Benvinguts al nostre bloc

diumenge, 23 de novembre del 2008

RECOMANACIONS/....per tota la família

Si en l'anterior entrada d'aquest apartat (recomanacions) vam recomanar un llibre, en aquesta us recomanem un lloc, una alternativa de lleure.

Es el Parc de l'Hostal del Fum i el Tren de Palau que forma part del parc.


Situat a Palau - Solità i Plegamans és, com diu a la web, "un espai flanquejat per turons d'herba, rierols transparents que s'amaguen entre pollancres, verns i pujols coronats de pinedes"

Un gran parc amb infinitats de possibilitats: fer un passeig, voltar amb bicicleta, practicar esports, fer una jornada de pícnic, etcètera.
És ideal per anar amb la família, especialment si teniu nens petits, allà poden jugar, córrer, saltar, etcètera sense problema i també està el reclam del tren.



Uns petits trens recorren, per un preu més propi del segle passat 1,5 euros, el parc en un viatge que per els més petits es converteix en una experiència plena de novetats i sorpreses. Un recorregut de aprox 3,1 km de viatge i aprox. 20 minuts de duració que no podeu deixar d'experimentar, a més, com diu la seva web, "cal destacar que és el tren de més llarg recorregut de l'Europa continental, tenint en compte les seves característiques i l'amplada de via", i “La circulació del tren és com un joc en el que el públic hi participa en el "rol" de viatgers del carrilet, i els socis en el d'operadors ferroviaris; cap d'explotació, cap d'estació, cap de tren, maquinista, ajudant, etc.”

També seria molt recomanable per a excursions o sortides escolars ja que com diu a la web: "també es pot concertar una visita especial en dies laborables." i estem segurs que els nens s'ho passarien pipa!

És important reconèixer també la tasca que fan voluntaris i amics per tirar endavant aquesta entitat de caràcter cultural, lúdic i no lucratiu a on "l'estesa de vies, el traçat de revolts, l'anivellament i el balastatge, junt amb la construcció dels ponts, màquines i vagons de l'entitat, ho fan els socis voluntàriament, ocupant el seu temps lliure en les activitats de l'Associació. Les despeses de compra de materials, eines, combustible i una part dels projectes es finança amb les quotes dels socis i amb l'aportació voluntària dels viatgers que participen en l'activitat."

Per tot plegat, si podeu i si voleu, feu una escapada i visiteu aquest parc, nosaltres creiem que pot ser una visita prou divertida i amena.

És una llàstima que a Sentmenat no tinguem quelcom semblant que promocionar.

En fi, potser algun dia?

Apa!!!