Benvinguts al nostre bloc

divendres, 10 d’abril del 2009

ESPORTS/ basquet i futbol

Primer de tot volem felicitar a la secció de basquet del F.C.Barcelona ja que ahir va aconseguir, eliminant al TAU baskonia(poca broma), arribar a la "final four" de Berlín, aquí podeu consultar la notícia.


Volem felicitar especialment al seu entrenador en Xavi Pascual ja que jo particularment he estat una mica crític amb el seu treball, això si, no sóc l’únic. No m'agraden moltes de les coses que fa amb el equip, no entenc com hi ha jugadors que no juguen i soc dels que pensa que al barça li fa falta un entrenador amb més experiència.
Dit això hem de reconèixer que des de que va ser nomenat primer entrenador del equip aquest ha experimentat una millora espectacular si la comparem amb la anterior etapa amb en Dusko Ivanovic, un entrenador amb molta més experiència com a jugador i com a entrenador, que no va ser capaç de fer gran coses amb el barça (va guanyar una copa del rei).

Aquí tenim el que per mi és el gran problema del esport en general.....el circ en que s'han convertit moltes competicions a on gastar-se molts diners en fitxar jugadors estrangers, la publicitat, el negoci, i altres consideracions estan per sobre, fins i tot, del esport en si.
Això és així i també, menys comptades excepcions, la majoria dels equips dels esports més importants (futbol, basquet, handbol) necessiten guanyar títols per sobre d'altres consideracions o filosofies, si guanyes bé, si perds......al carrer, no ens agrada però és així.

Amb el senyor Pascual passarà el mateix, per mi és important, per exemple, el fet de que és de la casa, és català però si els títols no arriben per desgràcia, haurà de marxar.

Però bé, de moment ha aconseguit portar el equip a la "final four" que ja és molt i ara, amb una mica de sort, segur que guanyarà algun títol aquesta temporada, equip tampoc li falta.

Molta sort i ànims.

També volem parlar de futbol.
I particularment de la pròxima final de la copa del rei que han de disputar el F.C.Barcelona i el Atletic club de Bilbao.(web)

Ens volem posicionar, bé, em vull posicionar.
Vull que guanyi l'Atlètic.


Sempre m'ha agradat aquesta filosofia que l'ha portat a mantenint-se durant tota la seva història únicament i exclusivament amb jugadors nascuts o formats futbolísticament al País Basc, Navarra o Iparralde i tinc la esperança (diuen que és l'últim que és perd) de que algun dia el barça adopti aquesta mateixa forma de treballar, serà el moment de fer-me soci del club.

És curiós, en el cas del barça, veure que actualment les disciplines més conegudes tenen entrenadors de la casa al capdavant dels equips, en Pep Guardiola en el futbol, els dos Xaviers Pascual en basquet i handbol i en Quim Paüls al hoquei.
Tant de bo hi hagués la voluntat de fer el mateix amb els jugadors.


I tornant amb l’Atlètic com dèiem al principi, és difícil veure en la actualitat un equip que aposti per aquesta filosofía (jugadors de la casa) per sobre de la de fitxar cracks estrangers i guanyar diners i títols, si han d'arribar (els títols) serà amb la nostre gent.
I no només això, també el tractament de la seva pedrera, la defensa de la identitat i la llengua basca i la relació amb la seva afició sempre al costat del equip (no totes póden dir el mateix), són punts importants a tenir en compte.

Per tot el que he exposat si m'he de definir com a seguidor d'algun equip, aquest és l'Atlètic club de Bilbao i per això vull que guanyi al barça a la final.

No serà fàcil, el barça està fent una temporada espectacular amb bon joc, molts gols i bons resultats però una final a un únic partit pot passar de tot i esperem que sigui la nit dels bascos.

Un resultat? és igual, un 0-1 a favor de l'Atlètic ja val. A veure que passa!!

Evidentment tots els culés que llegiu aquesta entrada esteu, més que mai, convidats a fer els vostres comentaris....

Apa!!

