Benvinguts al nostre bloc

dimarts, 22 de gener del 2008

SENTMENAT/....curs polític

Com apassionats de la política que som, ens agrada estar informats de tot allò que té a veure amb la política del nostre poble.

Fent una ullada per la xarxa hem pogut estar informats dels últims moviments polítics del poble.



Podem gaudir, per exemple, en el flamant i recent estrenat diari de sentmenat d'una entrevista amb la Núria Colomer alcaldessa de Sentmenat, a on repassa el que ha sigut el mandat fins ara així com els projectes més importants que s'han de posar en marxa al poble pròximament.

La aprovació, fa pocs dies, del pressupost municipal per el 2008 també és un tema calent a la xarxa, en aquest sentit podem consultar informació a sentmenat.com o a la mateixa web del ajuntament
.
Les reaccions de tot plegat per part dels partits que ocupen la oposició en aquest mandat és bastant, per no dir molt, limitada.
No hem trobat cap recció al respecte, per exemple, ni de ERC desapareguts del panorama polític actual, ni de ICV EUA, ni tampoc del PP.
En canvi si que hem trobat reacció del grup socialista de Sentmenat i..... deu ni do! quina reacció.
Han penjat al seu web una entrada sota el títol "Peti qui peti ja tenim Pressupost!!!" a on no deixen lloc a les dubtes, no els ha agradat el pressupost aprovat.




Entre algun retret que altre:
"fàcil tenint la majoria absoluta.","És un pressupost sense cap tipus de participació per a la resta de les forces polítiques", "de manera prepotent i sense cap explicació, segurament fruit de la força que dóna governar en majoria absoluta.","el bon treball del conjunt de la corporació en l´anterior mandat, i que ara no passa amb les futures inversions previstes."

També podem trobar dards enverinats:
"És un pressupost que, al sis mesos de govern, tornen a incrementar i consolidar els seus sous, és a dir, més diners per la dedicació municipal.", "Han consolidat l´augment de sou de l´alcaldessa en 4.603 € per 14 pagues (que representa més del 52 % que l´anterior alcalde)." i més.

I també acusacions:
"És un pressupost que amaga la presència de càrrecs de confiança encoberts."

Bé, el article no té desperdici.
La política ja ho té això, uns diuen una cosa i els altres tot el contrari i al revés.
Però tractant-se, en aquest cas, dels pressupost municipals del poble, és dir, diners de tots nosaltres d'alguna forma, aquesta informació pot crear malentesos i preocupació, potser tot just és el que busquen els socialistes?



Bé, nosaltres, en tot cas, ens limitem a publicar el que hem trobat al respecte, si algú té més informació o vol aclarir quelcom del que hem publicat, el nostre bloc està a disposició de tothom que vulgui entrar.

Apa!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Toni!
Tens tota la raó, l'article no te desperdici, realment crec que no era necessari parlar en aquests termes, i més després del resultat electoral del PSC, que una mica més i de la patada acabem a Cuenca.

Jo sóc partidari de donar un marge de confiança als guanyadors, ni que sigui per elegància.

una abraçada!

Laure

família Lloreda - Piñol ha dit...

Exacte Laure, hi ha maneres i maneres.
És cert que en política, moltes vegades ho hem vist, sembla que dos contrincants es portin a matar i acte seguit estan prenen un cafè plegats i comentant la pel.licula de la nit anterior...
Però, com tu dius, aquí al poble ara toca deixar treballar i més endavant ja tocarà valorar i criticar o, qui sap si.......... aplaudir i felicitar.......


Apa!!!

CMENAT ha dit...

Efectivament:

El curs polític ja fa dies que va començar i, bàsicament, ho feu la nit mateixa de les eleccions municipals encetant un nou clicle polític de la vida municipal.

Sembla cert que les esquerres de Sentmenat, encara avui, estan païnt la desfeta electoral , malgrat els intents de tornar a connectar amb l'electorat.

Com exemple , sembla que IC-EUA va publicar un full volant que només quatre escollits han pogut veure i llegir . Queda molt per fer.

Els Socialistes tenen , encara , poca presència pública, malgrat uns tímids intents d'inicar-la a través del seu web local. D'ERC de Sentmenat, millor no dir-ne res.
Tampoc ens hem d'estranyar que l'esquerres locals tinguin encara temps de refer les seves estratègies i de produir els canvis necessaris a les seves directives.
Jo considero que els hi cal tenir més presència col.lectiva i potenciar els òrgans de comunicació propis a fi que les seves propostes i opinions també arribin, de manera puntual, als sentmenatencs i sentmenatenques.
L'actual equip de govern ja ha demostrat abastament el seu tarannà participatiu i, també ,quines són les seves prioritats polítiques.Solament cal veure i llegir l'orientació política del pressupost municipal de 2008, aprovat abans de finals d'any, per veure, com ells diuen, que tenen la voluntat de complir els seus compromisos electorals.
Com anècdota , és en aquesta legislatura, que els grups municipals locals tenen una adreça electrònica pròpia .
Dèu n'hi do, oi ?
Altrament. és estimulant que en un bloc com el teu es pugui comentar, amb total llibertat i respecte, la diversitat d'opinions polítiques , i amb total identificació , i no com d'altres que, SEMBLA MENTIDA ,solament, mostren la seva valentia darrere dels anonimats .

Salutacions cordials des de Pedra Santa -Sentmenat-.

Anònim ha dit...

l'Isidre encerta molt be, les esquerres de Sentmenat encara no han pait la desfeta, i pel que sembla no tenen ganes de fer canvis (per la política del "mentre això tiri..". Coincideixo amb felicitar el teu bloc enfront d'altres covards que s'amaguen sota anonimats, es indignant.

família Lloreda - Piñol ha dit...

Gràcies per els vostres comentaris, tots vosaltres formeu part d'aquest bloc.
Gràcies