Benvinguts al nostre bloc

divendres, 14 de març del 2008

ACTUALITAT/ dret a defensar-te en la teva llegua.

El titular diu:
"El judici contra els dos joves de Girona condemnats per cremar fotos del rei s'haurà de repetir"
Toma ja!

Com ja vàrem publicar, aquí al nostre bloc, fa uns mesos vàrem presenciar un atac més contra la nostre llengua per part d'un jutge espanyol al no permetre a dos acusats defensar-se utilitzant la seva llengua, ho podeu recordar aquí


.Doncs bé, ara "L'Audiència Nacional ha considerat que la prohibició del tribunal d'expressar-se en català va vulnerar els seus drets a la defensa."

És una notícia que no hauria de passar com si res per tots aquells que defensem la nostre llengua allà on faci falta.
És un pas endavant.
Com bé diu l'advocat dels joves, Benet Salellas, ho considera una victòria per al reconeixement del català. "Aquesta situació no es podrà repetir perquè hi haurà una resolució de la sala penal que deixarà clar que es podrà utilitzar la llengua catalana".


Esperem que sigui realment un pas endavant i que els nostres drets no sigui mai més vulnerats i que no tinguem que tornar a escoltar coses com les que va dir el el jutge que es va mostrar reticent a proporcionar un traductor perquè Roura és "un ciutadà espanyol de 30 anys que coneix perfectament el castellà"

I que? pot conèixer el castellà el gallec, el francès i fins i tot pot conèixer el xines, si vol, però vol defensar-se en un judici en la seva llengua pròpia, en aquest cas el català.

Ara, per sort, la justícia ens ha reconegut aquest dret. Ja era hora!!!

Apa!!