4 comentaris:

Jordi Torroja ha dit...

Hola Toni

Jo fa més de 25 anys que sóc soci del Barça, i evidentment vull que guany el Barça, però si guanya l'Athletic em sabrà molt menys greu que qualsevol altre.

Però saps que el Barça té gairebé tants jugadors de la pedrera al seu equip inicial com l'Athletic?

El Barça té com a titulars Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta i Messi (sí, ja sé que l'Iniesta i el Messi no són catalans, però porten des dels 13 anys al Barça), 6, que són moltíssims tenint en compte que és un equip gran. De fet és el quart equip de la Lliga que utilitza més la pedrera, darrere l'Athletic, l'Osasuna i l'Espanyol, i entre els grans d'Europa, és el primer.

I això ho dic perquè l'Athlètic, als últims temps, davant l'alarmant manca de talents de la seva pedrera directa, Lezama, ha fitxat força jugadors de les pedreres de la Reial Societat i l'Osasuna. De fet, com a curiositat, la Reial Societat tenia i no sé si encara manté l'anomenada clàusula anti-athletic, que vol dir que al contracte de tots els seus jugadors, on s'indica una clàusula de rescissió per tots els equips excepte l'Athletic, que és el doble. De fet, l'últim any que la Real Societat va estar a primera, vaig anar a veure el partit, i vaig estar parlant amb un de la Reial Societat, i no et pots ni imaginar el que va 'rajar' de l'Athletic. I crec que els de l'Osasuna tampoc estan gaire contents amb l'Athletic (de fet, últimament hi ha un munt de navarresos a l'Athletic procedents de l'Osasuna, tirant de talonari)

Jo estic totalment d'acord amb l'actual política esportiva del Barça de futbol, que sense renunciar a tenir 3 ó 4 cracks extrangers de categoria mundial, que jo crec que els ha de seguir tenint, treballa per tenir 5 ó 6 jugadors de la pedrera a l'equip titular.

I amb aquest esquema es capaç de fer el millor futbol del món, i a més, amb un estil propi, que si bé prové de l'Holanda del temps de Cruyff, el Barça l'ha fet seu, i ja és una referència a nivell mundial. Tant de bo el Guardiola estigui vint anys d'entrenador, com passa a Anglaterra. Maleeixo infinitament als promotors i als defensors de la famosa moció de censura de l'any passat, entre els quals una part gens menyspreable està en contra de l'actual directiva perquè és massa catalanista, i una altra part lamentable considera que el més important és guanyar. L'estil de joc del Barça s'hauria d'incloure als Estatuts del club.

Per cert, no sé si saps que el Guardiola, a les rodes de premsa post-partit, estigui a Barcelona, a Sevilla o a Manchester, si li pregunten en català contesta en català.

Sobre el bàsquet, maleeixo infinitament a la NBA i a la pedrera basketbolística dels Estats Units. Si no existís la NBA, o si no hi hagués la crisi bestial de talent a la pedrera basquetbolística ianqui, el Barça de bàsquet tindria un equip per guanyar 5 copes d'Europa seguides, amb l'equip base majoritàriament de la pedrera i català (els germans Gasol i Navarro)

Cadascú ha de tenir la seva identitat, i crec que ara mateix el Barça té la correcta.

Salut

família Lloreda - Piñol ha dit...

Gràcies Jordi per la teva fonamentada, treballada i extensa explicació però....no cola, com a mínim a mi no.

És normal que tant la Reial Societat com l'Osasuna no tinguin molt bon rotllo amb l'Atlètic, cap dels dos rarament són capaços, ni fitxant estrangers ni amb clàusula anti-athletic, de fer millor paper que l'Atlètic.

El més important en el cas de l'Atlètic és que els jugadors són de la terra, serà que els equips grans, com el barça o el madrid no fitxen a base de talonari jugadors a altres equips? la diferència és que l'Atlètic si no són bascos no els fitxa.
Crec que és una filosofia a respectar.

Efectivament ni Messi ni Iniesta són catalans.

