Benvinguts al nostre bloc

divendres, 9 de setembre del 2011

ACTUALITAT/ Moviment “Indignats Sentmenat”

Fa temps que volem donar la nostra opinió al respecte del moviment “Indignats Sentmenat” i ho faré aquí i ara i ho faré des d’una perspectiva personal però també com a president de la secció local d’Esquerra Sentmenat.

El moviment dels indignats es va iniciar el passat 15 de maig promogut per un grup fins llavors desconegut denominat «Democràcia Real ja!». En un manifest, difós principalment per les xarxes socials, denunciaven sentir-se «indignats pel panorama polític, econòmic i social» i cridaven a la mobilització per «construir una societat millor» convocant manifestacions a diferents capitals de l’estat a la que van respondre milers de persones.

Aquestes manifestacions i aquestes mobilitzacions també han arribat a Sentmenat i ara el moviment sembla establert i actiu.

Des de la seva aparició aquest moviment ha estat motiu de seguiment i d’anàlisi per part de les persones que formem part la secció local d’Esquerra Sentmenat i, al marge de les diverses i diferents opinions personals que cada un puguem tenir, la posició oficial de la secció local en vers a aquest moviment és de respecte absolut.

Respecte i comprensió a les seves denúncies i peticions i, admiració per l'èxit de les seves mobilitzacions populars que han arrossegat al carrer a un munt de persones preocupades per el seu present i el seu futur.

Respectem i compartim moltes de les peticions que el moviment ha publicitat en aquests mesos com per exemple: la lluita contra l'atur, el dret a l'habitatge, el control del sector bancari, reformes fiscals, eliminació dels privilegis de la classe política i protecció dels serveis públics i de les llibertats ciutadanes.
Peticions i denuncies en les que un partit com el nostre ha treballat des de la seva creació, segueix treballant en el present i ho farà en el futur.
Però al contrari del moviment 15M, i aquí és a on el nostres camins no coincideixen plenament, nosaltres encara estem plenament convençuts de que el nostre sistema democràtic, polític i parlamentari encara és el camí a seguir per ordenar, gestionar i organitzar la nostra societat.
Fent, per suposat, el canvis necessaris, lluitant, des de dins, contra el que no ens agrada del sistema, per regenerar-ho, per netejar-ho, per fer-ho més transparent, més accessible al poble i, en definitiva....millor.

En conclusió: mateix objectiu, diferents camins per arribar-hi, cap problema.

Estic plenament convençut de que qualsevol dels dos camins és perfectament vàlid, quedem-nos amb la part bona de cada un i rebutgem el que no ens agradi tant.

Respectem-nos mútuament i treballem lliurement i activament en pro d'aconseguir el nostre objectiu que no és altre que construir una societat millor i, potser en el transcurs del camí, en algun moment, la lluita pugui ser plenament conjunta, benvinguts tots, hi ha molta feina a fer i el camí serà llarg i dur, aquí no sobra ningú, som-hi!

Vosaltres, què opineu? gràcies.

Apa!!

1 comentari:

Jimmy Jazz ha dit...

Hola Toni,

Has captat el fons d'aquest moviment, me n'alegro. Molts s'han quedat amb la estètica del moviment i no ha volgut saber-ne res més. Comparteixo amb tu el que has escrit.

Salutacions cordials.

Jaume Carbonell F.