Benvinguts al nostre bloc

dilluns, 10 de març del 2008

POLÍTICA/ resultats electorals

Aquí tenim els resultats electorals /resultats electorals a la premsa de les eleccions d'ahir:


Com podem veure, no ens deixen un panorama precisament bo per els que defensem polítiques de la esquerra independentista.
En clau espanyola tenim un guanyador clar que és el PSOE, gràcies sobre tot, als super resultats obtinguts a Catalunya.

També tenim un PP que, malgrat tot (els cara a cara, les enquestes, etcètera) tot i no guanyar les eleccions guanyen vots i diputats.
Resultat final de tot plegat? bipartidisme al poder, PSOE I PP surten reforçats d'aquestes eleccions i pinten el panorama polític d'espanya quasi per complert de blau (PP) o vermell (PSOE), que no ens passi res....

En clau catalana tenim els brutals resultats del PSC amb 25 diputats!!, tenim a CIU que ha aguantat sòlit el que ha suposat aquest bipartidisme brutal PP-PSOE i augmenta en un diputat els resultats del 2004, és consolida també com a tercera força política a tota espanya i es converteix en l'únic representant del nacionalisme català a Madrid amb grup propi. Si el PSOE vol formar un govern estable haurà de comptar amb ells sens dubte, esperem que això no passi factura a la política catalana......ja ho veurem....

Tenim al PPC que, encara que no ha aconseguit cap dels objectius principals d'aquestes eleccions (8 diputats i fer president a en Mariano) han guanyat vots i passen a ser la tercera força política a Catalunya, quasi res!
Els grans damnificats han estat ERC perden 5 diputats!! i ICV-EUiA que en perd 1 dels 2 que tenia.
Queda demostrat que part del electorat d'aquests partits s'ha quedat a casa i també que una part important han decidit canviar el seu vot votant PSC i assegurant així la NO victòria del PP.
Sigui com sigui les raons seran moltes i diverses però la patacada és monumental.
En clau municipal:

veiem que més o menys ha passat al poble el mateix que a la resta del país (Catalunya) però volem destacar alguns detalls, com és possible que el reclam de la Carmen Chacón hagi portat a quasi 2000 veïns i veïnes a votar PSC al poble, quan en les ultimes eleccions municipals només ho van fer 780?? i com és possible que el PP obtingui 505 vots per 278 d'ERC o els 229 d'IV?? com a mínim és curiós, no?
Com també ho és, per mi molt, el fet de que entre falange i falange autentica hagin tret a poble 6 vots, no són masses?

Sigui com sigui els resultats són els que són i els hem de respectar, faltaria +!! ara que cada un tregui les conclusions que vulgui en referència aquest resultats, la resta.........poc importa.....o no?

Apa!!

3 comentaris:

família Lloreda - Piñol ha dit...

eeeiii!!!!
la por al PP ha fet molt mal. Aquesta por el PSOE/PSC l'ha sabut vendre molt bé i així els hi ha anat de bé a ells i de malament als petits partits d'esquerra.
Els catalans (tots els que voten i viuen aquí) ens hauria de donar igual qui collons governi a espanya, el que hauríem de procurar és anar tots a votar i votar partits catalans que no depenguin de Madrid (CIU, ERC i EUiA) així aquests grups serien necessaris per qualsevol pacte post electoral, garantint així la defensa dels nostres interessos a la capital de regne espanyol.
Tal i com ha quedat el tema ara, depenem de CiU i del PSC. CiU pot valer, però el PSC en un moment donat, crític farà el que li ordeni el PSOE.
Jo ho veig així.
Apa!

SEMA ha dit...

En clau interna, penso que ens oblidem del perquè de la devallada dels socialistes a les municipals en favor de convergència a Sentmenat...Va haver un gran percentatge de vot de càstig cap a en Vilaró, que, a unes generals, torna cap als socialistes. Vamos digo yo...
Salut!

família Lloreda - Piñol ha dit...

Sema, primer de tot vull donar-te les gràcies per col.laborar en el nostre bloc.
Tens raó amb el que dius, però 2000 vots són molts, vots.
Raquel,
vull insistir...... als catalans no ens hauria importar una merda qui governi a espanya, el que ens hauria de preocupar és que la suma dels escons dels partits catalans fos prou gran com per ser decisius, governi qui governi i més encara, els partits catalanistes/independentistes haurien de presentar-se junts a les eleccions espanyoles, segurament no donaria per guanyar-les però si per condicionar, i molt, un pacte necessari.