nosaltres, persones innocents que res tenim a veure ni amb uns ni amb els altres però que patim les conseqüències dels errors de tots ells.

Sembla clar que, en el últim cas de terrorisme que ha fet saltar les alarmes de tot el mon i que ha revifat la polèmica dels escàners, els que van fallar van ser els serveis secrets americans:

Obama es fa responsable dels errors i ordena reformes


I com ho solucionem això? instal•lant escàners, fent més controls i complicant-li la vida a molta gent que cap culpa té de la seva incompetència.
Curiós és també que parlen i parlen dels escàners als aeroports i més controls, etcètera i jo em pregunto, i a les estacions de metro, bus i tren? aquí no és necessari tant control? que potser no van entrar uns sonats als trens de Madrid i van provocar una massacre?
Mai, per molts escàners que instal.lin i més controls que es realitzin arreu, podrà occident (ni ningú, enlloc) evitar totalment les accions terroristes.


Sembla clar doncs que, d'alguna manera ens haurem de protegir, no? doncs si, per desgràcia ens hem de protegir…..d’uns i dels altres, quan potser el millor seria que tothom reconegui els seus errors del passat i, entre tots, establir polítiques de reconciliació i de respecte amb els altres.
Resumint, que ningú s'hauria de ficar allà on no el demanen si desprès no vol que vinguin a demanar-li explicacions.

Crec jo.

Apa!!