Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 22 de novembre del 2008

ACTUALITAT/ més polèmica amb la llengua

Fixeu-vos bé en el primer que vull dir, ja que és molt important:

Potser tenen raó en la queixa, ja que, si fos al contrari, potser seriem nosaltres els que posaríem el crid al cel, però ni de conya tenen raó en les formes.

I ara m'explico.
El titular diu:
El partit de Rosa Díez considera el català "un dialecte"
I la història és aquesta:
Sembla ser que en els trajectes Barcelona a Zurich que realitza la companyia aerea Swiss International Airlines ltd, les comunicacions amb el passatgers són en català i amb alemany i "les cintes donen la benvinguda a l'aeroport del Prat en alemany i català, i no en castellà"...cosa ben estranya però...potser és veritat....

Si això és veritat i hom fa una reclamació a la companyia queixant-se de que aquest fet dificulta la comprensió de les instruccions de la tripulació, suposo que no hi haurà cap problema en afegir el castellà a les citades comunicacions i problema resolt, no? dic jo.

Però aquest fet és utilitzat per els impresentables d'UPyD per, aprofitant la queixa, aixecar la polèmica i si pot ésser posar dels nervis a més d'un, entre ells a mi.
En la carta que han enviat a la companyia aèria diuen tonteries com per exemple:

“Dado que Barcelona pertenece a España y que en España el idioma oficial al nivel nacional es el castellano”

“para favorecer (si favorecer se puede llamar a esto) a 3 millones de catalanes, de los cuales como máximo 700.000 dominan la lengua catalana”

“El conocimiento del castellano en España es para todo el español
una obligación. El catalán no es a día de hoy ni siquiera una obligación en Cataluña.”

“Comportamientos similares que se están dando actualmente en regiones de España, se dieron en la época nazi”

Bé, hem de dir que moltes d'aquestes afirmacions són, ENS AGRADI O NO A MOLTS DE NOSALTRES, certes però altres són una clara manipulació de la veritat en busca de la polèmica i de la confrontació.

Ja n'hi ha prou, no?

Teniu la sensació de que aquesta gent treballa per la defensa del castellà? O directament per la persecució del català? Jo, em decanto per la segona.
És patètic.

Compte!! això també passa moltes vegades al revés, els extrems radicals no porten enlloc.

Aquí estem a Catalunya, la prioritat (per mi) ha de ser, evidentment, el català i no podem, ni devem, ni volem (no com opinen o creuen alguns) oblidar el castellà i desprès totes les llegues que vulguem, quantes més millor.

Una obsessió més d'UPyD:
persecució als nacionalistes

Hi ha molt fanàtic, massa.

Apa!!

última hora!! Males notícies:
notícia 17.12.08: Swiss Air cedeix a les pressions d'UPyD i retira el català dels seus vols
I més opinions:
racócatalà.cat: Opinions: Fart [arran de Swiss Air]

Així no anirem mai enlloc!! Independència ja!!!

Apa!!

dimecres, 19 de novembre del 2008

ACTUALITAT/........ torna la polèmica

La actualitat ens porta un altre tema que aixeca debats i polèmiques de manera automàtica.
El titular és el següent:
Una discoteca de València sorteja una operació de pits de 4.500 €

Bé, que podem dir nosaltres al respecte? doncs la nostre opinió, en aquest cas la meva (Toni)....no sigui que desprès la Eva no estigui d'acord i tinguem problemes....si ella vol ja farà un comentari al respecte.

Per una part penso que és molt trist a la situació que hem arribat amb tot això de la estètica, els canons de bellesa, la obsessió d'alguns per tenir un cos perfecte, etcètera....
però!!!! és el que hi ha i cada vegada més.

Per una altre part també defenso la llibertat del individuu a fer, amb el seu cos, el que li roti, sempre que amb això no molesti al veí és clar.

Exposat tot això i fent referència al tema de la discoteca crec que potser té una mica de raó el gerent quan diu: "la societat és una mica hipòcrita". "Aquesta realitat ja existeix i València és la zona on es fan més operacions d'augment de pit", i "Si jo l'hi regalo a la meva nòvia per Reis, no passa res. Si vaig al banc per finançar-ho, no passa res"


No crec que la discoteca obligui a ningú a operar-se, no? entraran en el sorteig aquelles dones que tingui la intenció d'operar-se els pits i que, amb aquesta iniciativa, potser els hi surt de franc, no? A més, suposo que ho faran amb tots els exàmens previs necessaris i la operació serà realitzada per professionals en la matèria, no?

