Benvinguts al nostre bloc

dimecres, 30 de gener del 2008

ACTUALITAT/ avortament si, avortament no.


Vell problema que ha tornat a la primera línia de a actualitat fa pocs dies
desprès de la detenció d'un cirurgià i els seus col.laboradors acusats de
practicar avortaments il.legals, enllaça la notícia

Com sempre, tenim opinions per tots els gustos i colors.
No sorprèn, en aquest sentit, la opinió contraria al avortament dels partits més conservadors com per exemple UDC o PP, evidentment sempre recolzats per la església, com no, oi?, enllaça la notícia

Els partits que obertament donen suport a una nova llei de la interrupció de l'embaràs, són els d'esquerres recolzats per moltes agrupacions i col.lectius que defensen els drets de les dones, enllaça la notícia



Però no tots ho tenen tant clar. El PSOE, que sembla que té una posició clara al respecte, no acaba de donar passos en busca d'una sol.lució definitiva.
"reformaremos la legislación sobre el derecho la interrupción voluntaria del embarazo para adoptar un sistema de plazos" deia el programa electoral del PSOE en el 2004 i a dia d'avui, la cosa segueix igual de malament.

En principi tampoc és farà res, encara que Zapatero renovi mandat en les pròximes eleccions ja que el PSOE, en un nou gir cap al centre (un més! amb la finalitat de no perdre els vots dels socialistes més conservadors, que també hi ha) han decidit treure del seu programa els aspectes més compromisos, com per exemple, el avortament lliure i la eutanàsia.

Mentre uns no volen ni sentir parlar del avortament lliure i els altres no reaccionen, el problema és complica:

“algunas trabajadoras de los centros han sufrido agresiones en la calle y amenazas de muerte”, “En la opinión pública está empezando a cobrar fuerza la idea de que las clínicas no cumplen la ley y que los abortos de fetos de seis y siete meses se llevan a cabo cada día”, “La sanidad pública no realiza en sus centros ni el 3% de los abortos a pesar de que es uno de los servicios incluidos en la cartera de prestaciones”, “Muchos centros reciben cada semana a sus puertas a gente que intenta convencer a las mujeres de que no entren”, “Las clínicas denuncian una persecución organizada”, “"Las clínicas se están convirtiendo en el chivo expiatorio de una batalla política para hacerse con el electorado perdido de la derecha más conservadora. Una batalla que está reavivando y alentando los intereses de los grupos contrarios a la consecución de los derechos sexuales y reproductivos de las mujeres", enllaça extens article

Així de malament tenim el pati.
Nosaltres tenim la nostre pròpia opinió al respecte de tot plegat, com no, oi?



Som partidaris de reformar, canviar, modificar o com és vulgui dir, la llei per una de plaços com la que tenen a la majoria dels països europeus.
El avortament ha de ser lliure i gratuït i també s'hauria de poder realitzar de forma habitual en els hospitals de la sanitat pública.
Han de ser les dones principalment, sense oblidar la important opinió del pare o parella (si hi ha), las que tinguin la llibertat de poder decidir sobre el control del embaràs i de molts dels aspectes relacionats, com per exemple la lactància materna, qui millor que elles?

També creiem que és molt important fer un esforç en potenciar una millor educació sexual dels joves, i facilitar el accés a mètodes d'anticoncepció.

Educació, formació i llibertat, així ho veiem nosaltres.

Vosaltres no?

Apa!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pel dret a l'avortament lliure i gratuït per a totes les dones, a la sanitat pública i sense objecció de consciència pel personal sanitari!

Jo també estic d'acord en què hi hauria d'haver accés lliure a la informació i ús dels mètodes anticonceptius i de planificació familiar!

I en què l'educació sexual de la infància i l'adolescència a l'escola pública hauria de ser un dret!

Que estem al segle XXI i sembla que tornem a l'edat mitjana!!!
Quina vergonya!!!
Tant que hem avançat en algunes coses (sobretot en tecnologia i si hi ha interessos econòmics pel mig), i sembla que en els àmbits científics relacionats amb la humanitat anem enrera!!!

Aquestes coses em fan esgarrifar i em posen a 1000!!!

Glòria.