Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 31 de juliol del 2010

ACTUALITAT/ curses de toros?...ara ja no!


Això és el que publicàvem al març del 2009:

nosaltres diem….PROU!!


Un any i poc desprès finalment ha arribat el dia que molts estàvem esperant:

El Parlament prohibeix els toros a Catalunya


No puc negar que estic molt i molt content.
S'ha parlat molt aquests dies sobre tot aquest debat tant interessant i han hagut opinions (a favor i en contra) que han merescut atenció, s'ha de escoltar/respectar a tothom.

Però nosaltres seguim amb les mateixes. Creiem que és una bona notícia en general i sobretot és una bona notícia per els animals que pateixen aquest càstig.

Hem de felicitar a les persones que van iniciar tot aquest procés que tant democràticament ha acabat per donar mort a la tortura, han sigut capaços de mobilitzar a un munt de persones i utilitzant a la perfecció les regles del joc democràtic, han acabat d'una vegada per totes amb una festa majoritàriament rebutjada.

Alguns defensen que es prohibeix quelcom que tenia els dies comptats....llavors? que més dona? millor prohibir-ho ara que esperar,no? l'animal pateix igual si la plaça està plena com si està buida, no?

No estem d'acord amb els que comparen volent equiparar altres tradicions, que tenen els animals com a eix principal (correbous), amb les curses de braus, hi ha moltes deferències.
En qualsevol cas si en alguna d'aquestes altres tradicions també es maltracta animals...... s'haurien de prohibir, sense dubte.

I no entenem als que volen, per interes propi, emmarcar la prohibició en una qüestió identitària, una lluita Catalunya contra espanya, s'equivoquen, ens agradaria que no es fessin curses de braus ni aquí ni enlloc, els animals pateixen igual a Barcelona, a Madrid o a qualsevol plaça del món, no?
Aquí el que és important són els animals i la poca necessitat que tenim de tenir un espectacle que els tortura fins a la mort en viu i en directe.

Moltes felicitats i moltes gràcies a la plataforma "prou" i enhorabona per la feina feta.
També volem donar les gràcies a tots els diputats que van votar a favor de la ILP fent realitat així el som-ni de tanta gent.

Ei! Ara el que toca és obrir un debat per decidir que fem allà a on hi hagi una plaça de de toros.....recintes esportius, per exemple!

Apa!!