Res a dir sobre l'estil propi de fer futbol del barça (això si, depèn una mica del entrenador del moment) i molt menys del entrenador actual.

Amb el basquet també estem d'acord, imagines una selecció oficial catalana amb possibilitats de poder jugar un mundial?

Merci per el teu comentari.

Apa!!

Jordi Osuna ha dit...

aquest tema m'agrada... Toni, hem tingut alguna conversa en quant al tema del basket, de fet, just abans del trascendental 5é partit contra el Tau, i ja saps el que et vaig dir, crec que la feïna que està fent el Xavi Pascual està sent molt bona, i que no se'l valora suficientment perquè és un entrenador de la casa que fins ara no havia entrenat més que a equips d'EBA, però ja l'any passat va agafar l'equip en un moment delicat, quan arrivar a classificar-se per l'eurolliga era tota una odissea i ho va aconseguir, agafant un equip que el sr.Ivanovic, amb molt de nom, no en va saber treure profit, és més va arrivar a dir que massa feïa amb la plantilla que tenia! tot això ho dic, pq crec que s'ha de valorar més la feïna, i relativitzar (una mica) els resultats, perquè al cap i a la fi això és un esport, i depèn de que la pilota entri o no. Fent una comparativa amb el fútbol, jo prefereixo gaudir tot l'any com ho estcic fent amb el barça d'en pep encara que després no guanyem cap títol, que podria passar, que tenir a un entrenador com per exemple en Capello que et mors de fàstic durant tota la lliga amb partits molt aburrits però després t'aixeca la copa....
I parlant de la política de l'athletic, jo la respecto però no la comparteixo...és més, que pensaries si a la teva empresa, per exemple, o a la seat, només es contractés gent catalana?? gairabé es podria tatxar de racista, no? perquè en un club de fútbol sí que està bé, i és lloable, i en una empresa no? jo comparteixo el que diu el Jordi Torroja, vull preferentment gent de la casa sempre que es pugui, treballant molt la cantera, però a més vull els millors del món, siguin d'on siguin... jo fitxar extrangers mediocres i cars, no ho vull, però si es fa per millorar el que tenim, benvingut sigui...
apa, aquí et deixo doncs la meva opinió! salut i records a la family!

família Lloreda - Piñol ha dit...

Jordi he de reconèixer que has fet un comentari molt encertat i complert i t'ho agraeixo.

Amb el tema del basquet estem d'acord.

Amb el tema den Pep Guardiola i el Capello també, però insisteixo, com no s'aixequi una copa, ja veure'm que passa.....

Amb el tema del Atlètic, dius:
"que pensaries si a la teva empresa, per exemple, o a la seat, només es contractés gent catalana?? gairebé es podria tatxar de racista, no? perquè en un club de futbol sí que està bé, i és lloable, i en una empresa no?jo comparteixo el que diu el Jordi Torroja, vull preferentment gent de la casa sempre que es pugui, treballant molt la cantera, però a més vull els millors del món, siguin d'on siguin... jo fitxar estrangers mediocres i cars, no ho vull, però si es fa per millorar el que tenim, benvingut sigui...

Jo, aquestes polítiques las respecto i més si són en favor del català i dels catalans ara bé!!!....... està clar que a la feina el que més interessa són bons treballadors i al camp de futbol bons jugadors, siguin d'on siguin, amb això us dono la raó però.....és igual que el tema de la compra dels productes catalans o no catalans....en igualtat de qualitat....primer productes catalans.

El que jo crec és que, amb un sistema semblant al del Atlètic (potser no igual, m'has convençut) el que fas és potenciar molt més la cantera i fer jugadors de la casa molt més competitius.
A més, quantes vegades el barça i altres equips han fitxat jugadors estrangers que són molt més dolents que jugadors de la casa? moltes. També, hi ha altres aspectes del funcionament del Atlètic (defensa de la cultura la identitat i la llengua basca) que per mi són molt però que molt importants.

Gràcies per la teva important aportació i petons a tots.