Benvinguts al nostre bloc

dimarts, 16 de juny del 2009

ESPORTS/ varis / actualitat (3 temes)

Un gran dia per el basquet català i per Catalunya.(1er tema)

Aquesta matinada s'ha escrit una de les fites més importants (la més important fins al moment) del basquet català.
Aquesta matinada el jugador de L.A.Lakers, Pau Gasol, ha estat el primer català en aconseguir un anell de campió de la millor lliga de basquet del món, la NBA.

Així ho han fet públic tots els mitjans de comunicació només saber-se la notícia, aquí tenim uns exemples:

vilaweb.cat
as.com
elmundodeportivo.es
elperiódico.cat
avui.cat

Bé, poc podem afegir nosaltres a tot el que s'ha dit, només direm que, des de la nostre condició de aficionats al basquet, aficionats al esport i, com no, des de la nostre condició de catalans, ens sentim molt orgullosos i molt contents per el Pau, el que ha fet és molt gran, molt, no només a nivell personal i professional, que també, sinó, i més important, per el conjunt del basquet català en particular i per Catalunya en general.

En Pau s'ha convertit, amb tot el mèrit, en un referent i en un exemple a seguir. La seva espectacular carrera professional està farcida de sacrifici, treball, esperit de superació i al final, com no podia ser d'una altre manera, d'èxits.

Enhorabona Pau!!!


Moto gp, la carrera del any!! (2on tema)

Serà difícil escriure res sobre el que va passar diumenge passat al Circuit de Catalunya en la cursa de moto gp.
Res, vull dir, que no siguin adjectius com espectacular, emocionant, increïble, irrepetible i un llarg etcètera.



as.com
elmundodeportivo.es
elperiódico.cat
avui.cat


El mundial arribava a Catalunya molt igualat i sembla clar que amb Jorge Lorenzo i Valentino Rossi com els pilots més en forma de tota la graella pilotant, tots dos, les seves Yamaha que també sembla que han donat un pas endavant més que la resta de màquines (alguna cosa tindrà a veure en tot això en Valentino també).

La cursa de Montmeló va ser la encarregada de confirmar totes aquestes dades amb una cursa increïble sobretot en el seu tram final.

Hem de reconèixer que en Jorge Lorenzo no li va posar les coses fàcils al italià Valentino Rossi i el super campió va haver d'esforçar-se al màxim i treure tot el seu talent per guanyar la cursa.

Desprès de un parell d'avançaments en la apurada de frenada de final de recta principal dels dos pilots (a destacar un del Rossi "per fora!!), la última volta va ser espectacular.
Desprès d'un parell d'avançaments més en Lorenzo arribava primer a la zona del estadi (fins diumenge passat, últim revolt amb possibilitats per avançar) semblava que ja tenia la cursa a la butxaca i que poc podria fer en Valentino per canviar-ho.
Però no, en Rossi continuava enganxat com una paparra al darrera den Lorenzo com segur del que poc desprès havia de passar.
En l'últim revolt, allà a on a ningú abans havia gosat avançar i amb una maniobra espectacular, només al abast de cracks com ell, en Rossi va passar sense remei possible i va guanyar la cursa.

Crec que totes les persones presents al circuit així com tots els aficionats que seguien la cursa per televisió i fins i tot el mateix Lorenzo, van preguntar-se....què? com? aquí es pot avançar? és possible?, doncs si, ho és, és possible si ets el millor pilot del mon.

Curses com aquesta o com la de l'any passat als EEUU són les que fan afició i donen emoció a la competició.
En aquest cas, en el mundial de motociclisme, podem dir que si que han aconseguit allò que a la F1 no ha estat possible, tenir una competició totalment oberta i emocionant a on hi ha 4-5 i fins a 6 pilots amb possibilitats de guanyar curses, una competició en la que les curses, normalment, estan plenes d'avançaments, de lluita, d'espectacle.

A veure si prenen nota els companys dels cotxes!!això si, ells no tenen un Valentino Rossi al volant!! llàstima.

I per poder gaudir del espectacle una vegada més, us deixem amb el vídeo del final de cursa, poseu-vos el pitet!!:




El futbol i les seves coses.....(3er tema)

Hi ha hagut una certa polèmica amb les declaracions que va fer fa pocs dies en Jan Laporta president del F.C. Barcelona en les que va arribar a dir coses com aquestes:

"el model del Madrid és imperialista i té aires de prepotència"


Bé, és possible que en Laporta pugui tenir una part de raó, no diem que no, però ell no és el més indicat per dir-ho.
S'han omplert moltes pàgines dels diaris esportius i no tant esportius sobre aquest tema (massa diners per fitxar jugadors de futbol i més en època de crisi!!) i a dit la seva tothom però al final, la conclusió és que poc o res es pot fer al respecte.

El futbol s'ha convertit en un negoci rodó en el que gràcies a una multitud de seguidors/consumidors, els .... equips, jugadors, televisions, etcètera s'estant forrant.
Que els sous dels jugadors estan desfasats en relació a la resta de sous de la societat és quelcom que passa fa molt temps però no deixa de ser un tema d'oferta i demanda a on el marketing juga un paper molt important.

Per exemple, com s'explica que el fitxatge d'un paio com el Cristiano Ronaldo (sabent que segurament reuneix un talent espectacular per jugar a futbol) pugui ser més car que qualsevol dels sous de qualsevol jugador de la selecció espanyola?(que en teoria és la que més en forma està i la que millor jugadors té) és tant millor jugador en Cristiano Ronaldo que en Iniesta, Villa, Xavi, Fernado Torres, etcètera? jo crec que no. Tots guanyen massa? Si.

El que no deixa de ser sorprenent és que amb el context de crisi mundial que vivim, que va portar al govern espanyol (com altres), a fer una injecció de molts diners a molts bancs, en els temps que vivim que tant complicat és que et concedeixin un crèdit, una ajuda, un prestam, en la situació econòmica tant difícil que estem tots patint, no deixen de sorprendre coses com aquesta...pagar 95 milions d'euros pel fitxatge d'un jugador de futbol.

Però, que potser podem fer alguna cosa per canviar-ho? no, doncs aprofitem-ho.
En el terreny esportiu, si més no, tindrem, a la lliga de futbol espanyola, els millors jugadors del mon, no? és el que ens queda.


Al final serà veritat que surt més a compte tenir als nens tot el dia al camp de futbol que no pas estudiant, és trist però és així.
Tindrà final tota aquesta bogeria?

Apa!!