Doncs pocs problemes veig jo.

Realment el problema, si és que hi ha un problema (en aquesta qüestió hi ha opinions per tots els gustos), està en preguntar-se el perquè tantes i tantes persones accedeixen aquest tipus de operacions en busca de millorar el seu físic, tenint en compta també que per a moltes d'aquestes persones, aquests canvis, els han suposat una millor percepció de ells mateixos i una felicitat que abans no tenien, això també és important.

Resumint, que si hom vol operar-se del que sigui, és major de edat i ho fa amb les precaucions corresponents i per professionals preparats i experimentats....endavant i sort, i si a més a més aquesta operació li surt de franc, millor per ell/a.


Per el que fa a la iniciativa de la discoteca...home!! jo si fos el gerent de la discoteca (quin horror!) possiblement el sorteig el faria directament dels 4.500€ i ja està, d'aquesta manera m'asseguraria més clients en busca de la sort, ja que pocs homes, crec jo que hi haurà, que tinguin intenció d'operar-se els pits, no? encara que si hi ha algun, per mi..... cap problema, endavant!! jur, jur, jur!!!!

El debat està obert a tothom, que en penseu?

documents relacionats
última hora 20.11,08: Pachá suspèn la festa!

Apa!!

Noves opinions, Marçal Sintes al diari avui 24.11.08

dilluns, 17 de novembre del 2008

MÚSICA/......... concert de Progeria

Ep!!! jornada punki, punki la de dissabte passat a Sabadell!!!!


Vàrem anar, el meu bon amic Sebas i jo mateix, a un concert organitzat per el ateneu llibertari de Sabadell i la veritat és que va estar molt bé, bona música, algunes cerveses, amics i amigues (la Glòria també va venir!!!) i bon rotllo.

El reclam va ésser que tocava un grup del poble, de Sentmenat, i nosaltres no ens ho vam voler perdre.

Primer van actuar uns grups de hardcore que, apart de reconèixer que ho feien força bé musicalment, al final ens van acabar cansant una mica.

El tercer grup en actuar van ser els Progeria de Sentmenat (PROGERIA al MySpace ) i amb ells va arribar el punk, la festa, el moviment, els cops, les caigudes.....
Fins aquell moment la gent assistent només havia estat atenta a la música i alguns acompanyaven amb el cap els ritmes de les diferents cançons i poc més però amb els Progeria la cosa va canviar.


Molt ben recolzats per el públic, que des de bon principi van ballar i cantar les seves cançons, els de Sentmenat van fer un concert prou complert i des de el públic la cosa sonava prou bé. Les guitarres den Jaime i en Javi anaven a saco igual que el braços i peus del seu bateria en Aleix que marcava un ritme endimoniat que també seguia el seu baixista en Frankie a la vegada que cantava.

Bé, estic segur que des de dintre, el músics, sempre troben errors i coses que podien haver sortit millor però des de el public la veritat és que ens ho vam passar de conya.

A nosaltres, que ens agrada aquesta música i que hem estat relacionats amb aquest "mundillo", ens agrada veure que hi ha gent jove al poble que porten aquesta música i aquest bon rotllo a escenaris més enllà dels del poble mateix.
Esperem que tinguin sort i puguin continuar fent-ho durant molt de temps, nosaltres, els seguirem tant com sigui possible.


Val a dir que el concert va acabar amb la actuació d'un grup, crec que de barna, format per tres dones. També tocaven punk i també estaven prou recolzades des de el públic i va ésser un fi de festa prou entretingut.

Aquests concerts són els que et fan recordar aquells temps en els que nosaltres també voltàvem de concert en concert cap de setmana si i cap de setmana també, la època en la que nosaltres tocàvem (o almenys ho intentàvem) en un grup de punkrock i històries i batalles de tots colors.

Potser un dia d'aquest ens ajuntem i decidim tornar a penjar-nos les guitarres i demès per tornar a reviure bons moments, fans no ens faltarien (familiars i amics....jur, jur, jur). (gash i gash 2)



Llarga vida al punk i sort als Progeria!!!
Bona feina amics!!

Nota: si qualsevol que llegeixi aquesta entrada té més informació sobre, per exemple, els noms de la resta de grups que van actuar o quelcom relacionat, si us plau, us agrairíem molt que ens la feu arribar.

Apa!!