Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 26 de desembre del 2009

ESPORTS/ACTUALITAT/ Cat - Arg



"eo, eo, eo, esto es un chorreo!!, eo, eo, eo, esto es un chorreo!!"
Efectivament, si tinguéssim que fer un titular del partit, podria ser perfectament aquest: "chorreo" de la Catalunya de Cruyff a l'Argentina de Maradona.
Aquests són uns altres titulars:

Catalunya triomfant/avui.cat

Catalunya guanya l'Argentina amb un contundent 4-2/vilaweb.cat

Catalunya s'imposa a l'Argentina per 4-2 en un bon partit/racócatalà.cat

Catalunya fa espectacle/elperiodico.cat

Des de Sentmenat vam organitzar una petita expedició al camp del barça per veure a la nostre selecció, un grup de valents i valentes disposats a enfrontar-se a les inclemències climatològiques (que no eren poques) per animar als nostres jugadors i també per aportar, de passada, el nostre petit gra de sorra a les reivindicacions que van lligades a la jornada, la oficialitat de les seleccions esportives catalanes i la independència dels Països Catalans.



En Txiki, la Sandra, l'Antoni, l'Isidre, la Núria i el seu company (del que no recordo el nom, mil disculpes!), el Jordi, el Jaume "petit"i jo mateix vam ser el aventurats.
Gràcies al Txiki vam sortir de Sentmenat amb les entrades a les butxaques i el Jordi (soci cule expert en visitar el camp nou) ens va fer de guia per tal de que els viatge d'anada i tornada no fos una tortura massa llarga.






La conclusió final va ser que vam poder gaudir molt del partit, del joc de Catalunya, dels gols (6!!), de les ocasions d'uns i dels altres, de l'ambient a la grada....."voti, voti, voti...espanyol el que no voti", "i, inde, independència, i, inde, independència!" el ja esmenat: "eo, eo, eo, esto és un chorreo!" i més.
També vam gaudir de la jornada reivindicativa.....jornada complerta!



Valoració esportiva

Per mi, encara que no entenc de futbol, va ser un partit espectacular, vibrant de principi a final, amb bon futbol, gols espectaculars (a destacar el del Bojan per Catalunya i el primer dels argentins) i amb ambient de festa a les grades. Com dic, jo de futbol entenc poc i de veure futbol en directe al camp menys però tinc unes quantes idees que donar.....jur, jur, jur: calefacció als peus (amb un sistema d'aire calent dirigit als peus dels assistents ja n'hi hauria prou), sistema de fil musical amb la retransmissió del partit en directe (si, ja sé que hi haurà moments en el que la retransmissió no s'escoltarà massa però....) i repetició dels gols i de les jugades polèmiques al vídeo marcador, no em direu que no són millores desitjables??



Valoració reivindicativa.
No ajuden gaire, per no dir gens, algunes declaracions prèvies al partit, com per exemple:

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Casals va dir: "Si Catalunya no és capaç d'omplir l'estadi, potser ens ho hem de fer mirar"i el seleccionador de Catalunya Johan Cruyff, "Els jugadors tenen l'orgull i les ganes de venir a jugar, però estan bastant decebuts, especialment els del Barça, perquè sembla que el seu públic els deixa una mica en sec", i alguna cosa més:

Cruyff: "El campo tendría que haberse llenado"

La afición no respalda el Cataluña-Argentina

Cruyff, sobre el Cataluña-Argentina: “Quizá no valga
la pena”

La Federació Catalana només ha venut 50.000 entrades pel Catalunya-Argentina

Jo personalment no estic d'acord.

Per mi, les aproximadament 53.000 persones que al final van assistir al partit signifiquen un èxit total sense pal•liatius possibles.
No es pot culpar a la gent de no omplir el camp i tampoc lligar el nivell d'implicació nacional a les entrades venudes.

La responsabilitat d'omplir el camp no ha de recaure mai en la gent sinó en les administracions i en la federació, si no ho saben fer millor...que dimiteixin.

El rival efectivament era de qualitat però potser podien haver programat el partit en un camp més petit? 99000 localitats efectivament són massa!, potser en unes altres dates? plena campanya de nadal, fred, entre setmana i en dies laborables no semblen les millors condicions, oi?, potser les entrades podien ser més econòmiques?..segur que si, segur que totes les parts involucrades podien fer un esforç més gran amb la finalitat de que els preus de les entrades no superessin els 12 euros per exemple, oi?



En conclusió.
Felicitem a tots els que van poder/voler assistir al camp per el bon ambient i la festa que vam poder muntar, felicitem a la selecció catalana per el seu gran partit i per la victòria i volem recomanar al seleccionador de la nostre selecció que calli i entreni i al president de la federació que calli i organitzi millor.

Hi ha dos situacions que, de complir-se, segur que omplirien el camp nou de gom a gom: Que les seleccions catalanes fossin, d'una vegada per totes, oficials i que puguem organitzar, algun dia, un partit contra la selecció espanyola, en igualtat de condicions.
El ple està assegurat.

Apa!!!!

nota final a la gent de Sentmenat.
Ha estat un autèntic plaer compartir aquesta jornada amb tots vosaltres, ja ho sabeu, podeu comptar amb mi per aquestes mogudes i espero que ens puguem tornar a reunir en moltes altres ocasions.
Cuideu-vos molt!!!

Apa!!

Articles relacionats:
”Empat a 53/Salvador Cot/avui.cat