Benvinguts al nostre bloc

dissabte, 9 de maig del 2009

ACTUALITAT/SENTMENAT/ no estic d'acord amb en Floren.

Hola a tots.

Aprofitaré el nostre bloc per donar la meva opinió sobre el escrit que ha publicat el sempre fantàstic (malgrat tot) Florenci Pla.

En el seu escrit titulat "De les veritats i les mentides", el podeu llegir aquí, en Floren exposa la seva opinió al respecte de com els partits polítics del nostre poble informen als ciutadans i com aquesta informació pot condicionar-los.

Un escrit amb el que, amb tot el "carinyu" i respecte cap el seu autor, no puc estar d'acord.

Evidentment no puc parlar del que fan o deixen de fer la resta de grups polítics del nostre poble però si que puc parlar del que fem a Esquerra Sentmenat.

Lluny del que comenta al seu escrit en Floren,
"donar una informació esbiaixada, tergiversada, maquillada i feta, només, pels seus propis interessos",
nosaltres intentem, dintre de les nostres possibilitats, ajustar-nos completament a la veritat i ser absolutament respectuosos amb la resta d'opinions.

Però clar, és molt difícil per no dir imposible, ser imparcial, això és així.
Amb tot, jo no parlaria tant de,
"totalment manipulada al servei de la "comunitat" política?"
com diu l’escrit, sinó que tinc clar que és una qüestió d'interpretació de la veritat i res més.
És dir, cada un de nosaltres interpretem una mateixa veritat de moltes maneres diferents i, depèn de la interpretació la visió final és una o una altre diferent.

Que potser no passa això mateix que dic jo, per exemple, als diaris? O, potser no passa això mateix en qualsevol dels escrits que és publiquen en el vostre o qualsevol altre diari? és evident que si.

Jo crec que, respecte al que estem parlant, és tant important la imparcialitat del que escriu o informa, com la del que llegeix o interpreta, crec jo.

Estic d'acord quan dius: "Caldrà tenir prou sentit crític per a no confondre els ous amb la velocitat i sobretot, exercir una forta pressió perquè la comunicació i la informació torni a ser un bé democràtic, una participació directa dels ciutadans, que les veus discordants i crítiques, considerades políticament incorrectes, tornin amb força als mitjans de comunicació (ràdio, etc.) i puguin expressar-se lliurament."

però no crec, ni de conya, que això estigui passant al nostre poble.

Podem posar clars exemples del que diem.....el diari a on s’ha publicat aquest escrit, diaridesentmenat.com, el portal sentmenat.com i la seva llista d'opinió o els molts i diferents blocs personals, com per exemple aquest modest bloc familiar nostre, ho son i SOVINT hi ha participacions completament lliures i directes dels ciutadans, veus discordants i crítiques de tota mena.

Insistiré, no puc estar d'acord amb:
"El control que exerceixen els òrgans de poder sobre la informació dificulta la participació i la reflexió dels ciutadans davant dels missatges que es difonen i que confonen la població i l'encaminen cap a un pensament únic."
ni amb:
"Les consignes institucionals i partidistes desvien l'atenció dels ciutadans i donen una visió tergiversada de la realitat"

Jo soc partidari de la llibertat com a eix principal i més important de tot el que parlem.
Llibertat per escriure, expressar, publicar, dir, creure, etcètera i llibertat també per, llegir, entendre, interpretar, criticar......

Al cap i a la fi és el que passa amb quasi tot a la vida, que és una qüestió d'elecció, tenint clars tots els conceptes.....per una raó o una altre escollim, per exemple, el cotxe que conduïm, la roba que comprem, de quin equip som, a on vivim i un llarg etcètera.
I el tema que ens ocupa no és una excepció, tenint tota la informació, hem d'escollir el que llegim, el partit que votem i a qui ens creiem o no.

Això si, amb respecte i llibertat.

Nota important per en Floren.
Que aquesta vegada no estigui d'acord amb el teu escrit no vol dir, ni molt menys, que no respecti absolutament el que dius, la meva admiració per el que escrius i com ho escrius, segueix intacte.

Rep una forta abraçada.

Apa!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que ha sido cocinero antes de fraile.. sabe lo que pasa en la cocina.

Hola Toni, jo discrepo de molts artícles que escriu el Floren i d'aquest concretament en alguns casos bastant. Crec que simplement el missatge és: cadascú emet la noticia com més li convé. I això a nivell polític (el que sigui) és una veritat com un temple. De fet és el que toca, perquè les coses no són ni blanques ni negres.

Què Esquerra no ho ha fet mai????
Per sort guardo tot el material polític "habido y por haber" publicat al poble i ho hauria de buscar, però recordo que quan governàvem nosaltres vareu arribar a dir en un Torre Roja que "les vivendes arribaran a les parets del castell". Així ho vau dir, i en fi... a la vista està. I això és una mostra però si busco segurament sortiran més...

Una abraçada tio!!!

P.D: Per cert, ja que has fet menció al responsable subsidiari (el diari), dir-te que no es pot ficar al mateix sac als dos mitjans digitals quan existeix una diferència bàsica i pública, el Diari VOL generar opinió i debat, per explicar els "grans èxits" ja estan altres...

família Lloreda - Piñol ha dit...

Hola amic Laure, és un plaer que col·laboris en el nostre bloc amb el teu comentari.

Estic d'acord amb moltes de les coses que dius.
Però, veus! jo, al contrari teu, estic d'acord amb el que escriu en Floren als seus escrits....quasi sempre!

Per la resta, repeteixo, estem d'acord.
En el meu escrit no volia dir que esquerra no ha fet mai res, segur que en el passat, ara i en el futur cometre'm errors, és inevitable i el que és més clar encara és que nosaltres, com tothom, explicarem les coses, com tu dius...."com més li convé" però en una cosa si que vull insistir, sempre intentarem no faltar a la veritat, és important.

L'exemple que poses del castell jo crec que es tracta més de exagerar la veritat amb la finalitat de donar més importància al fet en qüestió, és dir, segur que tenim clar que les cases mai es construiran arribant a les parets del castell però el simple fet de construir en els terrenys del costat, per nosaltres és com si es fes al pati del castell.

Respecte al que dius dels mitjans de comunicació, respecto el que dius però jo només he constatat una realitat....hi ha mitjans de comunicació a Sentmenat (i amb molta activitat) que ofereixen als ciutadans informació i participació al respecte de les notícies que el poble genera, això és així.
Sense entrar a valorar les virtuts d'uns o les mancances dels altres........això cada un sabrà, oi?

Rep una forta abraçada!

Apa!!